marți, 23 aprilie 2013

Cea mai bună echipă din 2013 şi-a păstrat invincibilitatea şi după confruntarea cu viitoarea campioană, Petrolul reuşind să revină după ce a fost condusă în două rânduri pe “Naţional Arena”.
 
Partida a început într-o notă de echilibru, cele mai valoroase formaţii ale campionatului părând să-şi ia pulsul în primele minute ale confruntării. Steaua a avut prima şarjă ofensivă, cu un şut al lui Rusescu (14), de la 10 metri, ce a trecut de puţin pe lângă bara din dreapta lui Bornescu, iar Petrolul a replicat cu cea mai mare ocazie de până atunci a întâlnirii, reluarea fulgerătoare a lui Bokila (19), de la 14 metri, lovindu-se de reflexul salvator al lui Tătăruşanu. A venit, apoi, duelul dintre Yamissi şi Popa, la care Alexandru Tudor a acordat penalti la semnalizarea asistentului Sebastian Gheorghe, oferindu-i oportunitatea lui Rusescu (22) să înscrie de la punctul cu var. “Lupii” n-au acuzat şocul, au revenit în ofensivă şi, după ce Tătăruşanu a respins cu piciorul la şutul lui Morar (40), HOBAN (45+1) a restabilit egalitatea chiar înainte de intrarea la cabine, plasând, cu capul, în stânga portarului gazdelor, după un corner bătut, de pe dreapta, de către Boudjemaa.
Petrolul a început în jumătatea adversă şi actul secund, Tătăruşanu fiind nevoit să se întrebuinţeze serios pentru a salva, in-extremis, din picioarele lui Bokila (48). Zece minute mai târziu, atacantul “lupilor” a fost oprit din drumul spre poarta goală de intervenţia disperată a lui Szukala, polonezul corectând o eroare mare a lui Tătăruşanu, iar ploieştenii au continuat să domine autoritar ostilităţile. Contrar cursului jocului, însă, Steaua a trecut în avantaj, atunci când Latovlevici (80) a transformat o nouă lovitură de pedeapsă dictată de către Tudor, de această dată pentru un presupus henţ al lui Yamissi, dar s-a făcut imediat dreptate, Chiricheş (83) deviind în proprie poartă la o lovitură liberă executată de către Mojica, de pe dreapta.
S-a terminat 2-2, după un meci ce şi-a onorat, de la un capăt la celălalt, pe gazon şi în tribune, titulatura de derbi. Petrolul coboară, momentan, de pe podium, dar a arătat, şi în această seară, că rămâne o candidată autorizată pentru un loc de Europa League. Urmează meciul cu Viitorul Constanţa, sâmbătă, de la ora 19.00, pe “Ilie Oană”.

 
Declaratii dupa meci
 
Cosmin Contra:"Am avut ocazii foarte clare în cele două reprize. Am obţinut un punct şi împotriva arbitrajului. Cred că la al doilea penalty a fost fault în atac. Puteam să ne întoarcem la Ploieşti cu o victorie, dar a fost un meci extraordinar de frumos, cred că toată lumea s-a bucurat de spectacol. Mai avem şapte finale. Maniera de arbitraj a tuturor arbitrilor m-a deranjat, nu doar atitudinea lui Tudor. În Europa dăm lecţii de arbitraj, aici întrerupem jocul continuu. Arbitrajul a obstrucţionat jocul ambelor echipe."

Mircea Bornescu:"Am jucat împotriva campioanei României şi am obţinut un rezultat echitabil. Se putea şi mai bine, dar am făcut un meci bun. Important este că suporterii au aplaudat la final. Nu ştiu dacă au fost penalty-uri la golurile Stelei, dar asta a fost decizia arbitrilor, nu se mai poate întoarce timpul înapoi. Sper să terminăm pe locul 2! Cosmin Contra a fost nervos pentru că ştia că putem obţine mai mult, cel puţin în a doua repriză. Galeria Petrolului a arătat pe Naţional Arena că este una de excepţie", a spus Bornescu la gsptv.

Steaua Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 2-2 (1-1)
Marcatori: Rusescu (14, pen.), Latovlevici (80, pen.)/Hoban (45+1), Chiricheş (autogol)

Steaua: Tătăruşanu – Prepeliţă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici –Bourceanu (cpt) (46 Filip), Pintilii (54 Tatu) – Ad. Popa, Chipciu – Rusescu (77 Gardoş). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves, Yamissi, Guilherme – Marinescu (cpt) (65 Mojica), Hoban – Boudjemaa, Younes (81 Cristescu), Morar (57 Grozav) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Sebastian Gheorghe (Suceava) şi Ovidiu Artene (Vaslui).
Arbitru de rezervă: Marcel Bârsan (Bucureşti).(fcpetrolul.ro)

Foto:Razvan Pasarica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.