sâmbătă, 24 noiembrie 2012

foto:digi24.ro
In aceasta seara la Medias, nu am pierdut numai cele 3 puncte puse in joc, ci am pierdut si unitatea de grup. Daca de acest lucru eram convins de mai mult timp, incapatanarea mea facand sa nu accept acest lucru "jocul" din aceasta seara m-a obligat sa accept aceasta realitate. Petrolul in acest moment, oricat s-ar incerca sa se ascunda nu mai formeaza o familie, chiar daca tehnicieni precum Rednic si actualul Cosmin Contra fac apel la noi suporterii, si ne invita la calm si au dat si dau in continuare asigurari ca nu exista termenul de "bisericute" sau "grupul de la Cluj" si "grupul de la Ploiesti" in cadrul echipei noastre.
FALS! Acest lucru exista si pentru a nu stiu cata oara daca mai era nevoie,  in aceasta seara la Medias jucatorii au tinut sa o demonstreze  inca odata.
Imediat dupa terminarea partidei la flash-interviul acordat de Cosmin Contra pentru DigiSport, acesta recunostea ca jucatorii nostrii au dat dovada de totala lipsa de atitudine in jocul prestat in aceasta seara, lasand sa se inteleaga ca in sanul echipei noastre s-a instalat o periculoasa stare de "lasa-ma.. sa te las"!
Astfel se vede clar in ultima perioada ca jucatori precum Sony Mustivar, Damien Boudjemaa, Hamza Younes, Daniel Oprita nu mai sunt jucatorii cu care ne obisnuisem noi, atunci cand in jocul lor se vedea placerea sincera de a juca fotbal cu pasiune , iar ochii lor scanteiau precum ochii lupilor noaptea in padure. As vrea din toata inima sa ma insel , dar incep din ce in ce a fi mai sigur ca din aceasta iarna sau cel mai tarziu la sfarsitul sezonului cei mai sus enumerati ne vor parasi unul cate unul sau chiar la pachet. Daca voi avea  dreptate si mi se va confirma premonitia, nu-mi ramane altceva de facut decat sa le multumesc pentru tot ceea ce au facut pentru Petrolul si sa le urez multa bafta la noile lor echipe.
Ce mi-a atras atentia in timpul meciului si vine in a solidifica ideea mea ca nu totul e pe roze la echipa, a fost momentul schimbarii lui Mustivar(care nu "a batut cuba" cu Contra la iesirea din teren) , care intradevar a avut in ultimul timp evolutii mai modeste fata de cum il cunosteam noi. Chiar daca o sa spuneti ca avea motive sa fie suparat pe el insusi ca nu a avut o evolutie prea buna , nu cred ca asta era motivul principal al supararii si dezamagirii de pe chipul sau, ci mai degraba pozitia lui de rezerva de lux in ultima perioada la Petrolul.
Un alt exemplu poate fi Boudjemaa , care a devenit in ultimile partide o certitudine in a fi una dintre cele trei schimbari permise de regulament de care Petrolul beneficiaza in timpul unui joc. Exemplele pot continua cu Oprita care cu exceptia partidei din aceasta seara , a  pierdut locul de titular in echipa, uneori el nefacand parte nici macar din lotul largit al echipei si culminand cu Hamza Younes care de asemenea nu ne-a mai fost de niciun ajutor in ultimul timp la adapostul unei posibile sau"inchipuite" accidentari.
Asadar, numai conducerea clubului, jucatorii in cauza si Dumnezeu stiu adevarul adevarat despre actuala situatie de la echipa noastra. In alta ordine de idei, chiar daca unii nu vor fi de acord cu mine sau si mai mult , probabil ii vor deranja ceea ce voi spune, nu pot sa nu punctez cate ceva si despre cele doua cocote masculine din echipa noastra.
Sa incepem cu primul: Gicu Grozav-parerea mea este ca desi in ultimul timp a avut o usoara crestere de forma finalizata chiar si cu goluri, ar trebui lasat sa plece cat mai repede din sanul echipei noastre, deoarece se vede clar din punctul meu de vedere ca el nu doreste sa puna osul cum trebuie sub tricoul galben albastru, tratand cu maxima superficialitate orice faza din timpul partidelor. Parerea mea este ca aducerea lui fortata la Petrolul a reprezentat si reprezinta pentru el o corvoada, Grozav recunoscand ca el este de fel un tip mamos si mai afectiv din fire, fiind genul de adolescent care se simte precum pitigoiul intr-o colivie. Il simt meci de meci ca si cum intentionat si paradoxal si-ar dori sa joace cat mai slab, sa rateze pe cat de mult posibil, chiar daca pe reluarile televiziunilor se vede ca el "sanchi" injura si se consuma pentru ratari.
El spera cred eu, ca avand o asemenea atitudine mai mult de anti-joc decat de joc de fotbal, patronul/patronii sa se sature de el si sa-i ofere sansa sa paraseasca cat mai rapid clubul nostru aici unde el singur a declarat ca nu s-a adaptat mai deloc. La fel de bine stiu ca si voi de altfel, ca pentru conducatorii clubului, Grozav reprezinta o buna afacere dar daca se vrea cu adevarat performanta ar trebui lasat sa plece si nu tinut cu forta, fiindca un jucator daca nu are placere si e tinut cu forta pica in extrema cealalta, in care zic eu se afla acum Grozav la Petrolul.
Asta numai daca se vrea cu adevarat performanta, si nu tinerea lui fortata la Ploiesti , cresterea cotei lui de piata si implicit cresterea capitalului din buzunarele patronilor. Mai mult ca sigur ca daca l-am vinde, cu banii de pe urma lui la prima strigare, am aduce in locul sau un jucator cu adevarat profesionist si valoros care sa puna osul pentru culorile galben-albastre.
Sunt convins de asemenea ca daca va fi lasat sa plece acolo unde isi va dori, va deveni un fotbalist bun si util atat pentru echipa de club unde va activa cat si pentru echipa nationala, dar asta numai cu multa munca si seriozitate , fiindca trebuie sa recunosc calitati are, dar in momentul acesta datorita mentalitatii sale, a rebeliunii aadolescentine, performanta ca fotbalist o poate face doar acolo unde el si-o doreste.
In ceea ce-l priveste pe Cristea, el nu este altceva  decat un alt protejat al actualului actionar, si de ce nu al multor tehnicieni care vad in el un jucator "valoros" , ca multi alti "fotbalisti valorosi" din fotbalul romanesc, umflati artificial cu pompa. I s-a tot acordat sanse pe la toate echipele pe unde a activat, poate-poate o "exploda" si el vreodata ca jucator "valoros"ce este si o prinde un contract mai bun pe afara. Poate va intrebati de ce tot se insista mereu cu titularizarea lui ..oare nu asta este raspunsul? Vrea si omul afara sa stranga niste marafeti pentru zile negre dar degeaba o vrea el, daca nu este si putirinta....
Cei doi, Grozav si Cristea parca sunt din acelasi aluat, cu mici diferente si cu un usor avantaj pentru Gicu care puncteaza la capitolul tinerete si viteza nativa.Daca Grozav mai are inca sanse de reabilitare si sa devina un mare fotbalist , varsta fiindu-i inca un aliat , printul Cristea din punctul meu de vedere si-a semnat deja sentinta cu privire la cariera de fotbalist.
In concluzie, infrangerea din aceasta seara cu Mediasul trebuie sa reprezinte semnalul de alarma care sa atraga atentia ca lucrurile la FCP nu merg in directia buna, ci dimpotriva...si asta cu trei zile inainte de sfertul de finala a Cupei Romaniei  impotriva Concordiei Chiajna.
Daca, Contra impreuna cu conducerea clubului nu vor sti sa actioneze rapid in acest weekend avut la dispozitie si sa readuca normalitatea la Petrolul Ploiesti , tare imi este si nici in visele mele cele mai groaznice nu-mi doresc asta...ca marti seara sa  ne chinuim cu Chiajna  si Doamne Fereste sa se detoneze "bomba" pe Ilie Oana in partida ce conteaza pentru calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, competitie in care noi toti petrolistii ne-am pus toate sperantele dupa 17 ani de la castigarea ultimului trofeu.
Asadar, petrolisti de pretutindeni va ordon: Marti seara de la 20.30 invadati Ilie Oana!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.