duminică, 11 august 2013

vit-petr2(1)Petrolul a obţinut un rezultat uriaş la Arnhem, un 2-1 care o califică în play-off-ul din Europa League. Boudjemaa (22) şi Grozav (90+3) au înscris golurile care le-au adus “galben-albaştrilor” această performanţă istorică.
 
“Lupii” au început partida de la Arnhem conştienţi că nu au nimic de pierdut, ci dimpotrivă, totul de câştigat. Şi asta s-a văzut în debutul confruntării de pe “Gelredome”, pentru că petroliştii nu s-au lăsat deloc intimidaţi de adversari. E drept, Ibarra (10) şi van der Struijk (11) i-au dat ceva emoţii lui Pecanha, dar jocul inteligent al “găzarilor” nu le-a lăsat amfitrionilor dreptul la prea multe speranţe. Ba, mai mult, BOUDJEMAA (22) a găsit un culoar spre poarta olandezilor şi l-a executat, cu un şut de la 14 metri, pe Velthuizen, iar din acel moment Petrolul avea tot dreptul să se gândească la o calificare istorică. Şi prima repriză s-a încheiat cu bine, după ce Guilherme (45) a salvat incredibil, de pe linia porţii, mingea reluată, cu capul, de către Pedersen.
 
Trupa lui Contra a început de o manieră entuziasmantă partea secundă, ţinându-l pe Velthuizen sub presiune. Younes (56) a şutat de la 14 metri, dar portarul olandezilor a respins de sub transversală, pentru ca, imediat, Grozav să rateze de puţin ţinta cu un vole expediat din marginea careului mare. Dore (65) s-a înscris, şi el, pe lista ratărilor, cu o reluare din şapte metri ce a trecut pe lângă bară, iar Vitesse şi-a refăcut simţită prezenţa în atac abia în minutul 66, atunci când lovitura de cap expediată de către Leerdam, după un corner de pe stânga, a trecut peste transversală.
 
Pe fondul unui joc controlat clar, până atunci, de către petrolişti, Vitesse a restabilit, totuşi, egalitatea. Şi cum o putea face altfel decât după o fază fixă, o lovitură liberă la care mingea a ajuns cu noroc, în faţa porţii, la van der Heijden (72), acesta nelăsându-i vreo speranţă lui Pecanha. Urma, astfel, mai bine de un sfert de oră de “foc”, iar presiunea gazdelor s-a intensificat o dată cu apropierea finalului, mai ales după ce croatul
Simunovic a avut grijă să-i lase pe vizitatori în inferioritate numerică, Alcenat văzând de două ori “galbenul” în decurs de nici zece minute (71 şi 80). Minutele s-au scurs greu, dar “lupii” au rezistat eroic, iar GROZAV (90+3) a lovit decisiv, transformând impecabil o lovitură liberă de la 16 metri.
 
Petrolul obţine, astfel, calificarea în faza play-off, ultimul pas înainte de grupele Europa League, acolo unde ii vor intalni pe galezii de la Swansea, echipa ce a terminat sezonul trecut pe locul 9 in Premier League. Swansea City este de asemenea castigatoarea cupei Angliei. Prima mansa se va disputa in Tara Galilor pe 22 august, returul fiind programat o saptamana mai tarziu la Ploiesti, pe stadionul Ilie Oana.(sursa:fcpetrolul.ro)


 

Vitesse Arnhem – FC Petrolul Ploieşti  1-2 (0-1)
Marcatori: van der Heijden (72) / Boudjemaa (22), Grozav (90+3).

Vitesse: Velthuizen – Van Aanholt, Kashia (cpt), Der Heidjen, Struijk – Leerdam (67 Propper), Qazaishvili (46 Havenaar), Janssen – Ibarra, Pedersen, Chanturia. Antrenor: Peter Bosz .
 
Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo (cpt), Enza-Yamissi, Guilherme – Hoban, De Lucas - Boudjemaa, Younes (63 Mustivar), Grozav – Dore (74 Camara). Antrenor: Cosmin Contra.
 
Au arbitrat: Ante Vucemilovic-Simunovic Jr. (Croaţia) – Borut Krizaric (Croaţia) şi Sasa Feges (Croaţia).

Foto:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.