joi, 11 iulie 2013

steaua_-_petrolul_3
Petrolul a pierdut primul confruntare oficială din această vară, Supercupa României, disputată în compania campioanei en-titre Steaua Bucureşti. Istoria partidei s-a scris în prima repriză, atunci când bucureştenii au înscris de trei ori, profitând şi de faptul că, din minutul 28, „lupii” au evoluat în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Enza-Yamissi.
Cu un lot măcinat de indisponibilităţi, Petrolul n-a reuşit să reuşit să se lupte cu şanse egale pentru singurul trofeu ce, în formatul actual al Supercupei României, lipseşte din palmaresul clubului. După o primă mare ocazie a lui Iancu (15), blocat de Pecanha, Steaua a deschis scorul şase minute mai târziu, atunci când Nikolic a reluat, din şase metri, imparabil. A urmat reacţia „lupilor”, cu şutul lui Guilherme (24), deviat, ce a ocolit de puţin vinclul, şi cu cel expediat de Hoban (26), de la 16 metri, la care Tătăruşanu a salvat cu piciorul, dar „filmul” s-a rupt aproape de capătul primei jumătăţi de oră, după ce arbitrul de centru Ovidiu Haţegan l-a eliminat pe Enza-Yamissi, la o fază la care a dictat penalty în favoarea Stelei. Pecanha l-a „ghicit” pe Bourceanu (29) şi a parat lovitura de pedeapsă, însă Szukala (32) avea să înscrie pentru 2-0, cu o lovitură de cap expediată, de la 11-12 metri, la colţul lung. Cu trei minute înainte de finalul primei părţi, Pintilii a trimis, din marginea careului mare, în vinclul din stânga lui Pecanha.
Repriza secundă nu a mai adus modificări pe tabela de marcaj, „găzarii” nereuşind ca, în zece oameni, să poată forţa o răsturnare spectaculoasă de situaţie. Petrolul porneşte, astfel, cu stângul în noul sezon, rămânând ca, de astăzi, să demareze pregătirile pentru debutul în Europa League, ce se va produce peste fix o săptămână, pe „Ilie Oană”.(sursa:fcpetrolul.ro)

Fotbal Club Petrolul Ploieşti transmite sincere condoleanţe familiei celui care a fost OCTAVIAN TATOMIR, suporterul trecut în nefiinţă astăzi, în urma unui tragic accident, în drumul spre „Arena Naţională”. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Steaua Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 3-0 (3-0)
Marcatori: Nikolic (21), Szukala (32), Pintilii (42).

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski (70 Prepeliţă), Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu (cpt), Pintilii – Ad. Popa, Iancu (56 Stanciu), Tănase – Nikolic (61 Piovaccari).Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FC Petrolul: Pecanha – Achim, Neag (56 Romario), Yamissi, Guilherme – Mustivar (cpt) (80 Cristescu), Hoban – Boudjemaa, Cristea (56 Teixeira), Grozav – Younes. Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre şi Aurel Oniţă.
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs.
Arbitri adiţionali: Cristian Balaj şi Alexandru Tudor.
Observatori: Octavian Goga şi Cornel Sorescu.

Foto:evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.