luni, 17 martie 2014

1Petrolul mai are doar suporterii din tur, în rest formația ploieșteană fiind de nerecunoscut în 2014, când a pierdut în doar patru runde aproape orice șansă de a se lupta la titlu. Semiesecul cu Astra o scoate pe formația la care pe bancă a debutat Răzvan Lucescu din lupta pentru titlu, Petrolul fiind acum la 9 puncte în urma liderului, Steaua.
Practic, pierzându-i pe Boudjemaa, Hamza și Dore, ploieștenii și-au pierdut parcă busola, nereușind să mai repete evoluțiile ofensive care încântau în prima parte a sezonului. Și contra Astrei asta a fost cu atât mai evident cu cât Mutu, Zicu și Tamuz, teoretic înlocuitorii celor plecați, au fost toți titulari.
A fost primul meci în care Mutu n-a mai jucat vârf împins, Tamuz fiind trimis pe această poziție de Răzvan Lucescu, dar căpitanul Petrolului nu s-a văzut nici din spatele acestuia, în afară de două șuturi de la distanță, ambele reținute de Coman, și de finalul de joc în care adversarii erau în zece.
Șters a fost cu totul Petrolul până la eliminarea lui Laban (minutul 73), lipsit și de imaginație dar și de vigoare, mai ales în zona centrală, acolo unde Laban și Seto au închis perfect culoarele. Astra a ales să aștepte grupat construcția Petrolului și a încercat să puncteze pe contre.
Golul a venit la o fază fixă, chiar înainte de pauză, Alcenat încercând să respingă o minge care trecuse de toți ceilalți jucători din careul lui Pecanha, dar trimițând-o în propria poartă.
Astra s-a mulțumit la reluare să conserve avantajul minim și poate că și această tactică a costat-o eliminarea lui Laban, pentru două galbene. Rămași în 10 pentru ultimele 20 de minute, oaspeții s-au închis și mai mult.
Lucescu junior a riscat totul pe final, a rămas fără închizători pe teren și au apărut ocaziile, cea mai mare fiind semnată de Priso, care lăsat singur cu portarul de o pasă impecabilă a lui Mutu, a trimis inexplicabil afară.
Egalarea s-a produs când nimeni nu se mai aștepta, după o gafă comună Dani Coman și Ben Yousef, niciunul neputând respinge o minge aruncată în careul mic de Teixeira. Hoban a profitat și a egalat.
S-a terminat așadar 1-1, un egal care ajută cel mai mult Steaua, desprinsă acum la 6 puncte de Astra și la 9 de Petrolul și greu de crezut că mai poate fi prinsă până la final.

Caseta tehnica:
 
Petrolul - Astra 1-1 (0-1)
Marcatori: Hoban (90+2)/Alcenat (autogol, min.42)
  • Petrolul: Pecanha - Alcenat, Gerson (Fernandez '46), Geraldo, Guilherme - Romario (Camara '79), Hoban - Zicu (Priso '71), Teixeira, Mutu - Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu
  • Astra: D. Coman - Papp, Găman, Ben Yousef, Junior Morais - Laban, Seto - Iorga, Cristescu (Yahaya '77), William - Yazalde (Bukari '81). Antrenor: Daniel Isăilă
  •  
    sursa:digisport.ro
    foto:gsp.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.