luni, 5 august 2013

Desi a dominat teritorial partida de pe teren propriu, Petrolul nu reuseste sa marcheze, brasovenii plecand cu un punct de pe stadionul „Ilie Oana”.

Petrolistii au dominat de la inceputul partidei, prima incercare de a marca fiind in minutul 3, cand Lobe Priso centreaza in careu dar Grozav lufteaza la intalnirea cu balonul. O alta oportunitate de a marca a fost in minutul 15 cand Abel Camara suteaza puternic din interiorul careului, dar minge loveste stalpul portii lui Andrei Marinescu. Oaspetii au si ei o oportunitate de a marca , Medeira trimitand peste poarta dintr-o pozitie buna.
Prima mare ocazie a reprizei secunde a apartinut oaspetilor, la o deviere a lui Geraldo Alves, incomodat de Alexandro Mateiu, mingea loveste bara transversala a lui Peterson Pecanha.
Lupii raspund in minutul 60, cand Ferebory  Dore ii paseaza lui Sony Mustivar dar sutul sau la coltul scurt loveste din nou stalpul portii lui Marinescu, apoi Gicu Grozav nu reuseste sa intercepteze balonul.
Brasovenii au din nou o sansa la actiunea lui Alexandru Vagner dar acesta suteaza slab in portarul gadelor.
Ultima actiune importanta apartine ploiestenilor cu 5 minute inainte de finalul partidei, cand Damien Boudjemaa (intrat in repriza secunda) incearca un lob dar mingea atinge bara transversala. Din nou portarul oaspetilor scapa fara gol primit.
Se termina 0-0,  o remiza alba nedreapta pt ambele echipe, tinand cont de ritmul jocului si ocaziile avute la ambele porti. (sursa:jurnalsportiv.ro)
Meciul cu FC Braşov a devenit, deja, istorie, pentru că joi, de la ora 21.00, „lupii” vor juca, la Arnhem, pentru calificarea în play-off-ul Europa League.

Declaratii dupa meci

Cosmin Contra: "Din păcate, fotbalul nu premiază echipa care joacă fotbal. Dar, dacă ai ocazii multe și nu bagi mingea în poartă, se poate întâmpla să pierzi puncte importante. Dar fotbalul este drept și ne va da înapoi ce am pierdut azi. Îmi place ca echipa mea să domine meciul, să joace fotbal, alte echipe nu fac acest lucru.
Îl felicit pe Constantin Zotta, dacă el crede că ăsta e fotbal, să stea numai pe jos, să joace 5 minute într-o repriză.. dacă el permite aceste evoluții și teatrul pe care l-au făcut, atunci îl felicit. Astăzi puteam să și pierdem, atunci fotbalul ar fi fost foarte nedrept cu noi.
Îmi pare rău că nu suntem capabili să înscrim din ocaziile pe care le avem și să avem liniștea înaintea acestui meci. Dar voi pregăti meciul de joi la fel de bine, vom juca să câștigăm și să ne calificăm. Mergem să câștigăm în Olanda, jucăm pentru istorie.
Gicu trebuia să aibă și el pauză, dar accidentarea lui Morar ne-a dat peste cap. L-am simțit că e obosit, dar trebuia să joc cu el. Chiar dacă nu a făcut un meci strălucit, s-a bătut, și-a creat ocazii chiar dacă nu a avut prospețime", a spus Contra la Dolce Sport.

Constantin Zotta: "E un punct foarte mare, mai ales că am întâlnit una din cele ami bune echipe ale campionatului. Petrolul și Steaua sunt cele mai bune din Liga 1. Îl felicit pe Cosmin Contra pentru ce a făcut aici și îi urez multă baftă joi.
A fost un meci în care trebuia să arătăm că valoarea noastră nu este cea arătată la Târgu Jiu sau cea din meciul de acasă cu Săgeata. Am fost o echipă muncitoare, harnică, am avut șansă la ratările Petrolului, dar am avut și noi o bară și două situații foarte bune de gol, singuri cu portarul.
A fost un meci frumos, cred că i-a făcut pe brașoveni fericiți, cred că a fost și un test bun pentru Petrolul în vederea meciului de joi", a spus Constantin Zotta la Dolce Sport.



 

Caseta tehnica
Petrolul Ploiesti - FC Brasov 0-0

Petrolul: Pecanha - Achim, Manasse, Geraldo, Guillerme - Mustivar, De Lucas - Priso, Teixeira ('57 Dore), Grozav ('69 Boudjemaa) - Camara ('57 Hamza)
Antrenor: Cosmin Contra

FC Braşov: Marinescu - Strauţ, Oltean, Machado, Ionescu ('78 Păun) - Vagner, Mateiu, B. Madeira, D. Santos, Tătar ('80 Serginho) - Fonseca ('72 Danquash)
Antrenor: Adrian Szabo

 Au arbitrat: Marius Bocăneală (Galaţi) – Szabo Gero (Cluj Napoca) şi Cristian Marius Marchidanu (Brăila).
Arbitru de rezervă: Cristina Dorcioman (Bucureşti).
Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti, FRF) şi Marian Albu (Bucureşti, LPF).

Foto:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.