duminică, 22 iulie 2012

"GROZAVia" Younes!!
sursa foto:fcpetrolul.ro

Petrolul a avut un start furibund de campionat, învingând cu 5-0 pe Ceahlăul Piatra Neamţ, în primul meci al stagiunii 2012-2013. Tripla lui Younes şi reuşitele lui Grozav şi Szukala au parafat succesul formaţiei ploieştene, într-o atmosferă de senzaţie creată de cei aproape 10.000 de spectatori prezenţi pe „Ilie Oană”.

„Să dăm gol repede”, îşi dorea Mircea Rednic înaintea meciului de debut al noii sale echipe, iar elevii n-au vrut să-şi supere profesorul. „Lupii” au atacat furibund încă din primele minute, şi, după ce Cristescu (3) şi Younes (10) l-au „graţiat” pe Jovic, „robinetul cu goluri” avea să se deschidă curând. Younes (12) a lovit primul, cu un şut de la 14 metri, poziţie centrală, şi tot el avea să-şi demonstreze instinctul letal şase minute mai târziu, atunci când a fructificat, cu o lovitură de cap, un corner bătut, de pe dreapta, de către Cristea. Tunisianul a mai ratat două ocazii mari până la pauză, iar tabela avea să se modifice încă o dată imediat după reluare, Grozav (49) înscriind cu un şut la colţul lung, expediat de la 12-13 metri, lateral dreapta. Spectacolul era departe de a se fi încheiat, Younes (74 – reluare din faţa porţii, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Grozav) şi Szukala (86 – „cap” de la şase metri, lateral dreapta, după o centrare trimisă de pe partea opusă) fixând scorul final la 5-0, rezultat ce îi propulsează pe „galben-albaştrii” în fruntea ierarhiei Ligii I.
Etapa viitoare, Petrolul va juca sâmbătă, de la ora 21.30, în deplasare cu FC Vaslui.

Mircea Rednic:
„Nu pot decât să-mi felicit jucătorii pentru felul în care au evoluat astăzi. Am început foarte bine, am înscris rapid şi am avut foarte multe ocazii, dar nu m-a interesat spectacolul, acela a fost creat de către suporteri în tribune. Sper să continuăm pe acest drum, însă trebuie să rămânem modeşti, pentru că mai avem mult de muncă. Chiar dacă am câştigat cu 5-0, au existat şi unele greşeli. Sunt mulţumit, dar încă se poate mai bine. Acum trebuie să uităm de acest meci, iar de luni să ne pregătim pentru partida de la Vaslui”

FC Petrolul Ploieşti – Ceahlăul Piatra Neamţ 5-0 (2-0)

Marcatori: Younes (12, 18, 74), Grozav (49), Szukala (86).
Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Szukala, Guilherme – Boudjemaa (68 Opriţa), Mustivar (cpt) (78 Cojocnean), Cristescu (53 Marinescu), Cristea – Younes, Grozav. Antrenor: Mircea Rednic.
Ceahlăul: Jovic – Ţepeş, Ichim, Cazan (cpt), Druga (46 Viţelaru) – Onciu, Monroy – Bădescu (73 Chiş), Golubovic, Stana – Gafiţa (55 Constantinescu).
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Gheorghe Bogdan şi Petruţa Iugulescu.
Arbitru de rezervă: Marcel Bârsan.
Observatori: Daniel Florea şi Ioan Mureşan.

sursa:fcpetrolul.ro