joi, 26 septembrie 2013

imagine.php
FC Petrolul Ploiesti a făcut pasul în turul următor al Cupei României, după o victorie la limita obţinută în partida cu FC Universitatea Craiova. Ploieştenii s-au impus cu scorul de 1-0, prin reusita capitanului Sony Mustivar.

"Lupii" si-au respectat statutul de favoriti, impunandu-se la limita in aceasta seara in 16-zecimile Cupei Romaniei, in fata unei echipe cu traditie din fotbalul romanesc, FC Universitatea Craiova. Cu Sony Mustivar capitan, ploiestenii au vrut sa scape repede de emotii si au inscris inca din minutul 18, cînd Albin a deviat mingea cu capul pentru capitanul lupilor, care a înscris cu un şut plasat la coltul lung din stanga lui Hotoboc.
Asa cum era de asteptat si cum afirmase si Cosmin Contra in saptamana premergatoare partidei, Petrolul avea in fata cea mai grea echipa din urna a doua valorica pe care o putea intalni in aceasta mansa de Cupa a Romaniei, si totodata o echipa de mare traditie a fotbalului romanesc. Astfel, dupa primirea golului, Craiova nu a acuzat socul, si a raspuns imediat prin incursiunea lui Baird (26) si doar parada salvatoare a lui Bornescu, facand ca tabela sa ramana neschimbata.
Pana la pauza lupii puteau sa-si majoreze avantajul, prin Camara (34), daca acesta reusea sa cadreze lovitura de cap, mingea trecand de putin peste transversala aceluiasi Hotoboc. De cealalta parte, pana la fluierul primei reprize, oltenii au raspuns lupilor cu suturi de la distanta prin acelasi Baird (39) sau Săceanu (43).

In repriza a doua, lupii s-au multumit sa conserve  avantajul obtinut la pauza, iar asta s-a vazut si in jocul de pe teren. Oltenii au inceput avantat cea de-a doua repriza , iar Bornescu  a avut emotii inca din startul reprizei, atunci cand Saceanu a expediat o torpila de la 30 de metri, portarul lupilor respingand inextremis in corner, de sub transversala. Pana la finalul partidei, s-au mai consemnat doua faze periculoase de poarta, cate una de fiecare parte, lupii traind la puls 100 ultimele minute ale intalnirii. In minutul 64, Albin a executat o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri , dar mingea a trecut peste transversala, pentru ca in minutul 79, oltenii sa aiba din noua ocazia sa duca partida in prelungiri, daca reuseau sa egaleze  la şutul, deviat, al lui V. Gheorghe , balonul ocolind de puţin buturile lui Bornescu.
albin
S-a terminat 1-0 pentru Petrolul, scor care aduce calificarea gazarilor in optimile Cupei Romaniei, dupa o partida extrem de grea cu o echipa a Craiovei care si-a vandut foarte scump pielea. Remarcatii partidei din aceasta seara, din sanul echipei petroliste sunt Bornescu, Alcenat, Pablo de Lucas, Mustivar si Juan Angel Albin, cu mentiunea ca acesta din urma ar putea fi nominalizat la jucatorul meciului, evolutia sa pe durata intregii partide cat si golul marcat de capitanul Mustivar, datorându-i-se in mare masura uruguayanului.
Pentru Petrolul urmeaza un meci important de campionat, acolo unde vor intalni pe CFR Cluj, intr-o partida din etapa a IX a  a Ligii 1, ce se va disputa luni, de la ora 21.30, pe „Ilie Oană”, partida urmand a fi transmisa si de postul de televiziune DigiSport 1.

FC Universitatea Craiova – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)
Marcator: Mustivar (18)

„U” Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciuca, Săceanu - Cruceru, J. Nicolae (60 Goge), Bălaşa, V. Gheorghe (81 Frăsineanu) – Stoianof (58 Ripoli), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves, Benga, Beţa – Mustivar (72 Romario), De Lucas – Boudjemaa, Albin (85 Teixeira), Fernandez (59 Priso) – Camara. Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Iulian Dima (Bucureşti) – Marius Nicoară (Băile Herculane) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Marian Balaci (Tr. Severin).
Observatori: Constantin Constantinescu (Slatina) şi Nicolae Marodin (Bucureşti).
 
Cartonaşe galbene:
Cruceru (13), Mitic (49), Hotoboc (76), Frăsineanu (83)/Mustivar (25), Alcenat (44), Fernandez (57), Beţa (65), Teixeira (90+2).

Foto:lupamea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.