duminică, 11 august 2013

ot-petr2
Luptându-se cu oboseala, cu canicula şi cu un adversar arţăgos, Petrolul a câștigat duelul cu Oţelul Galați. Prima repriză a fost una disputată ce s-a terminat la egalitate, 1 la 1, golulurile fiind semnate de către Sergiu Costin (20), respectiv Geraldo Alves (23). După reluare însă, elevii lui Cosmin Contra au arătat mai multă determinare, și, nou-intratul Hamza Younes a stabilit scorul final in minutul 86, la capătul unei centrări venite de pe partea dreaptă de la Boudjemaa.
Oţelul a părut să fie echipa care se adaptează mai bine căldurii infernale, gazdele căutând să preia controlul partidei încă din start. Sergiu Costin (6) a avut prima mare şansă de gol, trimiţând, în transversală, din 7-8 metri, după o lovitură liberă bătută de pe stânga de către Iorga, apoi Marquinhos (13) nu l-a putut păcăli pe Pecanha cu un şut de la 16 metri, iar Sârghi (15) a ratat o lovitură de cap decisivă dintr-o poziţie excelentă. Golul a picat, până la urmă, la “torpila” expediată de către Sergiu Costin (20) dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri, la care Pecanha a atins balonul, dar nu l-a putut opri din drumul spre plasă. Era 1-0 pentru Oţelul, însă, din fericire, replica “lupilor” a venit instantaneu, GERALDO (23) reuşind să trimită, de la 15 metri, în dreapta lui Brăneţ, după un corner bătut de către Boudjemaa.
 
Ritmul partidei n-a ţinut cont de gradele din atmosferă, iar sarabanda ocaziilor a continuat cu situaţia uriaşă a lui Giurgiu (25), cel care, rămas singur la 10 metri, s-a văzut blocat de parada excepţională a lui Pecanha. Dore (37) n-a cadrat o lovitură de cap din 7 metri, iar Teixeira (44) l-a “întins” pe Brăneţ, într-un final de primă repriză controlat de ploieşteni.
 
Cosmin Contra a i-a aruncat în luptă pe Alcenat şi Priso încă din startul părţii secunde, iar Petrolul a început repriza a doua în careul advers, Filip respingând, de pe linia porţii, la o reluare a lui Yamissi (46). A urmat contra gazdelor, cu un şut înşelător al lui Astafei (49) şi o paradă providenţială din partea lui Pecanha, după care Priso (51) a pătruns pe dreapta, dar a finalizat, de la 6-7 metri, în plasa exterioară. “Diagonala” lui Hoban (57) a ocolit de puţin colţul lung, dar nimic nu s-a comparat cu ratarea lui Dore (59), cel care, singur la 6 metri, l-a luat la ţintă pe Brăneţ. Două minute mai târziu, după un corner de pe stânga, congolezul a reluat, din faţa porţii, cu capul, pe lângă bară, apoi Priso (65) a trimis peste transversală, iar Younes (75) l-a imitat, cu un şut de la 18 metri, dar şi cu un vole ce a ocolit de puţin vinclul (78). Până la urmă s-a făcut dreptate, iar jocul superior al “lupilor” a fost răsplătit aproape de final, atunci când Boudjemaa a centrat impecabil de pe stânga, iar YOUNES (86), venit lansat din urmă, a reluat sec, de la 10 metri.
 
S-a terminat 2-1 pentru "găzari", după un meci mult mai alert decât ar fi lăsat de crezut temperatura de afară. Pentru Petrolul urmează, în sfârşit, o săptămână cu doar o singură întâlnire, jocul de acasă cu Ceahlăul Piatra Neamţ, ultimul test înaintea turului cu Swansea.(sursa:fcpetrolul.ro)

FC Oţelul Galaţi– FC Petrolul Ploieşti1-2 (1-1)

Marcatori: S. Costin (20)/Geraldo (23), Younes (86).

Oţelul: Brăneţ – Antunes, Sârghi, S. Costin (cpt) (39 Milea), D. Popescu – I. Neagu, Filip, Giurgiu – Marquinhos (63 Gavrilă), Astafei (78 Paraschiv), Iorga. Antrenor: Ionuţ Badea.
 
Petrolul: Pecanha – Achim (46 Alcenat), Geraldo, Yamissi, Guilherme – Mustivar (cpt), Hoban – Boudjemaa, Teixeira (68 Younes), Grozav (46 Priso) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Ovidiu Artene (Vaslui) şi Daniel Hulubei (Vaslui).
Arbitru de rezervă: Andrei Chivulete (Bucureşti).
Observatori: Dan Petrescu (Bucureşti) şi Dumitru Marcu (Craiova).

Foto:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.