sâmbătă, 16 februarie 2013

Pe ultima suta de metri Petrolul a mai realizat un transfer in persoana internationalului bolivian Gualberto Mojica. In varsta de 28 de ani Gualberto Mojica Olmos apartine de clubul Oriente Petrolero (locul 2 in prima liga din Bolivia) si poate juca atat ca mijlocas central, cat si ca mijlocas dreapta sau mijlocas stanga.
Transferul sau a fost anuntat deja de presa boliviana in aceasta dimineata. Astfel, cotidianul El Dia ne informeaza ca internationalul bolivian deja este pe drum spre Antalya, acolo unde maine va fi titular in ultima partida de pregatire pe care Petrolul o va disputa in compania celor de la Steaua Rosie Belgrad.
Din presa boliviana aflam ca partile ar fi ajuns la o intelegere inca de ieri. Astfel, Gualberto Mojica va juca pentru Petrolul pentru urmatoarele 6 luni cu posibilitate de prelungire pe inca 1 an, daca acesta va confirma. Transferul mijlocasului bolivian a fost posibil numai dupa ce clubul ploiestean a achitat suma de 60.000 de dolari , aceasta suma reprezentand una dintre clauzele prevazute in contractul sau cu cei de la Oriente Petrolero.

Gualberto Mojica nu se afla la prima experienta cu prima liga din Romania, in 2006 el jucand pentru o perioada scurta de timp pentru CFR Cluj. La acea vreme el era capitanul echipei Blooming Santa Cruz si era dorit si de echipe precum  Boavista si Benfica Lisabona!
 
In 2006, CFR Cluj ii facea o primire fastuoasa lui Gualberto Mojica, un mijlocas ofensiv bolivian care fusese prezentat presei printr-o serie de capturi video menite sa-i evidentieze calitatile: pasator de geniu, coordonator rasat si un maestru al loviturilor libere. Pana la urma, a jucat doar 11 meciuri, majoritatea din postura de rezerva, iar dupa doi ani a revenit in tara sa natala. A plecat atat de scarbit de Romania incat l-a convins in 2008 si pe Joselito Vaca, care tocmai semnase electronic un precontract cu Universitatea Cluj, sa renunte la un salariu dublu pentru o viata mai linistita in Bolivia.

Bolivianul Gualberto Mojica, fostul mijlocaş ofensiv al clujenilor de la CFR, în prezent jucător în ţara natală, la Oriente Petrolero, a fost autorul unui hattrick de zile mari împotriva celor de la Guabira intr-un meci disputat in 2011.


Oriente Petrolero a învins atunci cu scorul de 4-1, ultimele trei goluri fiind marcate de fostul fotbalist din Gruia. Acesta a dublat avantajul gazdelor cu un şut plasat, din interiorul careului. Tot el a readus-o pe Oriente la două goluri în faţa adversarului după o lovitură liberă de la 18 metri, direct în vinclu.
Ultimul gol al partidei a reprezentat şi cea mai frumoasă reuşită a serii. Mojica a combinat cu un coleg la marginea careului, a preluat pe piept la 13 metri şi l-a învins pe portarul advers cu o foarfecă.
Vezi mai jos cele trei reuşite semnate de fostul jucător de la CFR Cluj!

Datele carierei: Gualberto Mojica, nascut pe 7 octombrie 1984, a inceput fotbalul la Tahuichi, iar in 2001 a trecut la Wilstermann. Evolueaza la Oriente Petrolero, din ianuarie 2011, cu care a ocupat locul 3 in ultimul sezon, clasare ce i-a adus 2 prezente in Cupa Sudamericana. A jucat in nationala Boliviei (Under 15, Under 17, Under 21) si in 20 de  meciuri ale echipei mari inscriind de 2 ori. Considerat, la ora actuală, cel mai bun jucător din competiţia internă, Gualberto Mojica a petrecut ultimul an şi jumătate la Oriento Petrolero, înscriind 30 de goluri în 57 de partide. Cota lui de piata in acest moment conform transfermarkt.co.uk este de 200.000 euro.

 foto:eldia.com.bo

Un comentariu:

  1. Foarte pertinenta descrierea.Mult mai completa decat pe site-ul clubului.Bravo!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.