luni, 10 martie 2014

ceahfcpLupii încă așteaptă primul succes în deplasare din acest an, obținând doar o remiză albă la Piatra Neamț, deși au jucat mai bine decât moldovenii chiar dacă au evoluat în inferioritate numerică mai bine de o oră, în urma eliminării lui De Lucas.
Cu șansa de a trece pe locul secund cel puțin pentru o zi, până la meciul Astrei cu Pandurii de luni, petroliștii s-au deplasat la Piatra Neamț avertizați chiar de către antrenorul Cosmin Contra că vor avea parte de un meci dificil. Și s-au convins de acest lucru încă din debutul întâlnirii, când nemțenii au cedat deliberat posesia, comasându-se în propria jumătate de teren. Petrolul a speculat pasul înapoi al Ceahlăului și a început să atace. Albin a șters cu capul o centrare a lui Guilherme, în minutul 7, Mutu a irosit o lovitură liberă directă de la 18 metri lateral stânga, șutând într-un adversar, Romario n-a găsit cadrul porții în urma unui șut puternic, iar același Albin a trimis peste poartă în minutul 25. Tot planul tactic gândit de Contra a trebuit refăcut din minutul 27, când De Lucas a văzut direct cartonașul roșu în urma unui duel cu Onciu. Profitând de superioritatea numerică, moldovenii și-au trecut în cont două ocazii, dar Pecanha a fost de fiecare dată la post, atât la capul lui Cânu, cât și la trasorul lui Onciu, din finalul primei reprize.
Chiar și cu un om mai puțin, Contra a simțit că lupii pot obține toate punctele și a mutat primul la 10 minute de la reluare, când Zicu i-a luat locul lui Fernandez în banda dreaptă, după care Tamuz l-a schimbat pe Albin. Gerson putea să-și încununeze cu gol prima titularizare, dar a reluat cu capul peste poartă, din 4 metri, centrarea din corner a lui Teixeira din minutul 62. Gazdele au avut șansa lor 6 minute mai târziu, dar Hoban a respins providențial șutul lui Golubovic, în timp ce Mutu a răspuns cu o torpilă pe lângă buturile lui Calancea. Găzarii au fost aproape de marca pe contraatac dar, după ce a pătruns în careu și a driblat doi adversari, Tamuz a trimis pe lângă din poziție bună. Atacantul israelian își putea deveni repede idol la Ploiești, dar în minutul 88 l-a nimerit pe portarul Calancea. Ghinionul s-a ținut lanț de galben-albaștri până la final, când Hoban a reluat, din cădere, în plasa laterală, iar Petrolul a lăsat două puncte și sub Pietricica, după ce nemțenii remizaseră în tur la Ploiești.

Ceahlăul – Petrolul 0-0

Ceahlăul: Calancea – Dumitraș, Cânu, A. Marc (71 Ichim), Vaidas – Vl. Achim, Onciu – Gheorghiu, Garcia (79 Jula), Chitoșcă (73 Constantinescu) – Golubovic (cpt). Antrenor: Costel Ilie 
                                                                                                            
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Hoban, Gerson, Guilherme – Romario, De Lucas – Fernandez (55 Zicu), Albin, Teixeira (75 Mustivar) – Mutu (cpt). Antrenor: Cosmin Contra     
                                                                                               
Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – arbitru; Ovidiu Artene (Vaslui), Sebastian Stoianov (Constanța) – asistenți; Emil Voicu (Bacău), Ionuț Iugulescu (Târgoviște) – adiționali; Iulius Timar (Marghita) – rezervă.
Observatori: Cristian Vasc (Baia Mare, LPF), Patrițiu Abrudan (Cluj, FRF)

sursa:fcpetrolul.ro
foto:digisport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.