duminică, 18 mai 2014

libertatea2
 Ultimul derby al acestui sezon, Petrolul Ploieşti - Steaua Bucureşti a fost un adevărat spectacol din care a lipsit doar golul.  15.000 de fani ai galben-albaştrilor au creat o atmosferă incredibilă pe stadionul ”Ilie Oană”, pe parcursul întregii partide. 
Partida de la Ploieşti, a debutat cu demonstraţia de forţă  oferită de galeria ”lupilor galbeni” cu ocazia sărbătoririi celor 90 de ani de existentă ai clubului ploieştean.
”Flacara pasiunii, oferită nouă, zecilor de generaţii, arde...Pentru o echipă nascută din resurse locale si cu trudă, o echipă a oraşului şi regiunii. Petrolul era şi va fi, totuşi, o adevarăta familie...”, a fost mesajul care a însoţit coregrafia fantastică a ”lupilor” pe un banner ce s-a întins  de la peluza galeriei, trecând prin tribuna a doua, pâna la peluza a doua. Din show-ul lupilor, nu au lipsit nici ironiile venite ca urmare a suspiciunilor de non-combat din etapa trecută, Viitorul - Petrolul 2-0: Cobai în competiţia supremă, mari performeri, ce vrăjeală eternă...
libertatea
Pe teren, elevii conduși de Răzvan Lucescu au început bine partida, dar golul reușit de Toto Tamuz a fost anulat de centralul Hațegan, în urma unui henț comis de atacantul ploieștean. Petrolul a continuat să atace, iar mijlocașul, Pablo de Lucas (9) șutează din prima de la 25 de metri, și numai intervenția providențială a lui Tătărușanu, face ca tabela sa rămână neschimbată.
Imediat a venit si replica Stelei, Adi Popa irosind o mare ocazie de gol. Rivalitatea si tensiunea din teren, a făcut ca în minutul 26 spiritele să se încingă în urma unui fault tare al lui Pintili asupra uruguayanului, Juan Albin.
În minutul 28, internaționalul israelian, Toto Tamuz, reușește din nou să marcheze, dar şi de data aceasta, golul i se anulează corect pentru un offside. Cu 2 minute înainte  de pauză, acelaşi Albin a reușit o centrare perfectă pentru acelaşi Tamuz, dar reflexul lui Tătărușanu a menţinut egalitatea pe tabelă.
După pauză, steliștii au venit mai montați de la cabine, și în doar câteva minute, roș-albastri au luat la țintă buturile lui Pecanha. Cea de-a doua repriză a derby-ului a început sub auspiciile lui Tănase  care nu a putut relua decisiv din câţiva metri, după centrarea lui Adi Popa. Apoi, Prepeliţă a întors o minge în careu, Chipciu a luftat, iar Vâlceanu l-a iertat pe portarul brazilian.
Cu toate acestea, Hoban (86) putea înclina balanța în favoarea Petrolului cu un şut în forţă, parat de Tătăruşanu. S-a terminat 0-0, și ploieștenii înregistreaza cea de-a șaptea remiză pe teren propriu, în acest sezon. Înaintea partidei de sâmbătă , Petrolul venea după 3 succese la rând în fața propriilor fani: 2-0 cu Gaz Metan Mediaș (12 aprilie), 3-0 cu FC Botoșani (28 aprilie) și 3-0 cu FC Vaslui (7 mai). 
Prin remiza de azi, Petrolul nu reușește să obțină prima victorie în ultimii 15 ani împotriva Stelei. Ultimul succes al ”găzarilor” în campionat, în fața Stelei, datează din 20 noiembrie 1999, scor 4-1,  în Ghencea, la patru luni distanță de la un istoric 5-1 la Ploiești.

Bătaie generală la finalul meciului

bataieDupă fluierul final al centralului Ovidiu Hațegan, antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf și-a chemat toți jucătorii la mijlocul terenului pentru a face o arogantă ploieștenilor care l-au apostrofat pe durata întregii partide. Aroganță ce a constat intr-o horă a bucuriei prilejuită cu ocazia câștigarii celui de-al 25-lea trofeu de campioni ai României.
Jucătorii Petrolului au luat foc şi s-a iscat o bătaie generală  între fotbaliştii celor două echipe. În urma acestor incidente, Haţegan l-a eliminat pe Romario Pires. În drumul spre vestiare, lucrurile au degenerat și mai mult, team managerul lupilor, Cristi Vlad fiind agresat de tehnicianul Laurentiu Reghecampf.
Conform apropiaților, team managerul ploieștean a pretins că a fost lovit cu capul în gură de Reghecampf.

Declaratii dupa meci

Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul: ”A fost un meci extrem de spectaculos, între două echipe care nu mai aveau nici o miză. Trebuie apreciată munca jucătorilor. Este un rezultat echitabil. Sunt mulţumit de ce am văzut din punct de vedere fotbalistic. Îmi lasă un gust amar ce s-a întâmplat la final. În viaţă trebuie să aprecizi anumite momente. Ţinând cont de rivalitatea dintre cele două echipe, steliştii n-ar fi trebuit să se bucure atât de provocator. Ar fi trebuit să ia exemplu de la jucătorii şi antrenorul lui Atletico, care s-au bucurat decent pentru câştigarea titlului. Avem multe de învăţat de afară. Trebuie să existe o altfel de comunicare. Anul acesta nu ne puteam bate la titlu. Am jucat bine, cu excepţia partidei de la Chiajna, în care foarte multă lume ne- acuzat pe nedrept. Aveam 5 victorii la rând şi credeam că vom avea un meci uşor. Am fost primii care am suferit enorm şi am vrut să ştergem impresia de la Chiajna. Am avut jucători importanţi care nu au putut să evolueze astăzi. Steaua a câştigat meritat campionatul. S-a bucurat o dată la Cluj şi putea să amâne bucuria pentru următorul meci. Unul dintre oamenii care conduc Steaua din teren a avut o reacţie asemănătoare cu cea a lui Romario. Ar fi trebuit ori să fie eliminat un jucător de la fiecare echipă, sau să se treacă peste asta.”, a declarat tehnicianul ploieștenilor pentru DigiSport.
Laurentiu Reghecampf, antrenor Steaua: ”A fost un meci frumos, am avut foarte multe ocazii. A fost o atmosferă incredibilă. Dacă ne-am bucurat la sfârşitul meciului nu am vrut să ofensăm publicul. Suntem campioni de 3 etape şi nu înţeleg de unde ostilitatea asta. De la începutul meciului, toată lumea ne-a înjurat. Am avut 6 ocazii, trebuia să fie 4-0. Nu am avut nici un conflict cu Cristi Vlad. Sper ca Gardoş să nu aibă o accidentare foarte gravă. Mă bucur pentru ceea ce am realizat. Sunt oferte pentru mine. Sper să câştigăm Cupa. Când vom termina sezonul, vom vedea dacă îi luăm pe Ţucudean şi Antal. Marţi va fi cea mai mare sărbătoare din ultimii ani. Ne gândim şi la meciul cu Oţelul, şi la cel cu Astra”, a declarat la finalul partidei tehnicianul Stelei, pentru DigiSport.

Caseta meciului

Petrolul Ploiesti - Steaua Bucureşti 0-0
Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Hoban, Guilherme - Mustivar (Romario '87), De Lucas - Priso, Albin (Camara '82), Walter (Marinescu '70) - Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Steaua: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş (Râpă '52), Latovlevici - Pintilii, Prepeliţă - Ad. Popa, Chipciu, Tănase (Vâlceanu '81) - Keşeru (Iancu '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Cartonaşe galbene: Albin '19, Geraldo '25, De Lucas '76, Marinescu '90+3 / Pintilii '25, Varela '68, Chipciu '90+3
Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Miclos Nagy, Octavian Şovre (asistenţi) - Dragoş Istrate, Nicolae Botas (adiţionali) - Adrian Mărginean (rezervă)

FOTO: Libertatea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.