vineri, 23 august 2013

Petrolul a pierdut fără drept de apel prima
manşă din cadrul play-off-ului Europa League, Swansea dovedindu-se a fi o “nucă” mult prea tare pentru “galben-albaştrii”. Galezii s-au impus cu 5-1, rezolvând încă de pe acum problema calificării în grupele competiţiei.
 
Pe “Liberty Stadium” din Swansea, petroliştii s-au prezentat mult prea timoraţi la întâlnirea cu fotbalul din Premier League. Şi astfel, prima jumătate de oră a fost una de coşmar pentru jucătorii lui Cosmin Contra, galezii reuşind să găsească rapid, şi încă de trei ori, drumul spre plasa porţii lui Pecanha.
 
1-0 a fost din minutul 15, atunci când, la o lovitură liberă bătută repede de pe dreapta, Michu a sărit peste minge, iar Routledge a şutat de la 10 metri, balonul, deviat de către Hoban, păcălindu-l pe Pecanha. Şapte minute mai târziu, Shelvey a centrat de pe stânga, la colţul lung, Pablo Hernandez a recentrat, de lângă bară, iar Michu a înscris din patru metri. Iureşul gazdelor nu se încheiase încă, pentru că, după un contraatac devastator, Pablo Hernandez a centrat perfect, tot de pe dreapta, pentru Routledge (25), cel care, cu un “cap” din şase metri, a realizat “dubla”. Routledge (40) a fost aproape chiar de “hattrick”, atunci când, scăpat spre buturile lui Pecanha, a şutat peste transversală, iar Bony (42) a trimis şi el, din poziţie bună, alături de poartă.
 
Contra a încercat să mute ofensiv în debutul părţii secunde, apelând la Camara, iar “lupii” au părut să capete ceva mai mult curaj, Younes (46) apropiindu-se periculos de poarta lui Vorm. Imediat, însă, “lebedele” au reacţionat cu un şut violent al lui Bony (47), ce a izbit transversala, şi un “vole” superb al lui Michu (53), la care mingea a ocolit de puţin vinclul. Bony (57) a găsit, până la urmă, drumul spre gol, deviind, din 6 metri, pe sub Pecanha, la centrarea lui Michu, iar Pozuelo (70) a adâncit şi mai mult diferenţa, cu o “scăriţă” din marginea careului mic. Cu trei minute înainte de final, GROZAV a marcat golul de onoare, cu execuţia serii, o foarfecă de la 12-13 metri aplaudată cu generozitate de către publicul galez.
 
S-a terminat 5-1, un rezultat dur, care nu mai lasă dubii în ceea ce priveşte numele echipei care va merge în grupele Europa League. Returul se va juca joia viitoare, de la ora 20.30, pe “Ilie Oană”.

Swansea City AFC– FC Petrolul Ploieşti 5-1 (3-0)

Marcatori: Routledge (15, 25), Michu (22), Bony (57), Pozuelo (70)/Grozav (87).

Swansea: Vorm – Rangel, Flores, Williams (cpt) (71 Amat), Taylor – Pablo Hernandez, Shelvey (80 de Guzman), Britton, Routledge (60 Pozuelo) – Michu, Bony. Antrenor: Michael Laudrup.

Petrolul: Pecanha – Achim, Geraldo Alves, Benga, Guilherme – Hoban (46 Camara), Mustivar (cpt) – Boudjemaa (57 Priso), Teixeira, Grozav – Younes (57 Dore). Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Serghei Karasev - Tikhon Kalugin şi Anton Averyanov (toţi din Rusia).
Arbitru de rezervă: Maxim Layushkin (Rusia).
 
Observator: Juan Antonio Fernandez Marin (Spania).
 
 Delegat UEFA: Thomas Weyhing (Germania).

sursa:fcpetrolul.ro
Foto: uefa.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.