sâmbătă, 11 august 2012

CSMS Iasi - Petrolul Ploiesti 2-2 ( 0- 1)

 Lupii egalii "lanternei rosii"


Petrolul şi-a atins doar pe jumătate obiectivul în meciul de la Iaşi, ratând, în prelungiri, şansa să obţină primul succes în deplasare din această stagiune. Golurile „galben-albaştrilor” au fost înscrise de către Younes (41) şi Marinescu (88, pen.), pentru amfitrioni punctând Straton (53) şi Pătulea (90+3).

După o primă repriză nu foarte spectaculoasă, deschisă de o ratare a lui Younes (6) şi continuată cu două bune oportunităţi irosite de mdoldoveni, prin Cl. Tudor (8) şi, mai ales, Milea (38), „lupii” au lovit cu patru minute înainte de pauză, atunci când Hamza Younes a fructificat, cu o lovitură de cap, o centrare impecabilă trimisă, de  pe stânga, de către Guilherme.
Formaţia lui Mircea Rednic n-a reuşit, însă, să rămână prea mult timp în avantaj, pentru că, la opt minute după reluare, Hamutovski a fost păcălit de şutul lui Straton, expediat de la circa 20 de metri, bielorusul scăpând balonul în plasă. Cum, în continuare, n-a mai apărut nimic notabil în jocul celor două formaţii, tabela de marcaj părea să se fi oprit la 1-1, însă finalul a fost unul dramatic. Şansa a părut să le surâdă petroliştilor, atunci când Bokila a obţinut un penalty, după o încercare de „înşurubare” pe lângă Tincu, iar Marinescu a transformat impecabil de la punctul cu var, însă Iaşiul a egalat in-extremis, în cel de-al treilea minut al prelungirilor, atunci când Pătulea, incredibil de liber în marginea careului mic, l-a „executat” pe Hamutovski.
Petrolul obţine, astfel, cel dintâi punct extern, ajungând la cota 7 în ierarhia la zi a Ligii I, înaintea unei serii de „foc”, ce va debuta sâmbătă, de la ora 21.30, pe „Ilie Oană”, cu un meci împotriva lui Rapid Bucureşti.


CSMS Iaşi– Petrolul Ploieşti  2-2 (0-1)
Marcatori: Straton (53), Pătulea (90+3)/Younes (41), Marinescu (88, pen.)

CSMS
Iaşi: Irimia - P. Jovanovici, Al. Creţu, Tincu, Vladu – Keita (58 Ciucur), Straton, Herghelegiu  (46 Pătulea), Cl. Tudor – Milea (77 Mitrea) - Cl. Ionescu. Antrenor: Ionuţ Popa.
Petrolul:
Hamutovski - Alcenat, Galamaz, Yamissi, Guilherme - Boudjemaa, Mustivar, Cristescu (77 Marinescu), Cojocnean (46 Tony) - Hamza, Grozav (69 Bokila). Antrenor: Mircea Rednic.
Eliminare: Tincu (88)

sursa:fcpetrolul.ro