duminică, 4 mai 2014

acs_poli_timisoara_fc_petrolulTS003-420x280Petrolul Ploiești a reușit in această seara la Timișoara, cea de-a patra victorie consecutiva in Liga 1 și se instalează pe locul 2 al clasamentului, grație Astrei Giurgiu care a remizat aseară la Mediaș. Dupa succesele înregistrate în ultimele etape contra Mediașului, Năvodarului, respectiv Botoșani astazi a venit randul lui ACS Poli Timișoara să se recunoască învinsă la scor de neprezentare de echipa lui Razvan Lucescu.
Găzarii au rezolvat încă din prima repriză soarta partidei, prin dubla reușită de uruguayanul Juan Angel Albin (19' pen, 38') si Geraldo Alves (45'). Timișorenii au început bine partida, dar nu au putut sa mențina tabela intactă decat 20 de minute. La o fază petrecută in careul bănătenilor, atacantul lupilor, Toto Tamuz a fost împins în săritură de Morarjiu, iar centralul Alexandru Tudor a indicat just punctul cu var.
Juan Albin a executat imparabil in plasa laterală, si găzarii erau deja pe locul 2. Tot uruguayanul avea să înscrie printr-o execuție de clasă si golul doi al ploieștenilor, in urma unei centrări venite de la același Tamuz, cu largul concurs al lui Nuno Claro. Prin dubla reușită in această seară, Albin a ajuns la cota 10 in acest sezon, si il depășește astfel pe tunisianul Hamza Younes care are 9 goluri pentru ploieșteni.
In ultimul minut al primei reprize Geraldo Alves majorează scorul la 3-0, in urma unei lovituri de cap la coltul lung din stânga lui Nuno Claro, din centrarea perfectă a lui Filipe Teixeira din marginea careului de 16 m.
In cea de-a doua repriză ploiestenii s-au rezumat în a conserva rezultatul înregistrat pe tabelă încă din primul mitan. Singurele faze mai notabile din cea de-a doua parte a partidei fiind cele ale lui Szekely (57')  care dintr-o poziție de offside nesemnalizat de tușierul Onița il ia la tintă pe Pecanha, si ocazia lui Adrian Mutu (68')  care odată  pătruns in careul timișorenilor a fost deposedat in extremis, desi acesta avea posibilitatea să-i paseze in stânga lui Teixeira aflat într-o iminentă fază de gol.
"Lupii" se impun astfel cu 3-0 in fata bănățenilor si se instalează pană miercuri pe pozitia a doua a clasamentului Ligii 1, atunci cand pe Ilie Oana vor veni cei de la FC Vaslui, echipa care ieri a primit vestea retrogradării administrative in liga secundă  ca urmare a neacordării licentei pentru sezonul viitor.

Declaratii dupa meci:

Razvan Lucescu: ”A fost o victorie clară, fără discuții. Echipa superioară din toate punctele de vedere a câștigat. Ne-am pregătit bine pentru acest meci, ne-a fost oarecum teamă, pentru că știam că jucăm în fața unei echipe care luptă pentru evitarea retrogradării și este o echipă organizată. Întotdeauna astfel de jocuri sunt cele care îți pot crea surprize”

Dan Alexa:Am început bine meciul bine, apoi am luat acest gol, dintr-un penalty foarte ușor. Echipa a căzut, pentru că, din păcate, echipa noastră cade tot timpul când primește gol. A urmat și al doilea, și al treilea, și meciul s-a terminat până la pauză. Victoria Petrolului e de necontestat, au jucători foarte buni, cu valoare incontestabilă, care și-au pus amprenta asupra meciului. Șterg cu buretele meciul ăsta, pentru că pentru noi urmează două finale, cu Galați și Ceahlăul, care ne pot îndeplini obiectivul. Azi m-au nemulțumit anumiși jucători, aşa că aştept să se revanşeze atunci.

Caseta tehnică
ACS Poli TM - Petrolul Ploiești 0-3
Marcatori: Juan Albin (19 pen, 38'); Geraldo Alves (45')

ACS Poli Timişoara: Nuno Claro - Belu, Mera, Scutaru, Morariju - Poparadu, Gorobsov - Hasani (Roman '42), Trandu, Bondea (Mansour '46) - Szekely (Fl. Nanu '70). Antrenor: Dan Alexa.

Petrolul Ploieşti: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Gerson (Romario '64), Guilherme - De Lucas, Mustivar - Priso (Mutu '58), Albin (Fernandez '72), Teixeira - Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Morariju '19, Poparadu '34 / Mustivar '35.
Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Octavian Şovre, Aurel Oniţa (asistenţi) - Ionuţ Coza, Marius Omuţ (asistenţi suplimentari) - Gero Szabo (rezervă).
Observatori: Marian Salomir, Rodion Cămătaru.

foto:sportvest.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.