miercuri, 21 mai 2014

În ultima rundă  a sezonului, Petrolul Ploiești a câștigat categoric cu scorul de 3-0 partida disputată în fața retrogradatei, Corona Brașov.
fcppp
Cu o echipă decimată de suspendări și accidentări, ”lupii” și-au respectat blazonul, consolidând astfel poziția a treia din clasamentul Ligii I.  Pentru această partidă, Răzvan Lucescu a avut la dispoziție fix 11 jucători seniori, pe banca de rezerve a ploieștenilor, luând loc  juniorii clubului, gata să debuteze în primul eșalon fotbalistic : portarul Iulian Oprea și jucătorii de câmp Florescu, Alexandru Radu, Gheorghe, Roberto Alecsandru și Anghel.
Petrolul nu a beneficiat la Brașov de serviciile lui Teixeira, Albin, Geraldo, Pecanha și Romario din cauza suspendărilor,  iar Mutu, Alcenat și Gerson nu au putut bifa minute din motive medicale.
De menționat că Mircea Bornescu,  portarul titular în lipsa brazilianului Pecanha, nu a făcut parte din lotul ”găzarilor” deplasat în orașul de sub Tâmpa. Acesta se află la final de contract cu trupa ploieșteană și va părăsi în această vară, Petrolul.

Fără vreo miză aparte, Petrolul a început prudent partida de la Brașov. Chiar dacă ritmul primei reprize nu a fost unul stralucit, ”lupii galbeni” au controlat meciul și au deschis scorul prima dată în minutul 19, prin camerunezul Njongo Priso. Golul reușit de mijlocașul Petrolului a venit în urma unei faze de toată frumusețea, atunci când Priso a scos din joc un adversar și a șutat cu stângul la coltul lung.
În repriza a doua, s-a repetat scenariul primei părți. Fără prea mult efort, elevii lui Răzvan Lucescu au mai marcat de doua ori, consfințind astfel rezultatul final al partidei. Golul cu numărul doi al ploieștenilor a purtat semnătura aceluiași Priso (62) care a avut o execuție la fel de frumoasă ca și cea din prima repriză. De data aceasta , camerunezul a punctat cu un șut năprasnic în poarta lui Dănălache.

Abel Camara a spart gheața!

BMB_4274_2014052021Ușor iritați, brașovenii au ieșit mai mult la joc, oferind spații mari Petrolului. Deși au reușit să aducă de câteva ori mingea în fața porții lui Povilas, ardelenii nu au putut fructifica nicio ocazie. În aceste condiții, ”lupii” au pecetluit soarta partidei în minutul 69, prin reușita atacantului Abel Camara care a luat pe cont propriu o acțiune și a finalizat printr-un șut puternic în poarta brașovenilor. Pentru portughez a fost primul gol de la venirea sa la Petrolul în vara lui 2013, atacantul fiind împrumutat până la finele acestui sezon de la formația portugheză Beira-Mar.

Caseta tehnică

Corona Brașov - Petrolul Ploiești 0-3
Marcatori: Njongo Priso (19, 62), Abel Camara (69)
Cartonașe galbene: Dedu (41) / Camara (74)

Corona: Dănălache  – Homei , Forika , Istrofor ,  Burlacu  – Leonte , Dâlbea , Miranda , Dedu  (46 Neacșa ) – Coman (77 Stănescu), Buş . Antrenor: Daniel Bona.

Petrolul: Povilas  (88 Oprea) – Beța , Hoban , Mustivar , Guilherme  – Marinescu , Priso – Walter Fernandez  (81 Alecsandru), Camara , Zicu  – Tamuz  (76 Al. Radu). Antrenor: Răzvan Lucescu.

 Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj)  – Ioan Ciocănea (Sibiu) , Bogdan Gheorghiu (Timișoara) – Dan Dreve (Cluj), Nicolae Botaș (Timișoara). Obs: Cornel Sorescu (Pitești).

FOTO:monitorulexpres.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.