duminică, 19 mai 2013


Petrolul şi Astra au încheiat la egalitate meciul disputat, în această seară, pe “Ilie Oană”, iar lupta pentru un loc în Europa League rămâne extrem de echilibrată. “Lupii” au condus la pauză, după reuşita lui Bokila (18), oaspeţii egalând în partea a doua, prin Ben Yousef (56).

La fel ca în turul campionatului, Petrolul şi Astra au terminat nedecis, după un meci pe care ploieştenii l-au dominat autoritar, ratând marile ocazii ale confruntării. În prima repriză, oaspeţii n-au contat în ofensivă decât în debut, atunci când Bornescu a respins în corner la şutul lui Tembo (1), după care terenul s-a “înclinat” către buturile apărate de Silviu Lung Jr. Golul a venit relativ repede, Mureşan jucând mingea cu mâna în propria suprafaţă de pedeapsă, iar BOKILA (18) n-a ratat de la punctul de la 11 metri, aducându-şi echipa în avantaj. Atacantul petroliştilor a trimis, apoi, în bară (28), după un “un-doi” cu Younes, pentru ca, şase minute mai târziu, şutul tunisianului să ocolească de puţin buturile lui Lung Jr. Portarul Astrei a fost ocrotit de şansă şi la “capul” lui Bokila (36), mingea trecând la o palmă pe lângă poartă, sau la şutul lui Alcenat (38), prima parte încheindu-se, astfel, cu o diferenţă prea mică pe tabela de marcaj, faţă de modul în care s-au derulat ostilităţile.

Petroliştii au deschis repriza a doua cu o nouă ratare, Younes (52), scăpat pe partea dreaptă, nereuşind să-l învingă pe Lung Jr., dar, contrar cursului jocului, Astra a fost cea care a punctat, la capătul unei faze fixe. Morais a executat o lovitură liberă de pe stânga, iar Ben Yousef (56) a reluat imparabil, cu capul, de la 7-8 metri, în dreapta lui Bornescu. Câteva zeci de secunde mai târziu, Younes a trimis, de la 16 metri, milimetric pe lângă bară, iar, cu trei minute înainte de final, Grozav, rămas singur în faţa porţii, a ratat ţinta, la ceea ce avea să fie ultima ocazie a întâlnirii.

S-a terminat, astfel, 1-1, un rezultat care “încinge” şi mai mult lupta pentru un loc în Europa League, acum, când au mai rămas două etape până când se va trage linie. Cu 58 de puncte, Petrolul şi Astra îşi împart poziţia a treia, giurgiuvenii având, în momentul de faţă, avantajul golaverajului (+27 faţă de +24), în vreme ce Pandurii, cu 59 de puncte, a rămas pe locul doi, chiar şi după înfrângerea suferită, pe teren propriu, în faţa celor de la FC Braşov. De subliniat ar fi faptul că, în condiţiile obţinerii a două victorii în ultimele două etape, atunci când le va întâlni pe “U” Cluj (deplasare) şi pe Gaz Metan Mediaş (acasă), Petrolul va avea asigurat un loc pe podium indiferent de rezultatele contracandidatelor, atâta vreme cât Pandurii şi Astra se întâlnesc în meci direct în ultima etapă.  

Până atunci,  marţi, de la ora 20.30, “lupii” joacă pentru calificarea în ultimul act al Cupei României, întâlnind, pe “Ilie Oană”, pe Oţelul Galaţi, într-un meci în care pornesc de la avantajul succesului categoric, scor 3-0, obţinut în manşa tur.(sursa:fcpetrolul.ro)
Conferinta de presa Cosmin Contra(Video)




FC Petrolul Ploieşti– FC Astra Giurgiu1-1 (1-0)
Marcatori: Bokila (18, pen.)/Ben Yousef (56)
FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves, Yamissi, Guilherme – Mustivar (cpt) (77 Romario), Mojica (75 Cristescu) – Boudjemaa, Younes, Grozav – Bokila (70 Renan Silva). Antrenor: Cosmin Contra.

 FC Astra:Lung Jr. – Măţel, Ben Yousef, A. Mureşan (cpt), J. Morais – Bărboianu (88 Giurgiu), Yahaya – Enache, Seto, Tembo (75 William) – Fatai (63 Bukari). Antrenor: Daniel Isăilă.
Au aribtrat: Istvan Kovacs (Carei) – Sebastian Gheorghe (Suceava) şi Mircea Grigoriu (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Dragoş Teodor (Constanţa).
Observatori: Patriţiu Abrudan (Cluj) şi Alexandru Boc (Bucureşti).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.