duminică, 15 septembrie 2013

dorefcpPetrolul Ploieşti a învins pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-0 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din cadrul etapei a 7-a a Ligii I de fotbal.
Tabela de marcaj s-a modificat prima data in minutul 27 , atunci cand Pablo De Lucas a executat magistral o lovitura libera, trecandu-si in cont astfel  primul sau gol in Liga 1 pentru Petrolul Ploiesti. Pana la pauza, tot gazarii au fost cei care au dictat tonul partidei, desi si de  aceasta data ploiestenii au aratat ca  inca sufera la capitolul finalizare.
Imediat dupa pauza, Petrolul si-a continuat forcingul asupra Chiajnei, si in minutul 51, Njongo Priso reuseste sa inscrie in poarta Lui Ramniceanu, dar golul este anulat eronat pe motiv de ofsaid de tusierul Onita. Prima victorie a Petrolului din acest sezon pe teren propriu avea sa vina in minutul 75, atunci cand cel mai bun jucator de pe teren din aceasta partida, haitianul Jean Sony Alcenat, a centrat perfect pentru lovitura de cap imparabila a lui Ferebory Dore, care a trimis balonul pe coltul lung in stanga lui Ramniceanu.
Pana la final,  atacantul congolez a mai irosit inca trei ocazii imense de a marca, astfel că scorul consemnat la finalul partidei nu a aratat diferenta reala din teren, acolo unde Petrolul a fost net superior, adversarului din aceasta seara.
La Petrolul a debutat in aceasta seara noua achizitie, Walter Fernandez, în timp ce uruguayanul Juan Angel Albin şi fostul jucator al Sportului Studentesc, Dean Beţa, transferaţi şi ei săptămâna aceasta, au rămas pe banca de rezerve.
Pentru Petrolul a fost prima victorie pe teren propriu în acest sezon în Liga I, victorie care o duce pe locul doi, la egalitate cu liderul, Astra, cele două fiind departajate de golaveraj.
Urmatorul meci pentru Petrolul va avea loc sambata 21 septembrie, pe Arena  Nationala de la ora 21.30 acolo unde lupii vor intalni echipa din Stefan cel Mare, Dinamo Bucuresti, echipa ce ocupa in prezent locul 9 in clasamentul Ligii 1, cu doar 8 puncte dupa 7 etape.




 

Declaratii dupa meci

Cosmin Contra:"Absențele au slăbit un pic echipa, pentru că sunt jucători care au fost aici și anul trecut și îmi cunosc filosofia. Cei noi trebuie să se adapteze. Am trăit periculos, mă bucur pentru cele trei puncte, dar trebuie să fim mai atenți, am ratat din nou foarte mult. Cei de la Chiajna au avut câteva contra-atacuri și au ratat câteva ocazii. Trebuie să integrăm jucătorii noi veniți fiindca ei sunt un pic în urmă cu pregătirea. Suferim pentru că încă n-avem forța de joc pe care am avut-o anul trecut. Sunt trei puncte care sper să-i descătușeze pe băieți, pentru că am câștigat acasă prima oară. Albin e în urmă cu pregătirea, nu are jocuri în picioare și nu a făcut nimic trei săptămâni. Dacă meciul era mai ușor, dacă aveam 2-0 mai repede, îl băgam și pe el 20-30 de minute. Dar săptămâna viitoare sper să poată juca o repriză", a spus Contra după joc, în direct la Special, pe Digi Sport 1.

Ionut Chirila:"Ne-a lipsit Ispir, singurul mijlocaș de închidere pe care îl avem, ne-au lipsit Bucurică, Bambara și mulți jucători gripați. Dar nu mai contează asta. Ceilalți jucători care au intrat astăzi au demonstrat caracter, s-au ridictat la nivelul unei echipe mari, construită în ani de zile!
Petrolul are jucători cu experiență internațională, dar eu spun că a fost un meci foarte echilibrat și totul s-a rupt la acea execuție fabuloasă a lui Pablo de Lucas", a declarat Chirilă la Digi Sport Special.

Caseta meciului
Petrolul Ploiesti - Concordia Chiajna 2-0(1-0)
Marcatori:Pablo de Lucas(27'), Ferebory Dore(75')

Petrolul Ploieşti: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Benga, Guilherme - Hoban, De Lucas - Priso (Fernandez '64), Teixeira (Mustivar '60), Boudjemaa - Camara (Dore '70). Antrenor: Cosmin Contra.

Concordia Chiajna: Râmniceanu - Creţu, Leca, Melinte, Savin - M. Neagu (Strătilă '67), N. Roşu, Fl. Purece, V. Coşereanu - Wellington, Onduku (Zaharia '90+1). Antrenor: Ionuţ Chirilă.
Cartonaşe galbene: Teixeira '13, Priso '53, Benga '85, Hoban '90+1 / Creţu '60
Arbitri: Adrian Comănescu - Aurel Oniţă, Vladimir Urzică - Ionuţ Valentin Iugulescu (rezervă)

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.