vineri, 20 decembrie 2013

fcp-panCu un parcurs identic în ultimele trei etape, un egal și două victorii, Pandurii și Petrolul s-au întâlnit în ultimul meci oficial al anului, fiecare dorindu-și să ierneze pe podiumul Ligii I. Câștig de cauză au avut petroliștii, care au învins cu 1-0 și încheie un 2013 de excepție cu 40 de puncte și cu șanse reale la titlu.  
Pe o ceață densă și un frig pătrunzător, fiecare dintre cele două formații a încercat să înscrie prima pentru a gestiona mult mai ușor o partida disputată în condiții cu totul speciale. Nicoară l-a încălzit pe Pecanha cu un șut la semi-înălțime, în minutul 4, însă prima mare ocazie a meciului s-a consemnat în dreptul Petrolului, 3 minute mai târziu. Alcenat a centrat în adâncime, Geraldo a retrimis cu capul până la Hamza, care din 2 metri a nimerit transversala. Atacantul tunisian avea să rateze o nouă șansă imensă, în minutul 38, când excelent servit de Albin a trimis în Stanca din pozitie ideală. Boudjemaa putea dezgheta tabela, dar scăpat singur cu un minut înainte de pauză a preferat o pasă spre nicăieri în locul șutului.
La reluare, frustrați că remiza albă mințise întreaga asistență, gazarii au ieșit hotarâți de la cabine, dar fără căpitanul Geraldo, accidentat. Demonul Hamza s-a transformat în înger și și-a spălat toate păcatele, reușind să deschidă scorul în minutul 52, după o nesincronizare în defensiva minerilor. Gazdele au încercat să dea replica imediat, însă Eric n-a găsit spațiul porții din lovitură liberă direct de la 17 metri. Pandurii putea egala, totuși, în minutul 67, dar noul-intrat Buleică a șutat din afara careului în stâlpul din dreapta lui Pecanha. Presați de timp, elevii lui Cristi Pustai au avut o posesie superioara în ultima parte a jocului, fără însă a avea limpezime în faza de atac. Petrolul a făcut deliberat pasul înapoi și a închis foarte bine culoarele spre propria poartă. Finalul i-a găsit pe gorjeni în pragul disperării, împiedicați într-o mare de neputință, în timp ce lupii au sărbătorit alături de cei 60 de suporteri ploieșteni un succes imens în economia campionatului.

Declaraţii la finalul meciului:
Cosmin Contra: În condiţiile în care s-a jucat, pe un astfel de teren, îi fericit de două ori pe băieţii mei. Să ai încălzire a terenului şi să nu o porneşti pentru mine este de domeniul fantasticului. Este o ruşine ce se întâmplă în România! Încheiem un an perfect, sunt fericit şi mândru că sunt antrenorul acestor băieţi.

Guilherme: Cel mai important este că am obţinut victoria în această seară. Cred că suntem o mare familie la Petrolul, împreună cu suporterii. Voi discuta cu managerul meu şi cu cei din conducere prelungirea contractului. Nu am primit nicio ofertă din România, singurele oferte care au ajuns la cunoştinţa mea sunt cele despre care s-a vorbit în presă.
 
Pandurii Tg. Jiu – Petrolul Ploieşti 0-1
Marcator: Hamza (52)

Pandurii:Stanca – Pleașcă, Paraskevas (cpt), Mamele, Momcilovic – Anton, Da Silva – Distefano (65 Buleică), Eric, Nicoară (75 Sipo) – Shamsin (46 Dos Santos). Antrenor: Cristi Pustai

Petrolul: Pecanha –Alcenat, Geraldo (cpt) (46 De Lucas), Benga, Guilherme – Hoban, Romario – Boudjemaa, Albin (71 Mustivar), Teixeira – Hamza (82 Dore).Antrenor: Cosmin Contra 

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan (Arad) – Octavian Șovre (Oradea), Vasile Marinescu (București);  
Rezervă: Florin Miron (București)  
Observatori:Marian Salomir (Cluj, FRF), Mario Agiu (București, LPF)  

sursa:fcpetrolul.ro 
Foto:digisport.ro  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.