vineri, 19 iulie 2013

GicuPetrolul şi-a confirmat statutul de favorită certă şi a tranşat fără emoţii prima manşă a dublei cu Vikingur Gota, scor 3-0 în partida desfăşurată pe “Ilie Oană”, în prezenţa a circa 10.000 de spectatori. Pablo De Lucas şi Gicu Grozav au parafat primul succes al “lupilor” în Europa după 18 ani, iar ploieştenii nu mai au emoţii pentru returul ce se va disputa, joia viitoare, la Toftir.
Aşa cum era de aşteptat, meciul de pe “Ilie Oană” s-a redus la un asediu total al elevilor lui Cosmin Contra la poarta maghiarului Geza Turi. Feroezii au încercat din răsputeri să se închidă în apărare şi au reuşit să-şi păstreze plasa neatinsă vreme de 26 de minute, adică până în momentul în care DE LUCAS a şutat de la 16 metri, iar mingea a găsit drumul, printr-o pădure de picioare, către poartă. Până la pauză putea fi 2-0, dar Turi a salvat, in-extremis, la “capul” lui Hamza Younes (40).
După reluare, GROZAV (49) a punctat pentru 2-0, înscriind după o superbă acţiune personală, oaspeţii dând semne din ce în ce mai evidente că nu mai pot ţine pasul. Younes (53) l-a “graţiat” pe Turi, executând în bară un penalty dictat după un henţ al lui Petersen, pentru ca Boudjemaa (56) să trimită puţin alături de colţul lung. Turi a mai avut o intervenţie senzaţională la o nouă lovitură de cap a lui Younes (65), blocându-l, două minute mai târziu, pe tunisian în situaţie de “unu la unu”, dar n-a mai putut interveni atunci când GROZAV (68) a trimis, plasat, cu capul, înscriind cel de-al treilea gol al “lupilor”. Scorul putea lua proporţii, dar Hoban (76), Boudjemaa (77) şi Younes (84) n-au reuşit să fixeze tabela la 4-0, o diferenţă ceva mai apropiată de adevăratul raport al forţelor din teren.
Petrolul face, astfel, un pas aproape decisiv către turul trei preliminar al “Europa League”, tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei urmând să se desfăşoare astăzi, la sediul UEFA de la Nyon.(sursa:fcpetrolul.ro)

  
FC Petrolul – Vikingur Gota 3-0 (1-0)
Marcatori: De Lucas (26), Grozav (49, 68).

Petrolul: Pecanha – Achim, Hoban, Geraldo Alves (82 Naziri), Guilherme – De Lucas, Mustivar (cpt) (74 Romario) – Boudjemaa, Teixeira (62 Yamissi), Grozav – Younes. Antrenor: Cosmin Contra.

Vikingur: Turi – B. Hansen, S. Jacobsen, E. Jacobsen (cpt), Lervig – Vatnhamar, H. Jacobsen (75 Bartalstovu), Djurhuus (89 Sorensen), Djordjevic – Petersen (90+3 H, Hansen), Justinussen. Antrenor: Sigfrious Clementsen.

Au arbitrat: Marios Panayi (Cipru) – Athinodoros Ioannou (Cipru) şi Georgios Papathomas (Cipru).
Arbitru de rezervă: Antonis Christodoulou (Cipru).
 
Observator pentru arbitri: Gunter Benko (Austria).
Delegat UEFA: Marinus Den Engelsman (Olanda).

Foto:ziarulunirea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.