miercuri, 22 mai 2013


După 18 ani, Petrolul va juca, din nou, cu trofeul pe masă. Drept pe care şi l-a (re)câştigat adjudecându-şi, cu scorul general de 4-2, semifinala cu Oţelul Galaţi. Pe “Ilie Oană”, în această seară, “lupii”  au  pierdut pentru prima dată în 2013, dar asta nu mai contează, atâta vreme cât, pe 1 iunie, ei vor fi prezenţi pe “Arena Naţională”!
 
Petrolul şi-a valorificat avantajul substanţial căpătat după meciul tur, acel 3-0 înregistrat la Galaţi dovedindu-se a fi un scor imposibil de remontat de către Oţelul. Gălăţenii au visat la un miracol şi, probabil, chiar au început să spere după ce Paraschiv (8) îl învingea pe Bornescu cu un şut la colţul lung, iar până la pauză vizitatorii au forţat o răsturnare de situaţie neverosimilă.
Reluarea ostilităţilor a găsit o echipă a Petrolului mult mai concentrată, Cosmin Contra apelând, din debutul reprizei a doua, la Bokila şi Boudjemaa. Răsplata a venit zece minute mai târziu, atunci când Romario a recuperat excelent o minge în jumătatea adversă, a centrat perfect de pe stânga, iar BOKILA n-a ratat de la 9-10 metri, aruncând definitiv zarurile în ceea ce priveşte calificarea. Finalul s-a jucat, astfel, cu gândul la ... finala de pe 1 iunie, penaltiul transformat de Iorga (89) nefăcând altceva decât să le aducă o victorie de palmares gălăţenilor.
Petrolul merge, astfel, în ultimul act al competiţiei, aşteptând, acum, verdictul din cealaltă semifinală, pentru a-şi afla adversara din partida de pe “Arena Naţională”.(sursa:fcpetrolul.ro)

Declaratii dupa meci

Cosmin Contra:"Nu am putut să îi motivez, e o greșeală de-a mea. Am încercat să jucăm altceva în repriza a doua, ne-a reușit. Am mers la pauză în vestiar, am urlat la jucători. Este o calificare meritată per total, dar jucătorii trebuie să înțeleagă că dacă nu sunt profesioniști și nu joacă la fel din minutul 1 până în minutul 90, nu va fi bine. Băieții au intrat relaxați, poate prea entuziasmați pentru calificarea în finală. Sper să terminăm bine campionatul, să ajungem în condiții optime în finală și să câștigăm Cupa. Aș vrea să se califice Astra, pentru că așa am fi 99% calificați în Europa League, pentru că s-ar califica și ocupanta locului 4 în cazul în care am pierde Cupa,  a declarat Cosmin Contra, la "Fanatik Show".

Cosmin Contra paraseste din vara Petrolul Ploiesti?

La finalul partidei din aceasta seara care a consfintit calificarea dupa 18 ani a Petrolului in finala Cupei Romaniei, Cosmin Contra a oferit pentru DigiSport si mai apoi jurnalistilor prezenti la conferinta de presa o serie de declaratii oarecum socante pentru fanii lupilor galbeni.
Astfel "Gurita" a dat un ultimatum conducerii clubului si a pus o serie de conditii pentru a putea continua pe banca lupilor si dupa finala de pe 1 iunie, cu toate ca tehnicianul galben albastrilor are contract cu gazarii pana in 2014.
"Am contract încă un an cu Petrolul și dacă lucrurile se vor schimba, nu am de ce să nu continui. Sper că la vară lucrurile vor sta altfel! Ne vom aseza la masa toti cei implicati si daca vom ajunge la un numitor comun vom putea continua impreuna, daca nu , atunci voi renunta la a mai antrena Petrolul si voi pleca! Daca aceasta situatie din prezent va persista eu nu voi mai putea ramane sub nicio forma!"

Jeremy Bokila:"Mă simt excelent la Petrolul, evoluez alături de jucători foarte buni, mă ajută foarte mult să marchez. Este o mare onoare să joc o finală de Cupă. Ar fi frumos să câștigăm cupa, ne dorim acest lucru, ar fi bine pentru oraș, pentru noi, pentru suporteri."
Deși este dorit de mai multe formații din Liga I, dar și de pe Bătrânul Continent, Bokila se rezumă să declare că este prea devreme să se vorbească despre viitorul său. Cu toate acestea, vârful Petrolului nu închide nicio portiță spre un transfer. 
"Momentan sunt jucătorul Petrolului, nu știu ce se va întâmpla mai încolo, în cazul în care există echipe interesate de mine, ele trebuie să se înțeleagă cu reprezentanții clubului.", a spus Jeremy Bokila.
În cazul în care echipa sa va izbuti să se califice în Europa League, atacantul ploieștenilor are încredere că va obține rezultate bune alături de colegii săi.
"Am demonstrat că putem juca foarte bine în formula actuală. Toți sunt motivați să joace bine în Europa League. Am demonstrat că formăm un grup valoros, dar performanța depinde de mai mulți factori și e important împotriva contra cui joci. Eu spun că la fel cum am jucat bine în campionat, la fel putem să o facem și în Europa League.",a declarat golgheterul Petrolului, la "Fanatik Show".

FC Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi 1-2 (0-1)
Marcatori: Bokila (56)/Paraschiv (8), Iorga (89, pen.).
Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves (cpt), Yamissi, Grecu – Romario, Hoban (62 Mustivar) – Renan Silva (46 Boudjemaa), Cristescu (46 Bokila), Grozav – Younes. Antrenor: Cosmin Contra.

Oţelul: Grahovac – Cojoc, Sârghi (cpt), Benga, Ljubinkovic – Filip, Giurgiu (70 Tudorie), Iorga - I. Neagu (84 Stromajer), Paraschiv (59 Marquinho), Astafei. Antrenor: Marian Dinu.

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Eduard Ungureanu (Bucureşti).
Arbitri adiţionali: Alexandru Tudor (Bucureşti) şi Robert Dumitru (Braşov).
Arbitru de rezervă: Marcel Bârsan (Bucureşti).
Observatori: Octavian Goga (Braşov) şi Cornel Sorescu (Piteşti).

Foto:sportrevolution.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.