duminică, 5 august 2012

Petrolul Ploiesti - Otelul Galati 2-1 (1-0)

 Victorie cu emotii

sursa foto:fcpetrolul.ro
Petrolul a câştigat cu 2-1 confruntarea cu Oţelul Galaţi, “dubla” semnată de către francezul Damien Boudjemaa (19 şi 82) înclinând decisiv balanţa spre echipa pregătită de către Mircea Rednic.

În vulcanul de pe “Ilie Oană”, petroliştii nu şi-au lăsat adversarii să respire şi, după doar 25 de secunde de joc, Younes era faultat în careu de către Ljubinkovic, sârbul văzând, totodată, cartonaşul roşu. Misiunea “lupilor” părea să se simplifice enorm, doar că Brăneţ l-a ghicit pe Younes şi a parat lovitura de pedeapsă, însă Petrolul a continuat să se arunce, cu aceiaşi furie, spre buturile adverse. Boudjemaa (19) avea să facă dreptate pe tabela de marcaj, cu un şut imparabil expediat de la 14 metri, lateral stânga, iar până la pauză scorul putea lua proporţii, judecând după ocaziile irosite de către elevii lui Mircea Rednic. Opriţa (33) l-a evidenţiat încă o dată pe Brăneţ, apoi faza a continuat cu o deviere a lui Grozav la care Sergiu Costin a respins de pe linia porţii, pentru ca, imediat, Achim să “detoneze” o bombă de la 20 de metri, salvată, din vinclu, de portarul gălăţenilor.
Grozav (59) a semnat prima mare ocazie a părţii secunde, un “cap” de la 6 metri ce a ocolit de puţin ţinta, iar Oţelul a replicat cu o oportunitate imensă, şutul lui Stromajer, deviat de către Achim, lovind bara din dreapta lui Bornescu, pentru ca, mai apoi, balonul să survoleze linia porţii petroliste. A urmat ratarea uriaşă a lui Bokila (78) din poziţie de “unu la unu”, atacantul nereuşind să-l învingă pe Brăneţ nici patru minute mai târziu, atunci când, însă, Boudjemaa a fost la locul potrivit, reluând în plasă mingea respinsă de către portarul vizitatorilor. A fost golul izbăvitor, chiar dacă Oţelul a redus din handicap prin Inkango (89), fără însă să mai aibe resursele necesare să forţeze o remiză miraculoasă pe final.
Petrolul bifează, astfel, cea de-a doua victorie stagională, iar etapa viitoare va merge la Iaşi, pentru meciul cu CSMS, ce se va disputa vineri, de la ora 21.30.

Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi 2-1 (1-0)

Marcatori: Boudjemaa (19, 82)/Inkango (89).
Petrolul: Bornescu – Achm, Neag, Yamissi, Guilherme – Boudjemaa, Mustivar, Hoban (58 Marinescu), Opriţa (51 Bokila) – Younes, Grozav (67 Alcenat). Antrenor: Mircea Rednic.
Oţelul: Brăneţ – Râpă, Perendija, S. Costin (cpt), Ljubinkovic – Giurgiu, Benga – Buş (7 Sârghi), Viglianti (72 Inkango), Stromajer – Pena (77 Punocevac).
Au arbitrat: Cristian Balaş – Octavian Şovre şi Iulian Radu.
Observatori: Dan Petrescu şi Romeo Paşcu.

Eliminare: Ljubinkovic (1).
sursa:fcpetrolul.ro