sâmbătă, 26 octombrie 2013

dorefcp
Petrolul Ploiesti a invins sambata, la Botosani, cu scorul de 2-1 pe nou promovata si revelatia acestui inceput de campionat FC Botosani, reusind astfel, cea de-a şaptea victorie din actuala stagiune şi, cu 25 de puncte, urcă pe treapta a doua a clasamentului Ligii 1.
Golurile "lupilor" au fost marcate de Felipe Teixeira (15') si Ferebory Dore (85'), in timp ce pentru botosaneni a marcat Atilla Hadnagy (69'). Cosmin Contra a inceput partida in urmatoarea formula: Pecanha - Alcenat, Hoban, Geraldo (cpt), Guilherme– Romario, De Lucas-Priso, Boudjemaa, Teixeira-Camara.
Tabela de marcaj s-a modificat prima data dupa numai un sfert de ora de joc atunci cand TEIXEIRA (15), a finalizat cu gol  la capătul unei faze desfasurate pe partea dreapta,  Jean Sony Alcenat centrand perfect in mijlocul careului pentru portughez care a trimis balonul, de la 11 metri, în colţul din stânga lui Curileac. Pana la pauza, tot gazarii au fost cei care au dictat tonul partidei, desi si de  aceasta data ploiestenii au aratat ca  inca sufera la capitolul finalizare, Alcenat (27), Teixeira (28) şi Boudjemaa (38) negasind  ţinta din poziţii favorabile.
Imediat dupa pauza, Botosaniul a intrat pe teren cu o alta fata comparativ cu cea din primul mitan. Moldovenii si-au inceput forcingul si dupa numai 15 minute de la reluarea partidei Fulop (61') a trecut pe langa egalare, numai intreventia senzationala a lui Pecanha facand ca tabela sa ramana nemodificata. Avea sa fie doar semnalul de alarma pentru "lupii galbeni", pentru ca la doar 8 minute de la ocazia mare a lui Fulop, botosanenii aveau sa restabileasca egalitatea prin Hadnagy (69) care a reluat din cadere,  după un corner bătut de pe stânga de către Croitoru.
Cea de-a şaptea victorie din actuala stagiune a Petrolului, avea sa se consemneze cu 5 minute inainte de finalul partidei, atunci cand trimis inspirat in teren de Cosmin Contra, fostul coleg al lui Keseru de la Angers, congolezul Ferebory Dore a consfintit rezultatul final al partidei printr-o lovitura superba de cap, la o centrare perfecta din corner executata de spaniolul Walter Fernandez.
Urmatorul meci al Petrolului va avea loc joi de la ora 20.30, atunci cand echipa pregătită de către Cosmin Contra va evolua în “Giuleşti”, împotriva Rapidului, într-un meci contând pentru optimile de finală ale Cupei României – Timişoreana.

Caseta tehnica
FC Botoşani – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-1)
 
Marcatori: Hadnagy (69)/Teixeira (15), Dore (85).

FC Botoşani: Curileac – Patache, Poverlovici, Dinu, Acsinte – Fulop, Croitoru, Vaşvari (cpt), Ghinga (57 Codoban)  – Hadnagy (83 Tincu), Cârjan (77 I. Matei). Antrenor: Cristian Popovici.

FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Hoban, Geraldo (cpt), Guilherme – Romario, De Lucas (73 Dore) – Priso (58 Fernandez), Boudjemaa (67 Morar), Teixeira – Camara. Antrenor: Cosmin Contra.
 
Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Radu Iulian (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Cristina Bujor (Bucureşti).
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti, FRF) şi Marian Albu (Bucureşti, LPF).

Foto:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.