luni, 21 aprilie 2014

La patru zile de la ratarea calificării în finala Cupei României, lupii au câștigat de Paște cu 3-2 intâlnirea de la Constanța cu Săgeata Năvodari și s-au apropiat la doar un punct de locul secund, devenit principalul obiectiv în finalul acestui sezon.
1122Meciul a avut o desfășurare nebună în prima jumătate de oră, când s-au înscris toate cele 5 goluri ale întâlnirii. Practic, partida a început de la 1-0 pentru gazde, care au deschis scorul prin șutul senzațional al lui Deletic, din minutul 2. Găzarii au răspuns imediat, iar Teixeira a egalat 4 minute mai târziu, profitând de apatia defensivei adverse și de faptul că Panagopoulos a fost mascat. Petrolul a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 17, la capătul unei faze spectaculoase. Manasse a verticalizat excelent, același Teixeira a pasat magistral în adâncime, iar Albin a finalizat din voleu. Bucuria ploieștenilor a ținut mai puțin de 10 minute, întrucât Săgeata a restabilit egalarea prin Chițu la o nesincronizare a defensivei conduse de căpitanul Geraldo. Priso a refuzat să accepte acel 2-2 de pe tabelă și a făcut o incursiune pe banda dreaptă, a driblat tot ce i-a ieșit în cale și a trimis în colțul lung. Imediat, Răzvan Lucescu l-a schimbat pe Alcenat cu Achim, dorind să oprească raidurile constănțenilor de pe acea parte, iar Tamuz și Guilherme au irosit alte două ocazii până la pauză.
Petrolul a ieșit de la vestiare arătând că știe ce are de făcut în ultimele 45 de minute, s-a instalat în jumătatea adversă și a cautat noi breșe spre poarta adversă. În ciuda numeroaselor oportunități, lupii n-au mai reușit să înscrie dar, lucru cel mai important, nici n-au mai primit gol. Galben-albaștrii au obținut la timp prima victorie în deplasare din 2014, profitând din plin de eșecul Astrei cu Dinamo. Lucescu declarase înaintea acestui joc că o echipă care are caracter își revine repede chiar și după o mare dezamăgire, așa cum a fost ratarea finalei. Petrolul tocmai asta a demonstrat, iar acest final de sezon poate fi, de fapt, un nou început!

Săgeata – Petrolul 2-3
Marcatori: Deletic (2), Chițu (26) / Teixeira (6), Albin (17), Priso (28)

Săgeata:  Panagopoulos – Filip, Fl. Popa, Cr. Munteanu, Lopez (35 Lopez) – Pană, Johnson (73 Muzac) – Fl. Achim (61 Tigoianu), Deletic, Vezan – Chițu. Antrenor: Cătălin Anghel        
                                                                            
Petrolul: Pecanha – Alcenat (41 S. Achim), Geraldo (cpt), Manasse, Guilherme – Mustivar, De Lucas (73 Zicu) – Priso (68 Hoban), Albin, Teixeira – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Sebastian Colțescu (Craiova) – arbitru; Ovidiu Artene (Vaslui), Bogdan Velicu (București) – asistenți; Lucian Rușandru (Sf. Gheorghe), Nicușor Flueran (Craiova) – adiționali; Andrei Simonis (București) – rezervă.
Observatori: Ștefan Constantin (București), Marin Petrache (Brăila)

Fără niciun român în primul unsprezece
Pentru prima dată de la venirea sa la Petrolul, Răzvan Lucescu n-a inclus niciun fotbalist autohton în formula de start a meciului cu Săgeata. Îmbucurător este faptul că, la acest joc, atât Adrian Mutu, cât și Laurențiu Marinescu au fost rezerve, iar momentul reintrării lor se va produce, probabil, foarte curând, poate chiar la partida de lunea viitoare cu FC Botoșani.

sursa:fcpetrolul.ro
foto:rpressport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.