joi, 5 decembrie 2013

cdscfeSpectacol total pe stadionul „Ilie Oană"! Petrolul a fost condusă de două ori pe tabelă, a egalat în minutul 90+3, iar în reprizele de prelungiri au înscris de două ori pentru o victorie meritată care-i trimite pe lupi în semifinalele Cupei României.
Cert este că Petrolul a dominat-o şi pe FC Vaslui, cum făcuse, în campionat, şi cu Steaua. Numai că, în acest moment, Vasluiul e mai echipă decât cea pupată zilnic pe ghete de mass-media centrală. Moldovenii au înscris primii, prin Celeban, însă „dreptul de autor" trebuie să-l împartă cu Sânmărtean şi, mai ales, cu Temwanjera, care l-a ameţit în careu pe Geraldo.
Lupii au atacat şi mai mult şi, în 10 minute, au restabilit egalitatea pe stadionul „Ilie Oană". Guilherme a recuperat, Albin a pătruns în forţă până la marginea careului mare, mingea a sărit la Younes, iar şutul acestuia a fost respins in-extremis de Cerniauskas. "Pe fir" era însă şi Walter Fernandez, care a calculat rapid şi perfect traiectoria mingii, paşii, execuţia: scor 1-1!
După un penalty solicitat de petrolişti, un şut într-un scaun al lui Cosmin Contra şi o ocazie uriaşă a lui Teixeira, Vasluiul avea să preia din nou conducerea. Era minutul 70, iar lupii trebuia să o ia din nou de la minus. Teixeira, Albin şi Camara au trecut pe lângă gol, iar meciul a intrat în minutele de prelungire. În ultimul, la corner, a urcat şi Bornescu în careu. Mingea lui Boudjemaa nu s-a dus însă pe el. Ci pe Ovidiu Hoban, proaspăt desemnat cel mai bun mijlocaş al anului în România. A trimis splendid cu capul, mingea a luat gazonul, Cerniauskas a fost bătut, iar Petrolul a prins aripi!
Şi şi-au luat zborul, întorcând Vasluiul în reprizele de prelungiri. În minutul 97, moldovenii l-au pierdut pe Geraldo prin propriul careu, iar fundaşul lupilor a înscris simplu, cu latul, dintr-o poziţie nu tocmai comodă, cu piciorul stâng. Iar în minutul 103, Romario a făcut dansul bucuriei, năruind speranţele celor de la Vaslui cu o torpilă de la 17 metri, în vinclu!


  
Declaraţii 

Cosmin Contra:
"Mi-a dat emoţii pentru că am trăit periculos. Vaslui e o echipă pragmatică. S-a făcut dreptate, Petrolul a fost echipa mai bună. Am căutat golul cu insistenţă, am avut ocazii. Îmi felicit jucătorii, au făcut două meciuri extraordinare, cu Steaua şi Vaslui. Au înţeles ce vreau de la ei. Va fi greu să ajungem în finală, vom avea un adversar dificil în semifinale. Publicul merită un trofeu în acest sezon"

Liviu Cobotariu:
"Sunt supărat şi dezamăgit. Am ratat ocazia de a juca o semifinală. În minutul 93 s-au năruit speranţele noastre. A fost o lipsă de concentrare. Petrolul a intrat în prelungiri şi apoi au fost mai buni. Au un public extraordinar care cânta în minutul 90 la 2-1 pentru adversari"

Petrolul – FC Vaslui 2-2 (4-2 după prelungiri)
Marcatori: Fernandez (37), Hoban (90+3), Geraldo (97), Romario (103) / Celeban (27, 70)

Petrolul: Bornescu - Alcenat, Geraldo, Benga (74 Camara), Guilherme - Hoban, Romario - Walter Fernandez (71 Boudjemaa), Albin, Teixeira – Hamza (82 De Lucas).

Vaslui: Cerniauskas - Celeban, Cordoş, Prahic, Muşat (72 Ortiz) - Caue, Madson - Antal, Sânmărtean (88 Pătulea), Sălăgeanu - Temwanjera (106 Balaur).

sursa:actualitateaprahoveana.ro

Foto:rpressport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.