joi, 12 aprilie 2012

Incep a scrie aceste randuri, intr-o stare pe care nu vi o doresc niciunuia dintre voi , desi cu siguranta daca veti citi cele ce urmeaza mai mult ca sigur ve-ti avea aceleasi fibrilatii ca si mine in acest moment.
E clara treaba, nu mai avem nici o sansa de scapare , e mult prea tarziu sa mai putem face ceva...deja suntem la faza de metastaza.Traim intr-o lume mancata de dusmanie, de ura, de violenta, de minciuna, de invidie, numai exista nimic uman si bun in noi.
In fiecare zi suntem martori la orori de tot felul, pe toate canalele tv ni se serveste doar dezinformare dimineata, la pranz si seara. Am renuntat usor , usor sa mai deschid si sa mai uzitez televizorul, decat in anumite circumstante si aici ma refer doar la zilele in care am meciuri de vazut din  minunata noastra Liga 1, exceptie facand meciurile echipei inimii mele PETROLUL PLOIESTI, atunci cand sunt omniprezent pe templul Ilie Oana si bineinteles cele din campionatele din strainatate.
De putin timp, mi-am creat cont si pe reteaua de socializare Twitter, am zis sa o fac si pe asta, pentru a ma putea ajuta si mai bine in promovarea proiectului pe care l-am demarat in luna ianuarie , si anume promovarea in special a echipei noastre Petrolul, cat si a orasului nostru drag Ploiesti.
Toate bune si frumoase, chiar incantat as putea spune de noua mea incursiune intr-o alta retea de socializare virgina mie pana mai acum doua saptamani.
Toate pana AZI.
Cum stateam si "surfam" pe net in aceasta seara , am intrat la mine pe blog sa mai fac unele verificari. Totul era Ok, cand inainte sa dau "close" imi fug ochii la un mesaj alerta de pe twitter pe blogul meu.
Am vazut ca tocmai se postase pe "twitter" un nou subiect despre Petrolul. Uimire!!! Era si in limba engleza!!!
Mi am zis :" mama! am inceput si noi sa deranjam!! ..si inca unde ?.. in "strainataturi"!!.
Dau repede click si sunt redirectionat intr-o pagina a unui alt blog, de asta data nu era vorba de blogger.com , ci de wordpress.com. Stupoare !!! 
Intr-adevar deranjasem si noi ..(Petrolul Ploiesti) si da in "strainataturi", dar nu din alea de care va imaginati, ci la un om "strain cu umanitatea si caracterul" , "prieten", cu minciuna si dezinformarea care e la loc de cinste in Romania de la  zi la zi, tocmai in Saptamana Mare in care ne aflam. 
Fiindca tocmai ne aflam in Saptamana Mare imi permit sa-i adresez un citat din Biblie, eu nefiind un habotnic in ale bisericii, dar chiar cred ca i se potrivesc urmatoarele ziceri: "Iarta-l Doamne ca nu stie ce face! Iarta-l Doamne ca nu stie ce zice!!"
E timpul sa va prezint personajul sau pe "pacatosul de serviciu al sportului national si international" asa cum reiese din CV-ul sau impresionant. Mai jos o sa vi-l prezint , dupa care am sa trec la "rautatile si dezinformarile facute cu premeditare."
NUME:BAICU
PRENUME:RADU
ORAS:PLOIESTI
* Jurnalist, 30 de ani, cu domiciliul in Ploiesti
* 8 ani de muncă continuă în scouting, pentru cluburi de top si companii
*2002- A început ca un observator al pietei romanesti pentru Bayer 04 Leverkusen
* Sa mutat la Hannover 96, pentru un rol similar
* A lucrat pentru compania Birmingham ca scouter (www.thescoutingnetwork.co.uk), scrierea rapoartelor, la cerere, în ceea ce priveşte jucătorii din România şi din străinătate, precum şi evaluări ale echipelor pentru cluburi precum Chelsea sau Middlesbrough.
*A lucrat alaturi de un profesionist pe numele sau  Ilja Kaenzig  într-un proiect dezvoltat de Fotbal Boutique, o companie elveţiană avand ca rol înfiinţarea unei reţele de scouteri din mai multe ţări europene, pe care i-a recrutat şi coordonat, într-un sistem profesional scouting.
* " In prezent lucrez ca un scouter, care acoperă mai multe ţări din Europa de Est!"
* " Vorbesc şi scriu în limba engleză, franceză şi italiană. Si , bineinteles limba romana."
Asta este descrierea pe care el insusi si-o posteaza pe blogul sau personal http://scoutingromania.com/about/

Prezentarile fiind facute sa trecem la ceea ce m-a determinat sa scriu aceste randuri si sa va fac si pe voi sa vedeti de ce nu se poate crea mult dorita si ravnita PERFORMANTA sportiva in ROMANIA, si de ce ne scaldam in mocirla asta de pe-o zi pe alta. Nu mai exista pic de DEONTOLOGIE PROFESIONALA!! DECAT INSTIGARE, MINCIUNA SI MARSAVIE!!! RUSINE BA!!!!
 Iata ce articol a postat R.B. pe blogul sau http://scoutingromania.com/2012/04/11/what-do-swansea-and-petrolul-ploiesti-have-in-common-unfortunately-just-an-idea/ in aceasta seara!! Concluziile si comentariile o sa vi le las voua!! 

CE au in comun Swansea("Lebedele") si Petrolul Ploiesti? Din pacate, doar o idee...

Acest articol excelent scris de  David Conn de la The Guardian merita sa fie citit. Puteţi găsi
 aici  articolul, si de aici voi incepe sa fac o paralela.
In cuvinte cat mai putine si cu greseli gramaticale cat mai restranse as dori sa va ofer povestea Petrolului Ploiesti, pe care o cunosc in detaliu deorece vorbim despre clubul de fotbal din orasul meu natal.
 Totul a început cu  ani în urmă, atunci când Liviu Luca, liderul unuia dintre cele mai mari sindicate din România, a pus mana pe club fara a plati nici un ban, facea trecerea de la sponsor la proprietar, fără ca nimeni sa se opuna ,totul la acel moment parand a fi o miscare naturala.
 A fost o perioada buna pentru Petrolul, care a castigat  ultimul lor trofeu intern, Cupa Romaniei. Anii au trecut şi în timpul unui sezon cand Luca  a văzut ca echipa termina in  prima jumătate a clasamentului mai exact  pe locul al doilea, tot ce si-a dorit a fost  doar să renunţe la lupta în primăvara , "oferind" puncte la toti cei care au avut nevoie, si atunci  a devenit clar că performanta sportiva ,de succes nu se numără printre  priorităţile propietarilor.
 Luca, astfel a cerut public ca in schimbul unui dolar să renunţe la club, la o întâlnire cu jurnaliştii locali.Proprietarul unui ziar, în prezent candidat la  funcţia de primar la Ploiesti, Iulian Badescu, a scris o scrisoare de intenţie, prin care a prezentat o ofertă oficială. Desigur, Luca (care i-a amenintat o dată pe jucătorii săi să "tranteasca "un meci, cu un pistol pe masă!) a jucat la cacealma şi clubul a rămas unul dintre mijloacele sale  de a folosi banii Sindicatelor într-un mod care, în final, i-au adus probleme cu legea ... 
 Rau pentru Luca, mai rau pentru Petrolul, ai căror fani au trebuit să aştepte ani pentru a vedea din nou o licărire de speranţă atunci când un alt jurnalist, Dragos Patraru (vărul meu şi cel mai bun prieten), a iniţiat o campanie locala numita "Petrolul e al nostru " in  speranţa de a obţine clubul înapoi de la acţionarii actuali şi de a-l oferi inapoi orasului.

 Peste 15.000 de semnături (într-un oraş cu o populaţie sub 200.000) au fost adunate cu ajutorul fanilor entuziaşti, care au stat pe străzi în fiecare zi, timp de săptămâni bune şi astfel Consiliul Local a fost obligat pentru a discuta despre posibilitatea de a obţine înapoi clubul. Din nevoia  disperata pentru voturi şi desi nu a fost cea mai buna idee, astfel  toată lumea, inclusiv cei care au susţinut mişcarea, cu semnăturile  şi eforturile lor, au refuzat sugestia de a porni de la zero şi de a construi o structură nouă, solidă , luând doar numele clubului de la actualii proprietari. Ei au vrut in prima divizie de fotbal, cât mai repede posibil. Deci, cele două părţi au dat mâna şi ... au devenit cei mai buni prieteni.
La fel ca "Lebedele", Petrolul poate juca pe un stadion nou, modern, datorită Consiliului Local.
Au trecut trei ani de la acel moment, acţionarii sunt aceiasi, dar banii pentru a functiona clubul provin de la Consiliul Local. Si  în cazul în care acest lucru nu era de ajuns, vechiul stadion a fost înlocuit cu o noua arena atractiva şi oferita gratuit  unui club privat, complet sprijinit cu bani publici. Oh, am uitat, clubul are o datorie de aproape 3 milioane de euro !!!!! RUSINE!! (de unde scoate-ti sumele astea? nu cumva sunt 10 milioane de euro?)şi astfel transferul de la actualii proprietari la Consiliul Local nu poate fi finalizat până când datoria nu este platita. Proprietarii nu vor să o facă, in aceste conditii si Consiliul Local nu poate face nimic:)  Pornindu-se de la zero era cea mai buna idee, dar, hei, Petrolul se afla pe "cai mari" deşi nu pentru foarte mult timp, având în vedere poziţia curentă în clasamentul la zi.
Cei costumati in "galben-albastru" în incertitudinea actuala de organizare şi de actionariat, arata din nou condamnati. Clubul ar putea evita retrogradarea, dar cu excepţia cazului in care sa intervina  o schimbare radicală in care sa aiba loc o nouă fundaţie, solidă si care sa prevada,  lupta cu mediocritatea, care vine dintr-un amatorism pur. Pacat pentru idee şi fani, care au avut forţă si au fost capabili să  mişte lucrurile, presiunea ferm aplicata  pe politicienii care conduc oraşul şi care reprezinta adevăratul motor al Petrolului si pe care  l au ajutat sa revina acolo unde ii este locul. Suporterii carora le-a fost promis  a avea un cuvânt de spus au fost pacaliti. Celor loiali şi influenti le-au fost oferite locuri de muncă în cadrul clubului, s-a renuntat  la ideea de a avea un reprezentant în Consiliul de Administratie al Clubului  care  să acţioneze ca un supraveghetor pentru suporteri, asigurându-se ca  nimeni si nimic nu va putea deranja bunul mers al jocurilor lor, toate acestea facandu-se in spatele usilor inchise. Dar cine ar vrea să se întâmple asa ? Nu este un politician, nici un lider de sindicat, care are probleme serioase cu legea ,nici  omul cu afaceri dubioase, este doar încercarea de a controla lucrurile de la distanţă, în ultimele două luni, pentru simplul motiv că el este deja proprietarul unui alt club din Liga 1.
Care este diferenta intre Petrolul si "Lebede"? Simplu: "Lupii Galbeni"sunt încă folositi  de cei care conduc clubul, în timp ce "Lebedele" sunt deja folosite pentru buna functionare a clubului lor. Cine a spus ca fotbalul nu este creat pentru fani?
P.S. Mi-e rusine ca sunt conorasean cu astfel de oameni!!!Urat!
In mainile lor sta sportul romanesc acum!