joi, 17 aprilie 2014

asfcp

Petrolul a pierdut în prelungiri returul cu Astra Giurgiu din semifinale, scor 1-2, ratând șansa de a juca pentru a doua oară consecutiv în ultimul act al competiției.

Remiza albă din tur îi obliga pe ploieșteni să marcheze la Giurgiu pentru a spera la a doua prezență consecutivă în finala Cupei României. După un prim sfert de oră echilibrat, în care miza și-a pus amprenta asupra ambelor echipe, Petrolul a reușit să deschidă scorul. Era minutul 22, când Albin a trimis violent în transversală, din lovitură liberă de la 25 de metri, balonul a ajuns la Tamuz, iar atacantul a reluat, cu capul, în poartă. Strigătul de bucurie al galeriei lupilor probabil că s-a auzit până la Ploiești, singuri impasibili fiind doar spectatorii desenați de la peluză, cu siguranță cei mai fideli fani ai Astrei. Obligați de rezultatul de pe tabelă, giurgiuvenii au început să atace, dar Morais, minutul 25, și Yazalde, 7 minute mai târziu, n-au găsit cadrul porții lui Pecanha, iar galben-albaștrii au intrat în avantaj la cabine.
Balanța s-a echilibrat la câteva minute de la reluare, după ce Budescu a reluat în colțul lung centrarea venită de la Yahaya, la o fază care nu anunța nimic. Încurajată de reușita fostului petrolist, Astra s-a aruncat în atac și a fost aproape de golul doi în minutul 74, dar Pecanha a scos de la rădăcina bării șutul lui Yoda. Morar n-a apucat să joace decât 4 minute, timp în care a văzut două avertismente și a fost eliminat. Finalul a avut accente dramatice, iar Papp a reușit să trimită Astra în finală în prelungiri, după o reluare cu capul.

Astra – Petrolul 2-1
Marcatori: Budescu (52), Papp (90+3) / Tamuz (22)

Astra: Lung jr. – Mățel, Papp, Găman, Morais – Takayuki, Yahaya – Yoda (86 Ivanovski), Budescu (cpt), De Amorim (68 Alibec) – Yazalde (77 Enache). Antrenor: Florin Marin

Petrolul: Pecanha – Achim, Hoban, Geraldo (cpt), Guilherme – Teixeira, De Lucas – Alcenat, Albin (81 Morar), Fernandez (61 Romario) – Tamuz (73 Camara). Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – arbitru; Adrian Ghinguleac (București), Vasile Marinescu (București) – asistenți; Sebastian Colțescu (Craiova), Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – adiționali; Aurel Oniță (Constanța) – rezervă.
Observatori: Dan Petrescu (București), Rodion Cămătaru (Craiova)

O mie de lupi au urlat la Giurgiu
Fotbaliștii Petrolului au simțit din plin susținerea suporterilor ploieșteni veniți în număr mare și la Giurgiu. O mie de lupi și-au încurajat favoriții, dominând fondul sonor al stadionului pe toată durata întâlnirii. În prima repriză, jandarmii au intervenit în forță în urma unor divergențe între galerie și spectatorii Astrei, iar în cele din urmă spiritele s-au liniștit.

sursa:fcpetrolul.ro
Foto: www.rpressport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.