marți, 1 octombrie 2013

big2134652731111Petrolul a invins CFR Cluj cu 3-2 in cadrul etapei a IX-a din Liga 1. “Lupii Galbeni” au acumulat 19 puncte in clasament, la fel ca Steaua Bucuresti si Astra Giurgiu. Cele 3 formeaza podiumul Ligii 1.

Lupii au condus cu 2-o dupa primul sfert de ora de joc, prin golurile lui Dore din minutul 10 şi reusita lui Teixeira din  minutul 13 si Petrolul parea ca va face scor cu ex-campioana Romaniei, CFR Cluj.
Dar cum in fotbal se spune , ca acest scor este cel mai periculos,  ardelenii au vrut sa demonstreze pana la pauza ca acest principiu se respecta si au  facut ca tabela sa arate din nou egalitate. Condusi cu 2-0 dupa primul sfert de ora, clujenii au revenit in joc prin dubla croatului Djokovic, primul sau gol (25') venind dupa o faza ilara, atunci cand Pablo de Lucas a degajat in Boudjemaa, balonul a sarit la Djokovic, si scorul pe tabela devenea 2-1. Egalitatea s-a restabilit in minutul 38 in urma unei faze desfasurate pe partea dreapta atunci cand Maah l-a servit perfect pe acelasi Djokovic, care reuseste astfel prima sa dubla in tricoul CFR-ului.
Pana la pauza, ploiestenii puteau reveni din nou in avantaj, daca bara nu-l salva pe Felguieras, la executia magnifica a lui Hoban.
Dupa pauza, clujenii au inceput mai bine partida, dar Petrolul a tinut sa demonstreze inca odata, ca este o mare echipa si ca adversarii directi au de ce sa se teama in acest sezon, chiar daca in ultima perioada s-au reactivat "butoanele".
In minutul 59, Cosmin Contra face o schimbare inspirata, inlocuindu-l pe De Lucas cu Priso, si in doar 8 minute de la intrarea sa pe gazon, camerunezul il rasplateste pe "Gurita" cu un gol de 3 puncte.
Petrolul - CFR Cluj s-a terminat 3-2 si lupii bifeaza cel de-al cincilea succes din acest campionat şi al 27-lea de când, în urmă cu aproape un an, la Mediaş, pierdea pentru ultima dată în Liga I, un Medias  cu care lupii se vor intalni in etapa viitoare, mai exact duminica 6 octombrie incepand cu ora 19.30,  partida urmand a fi transmisa de postul Digisport 1.

Declaraţie Cosmin Contra

„Am obţinut o victorie foarte importantă. Ţin să-mi felicit, în primul rând, jucătorii, pentru că pe un teren greu, îmbibat cu apă, nu puteam să ne facem jocul nostru obişnuit, iar adversarii erau în avantaj, având în componenţă fotbalişti foarte puternici atât fizic, cât şi tehnic. Am început foarte bine partida, am căutat să ne adapătm repede la starea terenului şi am reuşit să facem asta, după care, însă, pe o greşeală în lanţ am primit primul gol, iar CFR-ul a reintrat în joc. Am încercat, la pauză, să-i liniştesc pe băieţi, pentru că erau un pic trişti atâta vreme cât au condus cu 2-0 şi au intrat cu 2-2 la vestiare, le-am zis că meciul porneşte de la 0-0 şi că dacă vom da gol vom câştiga, ceea ce s-a şi întâmplat”.

 
FC Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 3-2 (2-2)

Marcatori: Dore (10), Teixeira (13), Priso (67)/Djokovic (25, 38).

FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo Alves (cpt), Benga, Guilherme – Hoban, De Lucas (59 Priso) -.Boudjemaa, Albin (83 Morar), Teixeira (71 Mustivar) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.

CFR: Felgueiras – Velayos, Cadu (cpt), I. Rada, Camora – Muniru, Djokovic – Maah, Gabionetta, Batin – Ogbu. Antrenor: Petre Grigoraş.

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Ovidiu Artene (Vaslui) şi Mircea Grigoriu (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti).
Observatori: Aron Huzu (Sibiu, FRF) şi Alexandru Boc (Bucureşti, LPF).

Foto: Răzvan Păsărică, www.rpressport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.