marți, 29 aprilie 2014

fcpbotIn ultimul meci al etapei din Liga 1, Petrolul a facut cel mai bun meci din 2014 si s-a impus fara probleme in fata celor de la Botosani, intr-o partida care a adus si primul gol al lui Adrian Mutu in tricoul gazarilor.
Inaintea partidei moldovenii veneau pe Ilie Oana, din postura de revelatie in 2014, cu sase victorii din noua partide care o clasau pe un loc 3 intr-un clasament al acestui an, la doar două puncte distanţă de Steaua. Prin victoria de etapa trecuta in fata Pandurilor, botosanenii isi asigurau în mare parte menținerea pe prima scenă a fotbalului românesc și în sezonul viitor, iar partida din aceasta seara contra ploiestenilor nu se anunta una deloc facila pentru trupa lui Razvan Lucescu.
Pe teren lucrurile au stat insa altfel, Petrolul surclasand la toate capitolele pe FC Botosani, nou-promovata vazandu-se la finalul partidei invinsa mai clar decat o arata scorul, inclusiv tehnicianul moldovenilor, Leo Grozav declarand la finalul partidei pentru Digisport urmatoarele: “Am fost depășiți la toate capitolele. Nu mi-e rușine să recunosc asta, am întâlnit o echipă care ne-a fost net superioară. Este un meci după care avem de învățat. Este vorba de diferență de valoare între jucătorii de la Ploiești și cei pe care îi avem noi. Oricum, cred că ne-am depășit condiția, având în vedere că majoritatea fotbaliștilor noștri provin din Liga a II-a."
Filipe Teixeira (33) a deschis scorul pentru ploiesteni, iar Mutu (71) a majorat diferența după ce a transformat o lovitură de pedeapsă. Scorul final a fost stabilit de Laurențiu Marinescu (85), tot din penalty. Ultimul gol pe care Mutu îl marcase în Liga I fusese în partida Dinamo - Farul 4-0, 20 noiembrie 1999. Și atunci marcase tot de la 11 metri.  Prin victoria din aceasta seara, Petrolul s-a distanțat la șase puncte de Dinamo și s-a apropiat la doar unul de ocupanta locului doi, Astra Giurgiu.

Caseta tehnica

Petrolul Ploiesti - FC Botosani 3-0
Marcatori: Teixeira(33'), Mutu(pen.71'), Marinescu(pen.85')

Petrolul Ploieşti: Pecanha - Achim, Geraldo, Manasse, Guilherme - Mustivar, De Lucas (Marinescu '82) - Fernandez (Alcenat '77), Albin (Mutu '66), Teixeira - Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

FC Botoşani: Curileac - C. Dinu, Ivanovs, Zivkovici (Tincu '82), Acsinte - Vaşvari - Fulop, Ghinga (Danci '72), Croitoru, Stojkov (Vertelis '46) - Cârjan. Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonaşe galbene: Albin '51 / Zivkovici '70.
Arbitri: Adrian Cojocaru (central) - Mircea Orbuleţ, Alexandru Vodă (asistenţi) - Horaţiu Feşnic, Dan Dreve (asistenţi suplimentari) - Sebastian Stoianov (rezervă).
Observatori: Adrian Vidan, Bogdan Niculae.
La partida de la Ploieşti au asistat aproximativ 8.500 de spectatori.

foto:digisport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.