duminică, 13 aprilie 2014

1111La capătul seriei de 6 remize consecutive, lupii au învins sâmbătă seară pe Gaz Metan Mediaș cu 2-0, victorie ce le reface moralul înaintea returului de miercuri cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei României.
Galben-albaștrii aveau doar varianta victoriei în fața unei formații pe care nu reușiseră să o învingă de două sezoane, iar gândul revanșei și cele 6 rezultate de egalitate din ultima perioadă i-au făcut să intre pe teren extrem de motivați. Elevii lui Răzvan Lucescu au preluat inițiativa din start,  și-au împins adversarul în propria jumătate de teren și au încercat să găsească breșe spre poarta lui Pleșca. La una dintre ocazii, Albin a deschis scorul în minutul 36, după ce a reluat din cădere centrarea excelentă a lui Teixeira.
Intrați la pauză în avantaj, lupii erau conștienți că mai au nevoie și de golul doi pentru a sta liniștiți. Iar desprinderea avea să vină cu prețul unei eliminări. După ce Fernandez a șutat bine, dar unul dintre fundașii adverși a respins providențial în corner, același Teixeira l-a servit și pe Mustivar, iar căpitanul a pus capul pentru 2-0. Bucuria mijlocașului a fost, însă, de scurtă durată, întrucât arbitrul Robert Dumitru i-a arătat al doilea avertisment pentru modul în care a celebrat golul și l-a eliminat. Petrolul se vedea obligată să joace, din nou, cu un om mai puțin pentru ultima jumătate de oră . Numai că inferioritatea nu s-a simțit, iar 2-0 nu s-a dovedit a fi un scor periculos pentru găzari. Pecanha a avut o intervenție formidabilă în minutul 62, după care Gaz Metan s-a stins și doar ratările lui Tamuz din finalul meciului au făcut ca ardelenii să nu piardă la scor de neprezentare.
După un joc pe care l-a dominat, în ciuda declarațiilor lui Dulca, Petrolul s-a impus în mod logic și meritat, revenindu-și la timp pentru returul cu Astra din Cupa României. Lupii s-au descătușat și au toate motivele să se bucure. Speră să râdă și miercuri, când se vor califica, iarăși, în finală!

Petrolul – Gaz Metan 2-0
Marcatori: Albin (36), Mustivar (60)

Petrolul: Pecanha – Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – Mustivar (cpt), De Lucas – Fernandez (77 Alcenat), Albin (87 Tamuz), Teixeira – Camara (64 Morar). Antrenor: Răzvan Lucescu

Gaz Metan: Pleșca – Zaharia, Trtovac, Frăsinescu, Buzean – Tahar, Todea (cpt) (67 Antic) – Al. Munteanu, Fl. Dan (62 Bawab), C. Petre (78 Avram) – Robertson. Antrenor: Cristi Dulca

Au arbitrat: Robert Dumitru (Brașov) – arbitru; Vladimir Urzică (Piatra-Neamț) și Marius Marchidanu (Brăila) – asistenți; Dorian Micloșină (Reșița) și Marius Omuț (Oradea) – adiționali; Ciprian Danșa (Oradea) – rezervă.
Observatori: George Ionescu (București), Nicușor Vlad (București)

Declarații:
Răzvan Lucescu: ”Sunt mulțumit de această victorie. Am jucat bine în fața unui adversar disciplinat. N-am avut foarte multe ocazii pentru că adversarul a stat bine în defensivă și nu ne-a lăsat spații. Mi-au plăcut și cei trei care au intrat de pe bancă, Morar, Alcenat și Tamuz. Mă bucur că începem să recuperăm din problemele pe care le-am avut, accidentări sau jucători care n-au făcut toată pregătirea A fost o neglijență a lui Mustivar când a luat al doilea galben, dar asta este, cel care îl va înlocui va trebui să se ridice la nivelul lui”.

Cristi Dulca: ”Vi s-a părut că Petrolul a jucat mai bine decât Gaz Metan? Noi ne-am creat foarte multe ocazii, dar s-a făcut diferența la nivel individual. Am avut două penalty-uri clare la faulturi asupra lui Bawab. Eu nu vreau să comentez maniera de arbitraj, dar arbitrul a avantajat clar la fiecare duel echipa care are în cea mai mare parte străini. Așa vrem noi să promovăm jucători pentru echipa națională?”.

Mircea Dridea, omagiat pe ”Ilie Oană”
Fostul mare fotbalist a împlinit 77 de ani pe 7 aprilie, însă Petrolul a ținut să-l felicite la scenă deschisă înaintea partidei de sâmbătă. În aplauzele întregului stadion, Mircea Dridea a primit din partea team-managerului Cristi Vlad un coș cu trandafiri galbeni și un tricou al Petrolului cu numele și vârsta sa trecute pe spate, toți spectatorii ovaționându-l în picioare.

Teixeira, jucătorul lunii martie
Prestațiile excelente din ultima perioadă ale mijlocașului portughez i-au adus acestuia un premiu din partea fanilor petroliști. În urma sondajului efectuat de suporteri pe site-ul www.doarpetrolul.ro, Teixeira a fost desemnat jucătorul lunii martie, fiind răsplătit pentru evoluțiile sale cu o cupă și un cadou din partea unuia dintre sponsorii echipei.

Moment de reculegere pentru Chinezu’
Vestea morții fostului lider al galeriei petroliste, Eduard Ceapă, alias Chinezu’, i-a afectat pe suporterii Petrolului. La inițiativa fanilor de la Peluza I, înaintea partidei cu Gaz Metan Mediaș s-a ținut un moment de reculegere în memoria celui care i-a condus pe lupii din tribune în anii ’90, iar în timpul meciului galeria a afișat un banner cu numele său. Dumnezeu să-l odihnească!   

Lucescu a fost aplaudat de ziariști
Aflat la prima victorie pe banca tehnică a Petrolului, Răzvan Lucescu a fost primit cu aplauze la conferința de presă de către ziariștii prahoveni prezenți în sală. Fostul selecționer a zâmbit larg, dar nu și-a putut ascunde mirarea și le-a mai temperat entuziasmul jurnaliștilor: ”Ce s-a întâmplat? A fost un joc pe care l-am câștigat, deja ne gândim la următorul meci, unul foarte important pentru noi”.

Foto: www.rpressport.ro
sursa:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.