marți, 5 noiembrie 2013

LPF2013 - PETROLUL PLOIESTI - ACS POLI TIMISOARAFC Petrolul Ploiesti a pierdut alte doua puncte importante in lupta pentru titlu, dupa semiesecul inregistrat in aceasta seara pe teren propriu, scor 0-0  contra celor de la  ACS Poli Timisoara, ratand practic sansa de a se apropia  la doar un punct de ocupanta primului loc al Ligii 1, Steaua Bucuresti.
Ce s-a intamplat luni seara pe arena Ilie Oana, in timpul meciului dintre Petrolul Ploiesti si nou promovata ACS Poli Timisoara nu a avut nicio legătură cu fotbalul, cu arbitrajul, cu organizarea unei competiţii sportive sau cu cei aproximativ 10 000 de spectatori veniţi să asiste la 90 de minute de fotbal, nu la 50.
De ani de zile au aceleaşi poveşti fantastice despre cât de periculoşi sunt suporterii Petrolului. Despre cum vandalizează tramvaie, autobuze, bat oameni nevinovaţi pe stradă, dau foc, produc haos şi teroare, aruncă cu cărămizi. Nişte poveşti promovate atent si sustinute de anumite publicaţii şi de anumiţi “formatori de opinie” care se hrănesc zilnic doar cu laturi.
In aceasta seara, ploiesteni din toate colturile orasului au venit să îşi susţină echipa favorită in penultimul meci al celei de-a XIII-a etape a Ligii 1, meci in care intalneau noul hibrid al Banatului, ACS Poli Timisoara. În schimb au primit o mostră de fotbal românesc, adică nimic, zero barat, bătaie de joc din partea vizitatorilor si asa cum bine spunea cineva la conferinta de presa avem pretentia sa ne calificam la Mondialele din Brazilia de anul viitor si nu numai. Au văzut în schimb un spectacol trist oferit de adevăraţii huligani ai fotbalului românesc: fotbalişti romani şi arbitri mediocri, antrenori cu gura spurcată, maseuri si doctori ai echipei timisorene care au alergat in aceasta seara mai mult decat proprii lor jucatori.
Mult temuţii suporteri ai galben-albastrilor s-au comportat ca de obicei exemplar. In schimb, concitadinii lui "Gurita"  veniti la Ploiesti sa faca o buna propaganda  fotbalului nu au facut altceva decat sa se bage cu "curul in poarta" si sa practice un anti-fotbal total pe care rar mi-a fost dat sa-l vad. In aceasta seara bag mana in foc ca si lui "Gurita" i-a fost rusine ca este concitadin cu astfel de specimene, lucru confirmat chiar de el insusi in conferinta de dupa meci, atunci cand s-a aratat dezamagit si consternat de neputinta unei astfel de echipe care joaca in acest moment in prima liga romaneasca.
Un lucru e clar. Totul are o limită si suporterii Petrolului ar trebui sa ceara clubului timisorean banii inapoi, pentru aceasta jignire adusa in aceasta seara sportului rege. As sfatui toti petrolistii care şi-au luat bilete la acest meci să ceară restituirea banilor. Doar aşa, ca o lecţie dată unor nesimţiţi care îşi bat joc de fotbal şi de suporteri.

Contra: “Au facut antifotbal!”

Fostul international si-a felicitat elevii pentru efortul depus si jocul prestat in aceasta seara dar a trimis si sageti catre “antifotbalul jucatorilor Timisoarei care pe durata intregii partide au stat numai pe jos. Trebuia sa dea 8 minute de prelungire"
 
 Caseta tehnica

FC Petrolul Ploieşti – ACSPoli Timişoara 0-0

FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Hoban, Benga, Guilherme – Romario, De Lucas (80 Morar) – Boudjemaa (cpt), Albin (39 Fernandez), Teixeira (62 Camara) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.

ACS Poli: Nuno Claro (cpt) – Petrovic, Scutaru, Şeroni, Nicola – Bărbuţ (74 Popovici), Belu, Trandu, Nanu (81 Bălace) – Keita, Szekely (61 Furtado). Antrenor: Aurel Şunda.

Cartonaş roşu: Keita (83).
 
Au arbitrat: George Rădulescu (Bucureşti) – Octavian Şovre (Oradea) şi Daniel Mitruţi (Craiova).
Arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti).
Observatori: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea, FRF) şi Bogdan Nicolae (Bucureşti, LPF).

Foto:digisport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.