miercuri, 13 februarie 2013

De ziua lui, Walter a primit o avalansa de goluri!!
Lupii s-au tinut de cuvant in aceasta seara si au spulberat cu scorul de 4-1 ocupanta penultimului loc din Muntenegru, Zeta Golubovci aducand astfel un cadou frumos presedintelui CA al FC Petrolul, Florian Walter a carei zi de nastere a avut loc astazi. Pentru galben albastrii au marcat Marinescu(min43), Morar(51), respectiv Bokila(min69; min.80)
Petrolul a inceput partida in formula Povilas - Achim, Naziri, Geraldo, Guilherme - Marinescu, Romario - Renan, Cristescu, Morar - Younes.
Partida a inceput mai putin bine pentru gazari, care s-au vazut condusi pe tabela inca din minutul 7, atunci cand in urma unei lovituri libere de pe partea stanga Boljevic a reluat cu capul, din 6 metri, central in poarta lui Povilas.
Lupii nu au parut deloc afectati de primirea golului si in numai 17 minute, poarta muntenegrenilor a fost luata cu asalt de catre unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, brazilianul Renan Silva. Prima ocazie a mijlocasului cariocas o notam in min.15 atunci cand Renan trimite o torpila de la 25 de m direct in transversala portii lui Radovic, pentru ca 3 minute mai tarziu , acelasi Renan la o incursiune pe partea dreapta, sa trimita de la 17 metri la o palma de coltul lung al portii muntenegrene.
Ofensiva petrolista nu s-a oprit aici. Dupa ratarile mari ale lui Renan, a venit randul lui Hamza Younes (32) sa-l copieze pe brazilian, atunci cand in urma unui corner executat de pe dreapta de catre Renan Silva sa trimita cu capul la doar 8 metri peste transversala portii lui Radovic. Acelasi  Younes avea sa treaca pe langa egalare 7 minute mai tarziu cand aflat în colţul din dreapta al careului mare,  a şutat în diagonală, puţin pe lângă bară.
Cum golul plutea in aer,  cu 2 minute inainte de finalul primei reprize, Marinescu avea sa restabileasca egalitatea pe tabela de marcaj printr-un sut puternic expediat de la aproximativ 20 m din pozitie centrala. Acesta avea sa fie si scorul final al primei reprize cu toate ca un minut mai tarziu (44) acelasi Marinescu putea aduce pe lupi in avantaj la cabine daca portarul muntenegrenilor nu reusea sa respinga  balonul expediat, din 14 metri, de căpitanul petroliştilor.
A doua repriza a continuat in acelasi scenariu, cu lupii atacand in haita poarta celor de la Zeta Golubovci. Astfel, lupii aveau sa puncteze inca de 3 ori pe parcursul mitanului secund, prin Morar (min.51) din centrarea lui Younes, si dubla lui Bokila (min.69; min.80) aducand cea de-a doua victorie categorica si consecutiva din acest al doilea stagiu de la Belek.
Declaratie Cosmin Contra la finalul partidei: „O victorie meritată, iar scorul putea fi chiar mai mare, judecând după numărul ocaziilor avute. Se vede că de la meci la meci este mai bine, pentru că suntem într-o perioadă în care oboseala se duce şi începem să avem un ritm de joc bun”, a spus Cosmin Contra pentru situl oficial al clubului, tehnicianul urmând să-l mai vadă pe jucătorul azer Elhad Naziri şi în meciul de mâine, cu Litex Lovech.

Dupa partida din aceasta seara, Petrolul are urmatorul bilant:

6 meciuri : 3 victorii si 3 infrangeri;

Victorii: Petrolul Ploiesti - Simurq Pesakar 2-1; Petrolul - MFK Kosice 2-0; Petrolul - Zeta Golubovci 4-1.

Infrangeri: Petrolul - Qabala 0-2;  Petrolul - Shandong Luneng 0-3; Petrolul - Maribor 1-3;

Golaveraj: 9 goluri date si 10 goluri primite

Bokila: 4 goluri in 3 meciuri;(golgheter)

De remarcat, este faptul ca 4 goluri dintre cele 9 marcate de gazari au fost inscrise de atacantul Jeremy Bokila si asta in numai 3 partide in care a evoluat, el fiind subiectul binecunoscutei "telenovele" si sosind tarziu la pregatiri alaturi de ceilalalti colegi.

FC Petrolul – Zeta Golubovci 4-1 (1-1)
Marcatori: Marinescu (43), Morar (51), Bokila (69, 80)/Boljevic (7).

FC Petrolul: Povilas (72 Hamutovski) – Achim (76 Alcenat), Naziri (74 Neag), Geraldo (74 Yamissi), Guilherme (74 Grecu) – Marinescu (57 Mustivar), Romario (76 Hoban) - Renan, Cristescu (64 Bokila), Morar (64 Muscalu) – Younes (76 Sauvadet).

Zeta Golubovci: Radovic - M. Radulovic, Kaludjerovic, Cavnic, Novovic, Brnovic, Burzanovic, Bozovic, Vlaisavljevic, Dosljak, Boljevic.

Maine, 14 februarie 2013 de la ora 17:00, “galben-albaștrii” vor întâlni formația bulgară Litex Lovech, în penultimul joc de verificare din Antalya.

foto:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.