luni, 12 mai 2014

liga-1-viitorul-petrolul-2-0-in-etapa-a-32-a-121311-1
Echipa lui Răzvan Lucescu, Petrolul Ploieşti a pierdut ruşinos 0-2, duminică seara la Chiajna, partida contra Viitorului Constanţa. Golurile partidei au fost marcate de Gavra (51) si Băluță (87).
După eliminarea dramatică din semifinalele Cupei României (1-2 cu Astra Giurgiu), prin înfrangerea rușinoasă din această seară „lupii” sunt  aproape  să piardă și locul 2, tot in favoarea giurgiuvenilor.
Dupa seria de cinci victorii consecutive, Petrolul pleca favorită in meciul din această seară in faţa constănţenilor. Ceea ce se anunţa a fi un alt meci de trei puncte care să le consolideze poziţia a doua in clasament s-a dovedit a fi un adevărat coşmar pentru echipa lui Razvan Lucescu. 
Astfel, încă din primele minute, trupa lui Argeş Vintilă a ameninţat poarta lui Pecanha. Prima ocazie de gol a Viitorului i-a aparţinut lui Florin Tănase (3) care a luat o fază pe cont propriu, a intrat în careu, Pecanha s-a aruncat la picioarele lui și a respins, după care mingea a ajuns la Gavra, care a tras la poartă, dar mingea l-a lovit în plex pe Hoban.
În minutul 15, găzarii sunt la un pas de autogol. La o fază petrecută în propriul careu, Gerson a deviat mingea cu capul spre propria-i poartă, doar reflexul de ultim moment al lui Pecanha facând ca tabela să rămână neschimbată.
Pe finalul primei reprize, Petrolul a revenit în joc şi a avut două situații importante de a deschide scorul. Prima ocazie i-a aparținut lui Geraldo (38) care a ratat de puțin poarta lui Balauru în urma unui corner executat de pe dreapta de Albin. Cu două minute înainte de pauză, Petrolul a ratat cea mai mare ocazie de gol prin Teixeira, care nu a reușit să împingă balonul în poartă din centrarea perfectă a lui Hoban.
In mitanul secund, puștii Viitorului au dat lovitura de grație ploieștenilor, reușind cea mai bună repriză a lor din acest sezon. Constănțenii au reușit sa deschidă scorul la o fază lucrată de Florin Tănase care a driblat pe stânga, apoi i-a pasat lui Gavra (51), care a făcut o preluare excelentă, cu umărul, peste Geraldo, după care a tras pe colțul scurt.
1-0 pentru Viitorul, iar cei peste 1300 de “lupi galbeni” veniți la Chiajna le cereau favoriţilor să joace fotbal.
Parcă treziți de scandările propriilor fani, elevii lui Răzvan Lucescu mai își trec în cont o mare ocazie de gol prin Camara (58), care a reluat cu capul din cădere o centrare venită de la Alcenat, dar si de această dată mingea a refuzat să intre în poarta aceluiași  Balaur.
Lucescu jr. joacă totul pe cartea atacului și în minutul 58 îl scoate pe nesigurul Gerson, înlocuindu-l cu Laurențiu Marinescu revenit pe gazonul care în urmă cu un an îi producea cea mai gravă accidentare din carieră.
În minutul 63, avea să se petreacă ratarea sezonului din Liga I și cu siguranță una dintre cele mai mari ratări ale fotbalului românesc. La un contraatac al Viitorului, desfașurat pe partea dreaptă, Baluță a încercat o finalizare cu un lob peste Pecanha, mingea se ducea afară, dar Tănase, din interiorul careului mic, cu poarta goală, a trimis incredibil în bara din dreapta porții ploieștene.
La Petrolul, intră si Zicu (70) care îl inlocuiește pe Mustivar. Un minut mai târziu, gluma se îngroasă pentru găzari, atunci când Teixeira este eliminat de către centralul Balaj în urma injuriilor. În faza precedentă , mijlocașul lupilor făcuse un fault de la spate la Tănase, si centralul partidei se pregătea să-i acorde un ”galben”.
Duminică la Chiajna a fost seara ratărilor monumentale. După Tănase, a venit rândul lui Adrian Mutu să își treacă în cont o ratare incredibilă. Acesta a ratat din cinci metri cu poarta goală, tragând mult peste transversală.
Trupa lui Argeș Vintilă s-a jucat cu ocaziile și în minutul 83 are loc o altă uriașă ratare a constanțenilor. Băluță a plecat excelent de la limita ofsaidului, de la cercul din mijlocul terenului, fază în urma căreia trei jucători de la Viitorul au scăpat singuri cu Pecanha. Băluță a intrat în careu și în loc să paseze în dreapta lui Benzar, care ar fi îndeplinit o simplă formalitate, a încercat să finalizeze pe lângă Pecanha, dar a lovit slab mingea, și portarul ploieștenilor a reținut.
Viitorul a reușit să dea lovitura cu trei minute înainte de fluierul final la o mare eroare a lui Marinescu, în încercarea de a degaja o minge trimisă de Lazăr, și Băluță (87) n-a mai ratat de data aceasta.
S-a terminat 2-0 și Petrolul pierde lamentabil cel de-al doilea meci al sezonului, după cel de la Mediaș (0-1) și este foarte aproape să rateze și singurul obiectiv rămas in acest sezon, ocuparea poziției secunde a Ligii I. De cealaltă parte, Viitorul Constanța câstigă trei puncte prețioase în lupta pentru menținerea în prima ligă și din sezonul viitor.

Caseta tehnică
Viitorul Cta – Petrolul Ploiești 2-0 (0-0)
Marcatori: Gavra (51) , Băluţă (87)

FC Viitorul: Balauru - Manea, Larie, Mitrea, Toşca - Daminuţă (Ţîru '70), Benzar - Mitriţă (Lazăr '53), Tănase, N. Dică - Gavra (Băluţă '58). Antrenor: Bogdan Vintilă.

Petrolul Ploieşti: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Gerson (Marinescu '58), Guilherme - Mustivar (Zicu '69), Hoban - Priso (Camara '46), Albin, Teixeira - Mutu. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonaş galben: Toşca '90
Cartonaş roşu: Teixeira '71
Arbitri: Cristian Balaj (central) - Sebastian Gheorghe, Marius Marchidanu (asistenţi) - Lucian Rusandu, Horia Mladinovici (adiţionali) - Daniel Demetrescu (rezervă)
Observatori: Dan Berbecaru, Grigore Sichitiu

foto:ziuanews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.