miercuri, 16 ianuarie 2013

Bokila spre Standard! Manasse, Boudjemaa si Hamza in joc de glezne!
Vesti nu tocmai bune vin astazi dinspre "haita lupilor". Asa cum bine stiti azi dimineata la ora 09.00 a avut loc reunirea lotului Petrolului din 2013 in vederea reluarii pregatirilor de iarna pentru sezonul de primavara ce sta sa inceapa in mai putin de o luna jumatate.
Dupa ce in ultimele 3 zile vestile pareau a fi mai mult decat imbucuratoare in urma celor doua transferuri perfectate, in speta a celor doi brazilieni Renan da Silva respectiv Romario Pires, astazi la reunirea lotului efectivul lupilor nu a fost intrunit in totalitate. Surpriza neplacuta pentru cei aproape 150 de fani ai lupilor veniti inca de la primele ore la portile stadionului Ilie Oana a constat in absenta celor mai iubiti dintre titularii indiscutabili ai Petrolului. Este vorba aici despre fundasul central Enza Yamissi Manasse, si de atacantul Jeremy Bokila.
Daca debutul vestilor proaste pentru fanii ploiesteni incepusera inca de ieri prin inopinanta despartire a clubului de unul dintre cei mai importanti jucatori care au pus umarul la reinvierea spiritului Petrolului si al proiectului "Petrolul este al nostru!" si aici ma refer la Daniel Oprita, absenta de la reunire a celor doi jucatori mai sus mentionati au pus capac.
Prin vocea suporterilor prezenti la stadion se pare ca motivul pentru care in sanul echipei nu toate ar sta pe roz ar fi acela financiar. Mai exact, Manasse ar invoca plata unor sume restante care i se cuvin si acesta ar fi tras un semn de alarma conducerii clubului ca pana in momentul cand nu i se vor achita la zi sumele de bani aferente acesta nu se va prezenta la echipa. Tot din motive financiare, nemultumiti ar fi si inca alte doua vedete ale lupilor.
Este vorba de Damien Boudjemaa si de idolul tribunelor galben albastre Hamza Younes. Astfel, in cazul lui Boudjemaa ar prima nemultumirea acestuia in legatura cu salariul sau (mic) comparativ cu cel al altor colegi, in timp ce Hamza ar avea neplaceri financiare datorate impresarului sau.
Trecand  peste absenta de la reunire a lui Manasse, fiind acum cunoscut motivul, vine randul celui mai curtat varf de atac din aceasta pauza competitionala a ligii 1 , Jeremy Bokila.
Daca azi dimineata absenta lui Bokila era invaluita in mister , in jurul pranzului cotidianul belgian "La Derniere Heure" avea sa faca lumina. Cu un titlu mai mult decat sugestiv "Bokila hier, Nagai aujourd’hui!" ("Bokila ieri, Nagai azi") anunta prezenta inca de ieri a internationalului congolez in cantonamnetul echipei belgiene antrenate de ex-antrenorul petrolist, Mircea Rednic.
Cu alte cuvinte, Bokila fusese deturnat in drumul sau spre Ploiesti via Liege de catre cel poreclit pe buna dreptate "strambul". Astea cu toate ca inaintea sarbatorilor de iarna, Rednic dadea asigurari fanilor ploiesteni ca nu va transfera in Belgia niciun jucator de la Petrolul, pe motiv ca nu ar vrea sa strice echipa gazarilor: "Sa stea linistiti suporterii Petrolului ca nu le stric echipa!"
Astfel, din cotidianul "La Derniere Heure" aflam ca cei de la Standard sunt in negocieri avansate cu cei doi jucatori Bokila, respectiv japonezul Nagai, cu un mare avantaj de concretizare pentru internationalul congolez pe care Mircea Rednic si-l doreste in mod express.
Ziaristii belgieni ne informeaza ca luni s-ar fi realizat mutarea lui Bokila in Belgia, atunci cand Rednic a reusit sa-l convinga pe presedintele lui Standard, Roland Duchâtelet, ca varful congolez reprezinta o prioritate in ceea ce priveste transferurile din aceasta perioada. Ni se precizeaza ca Rednic ar avea o lista cu sase nume de jucatori pe care si i-ar dori la Standard, Bokila fiind in cap de lista.
Acesta l-a convins pe presedintele clubului belgian motivandu-i ca il cunoaste foarte bine pe atacantul congolez, fiind un jucator care se preteaza stilului pe care el vrea sa-l implementeze la Standard. L-a descris pe Bokila ca fiind un jucator foarte puternic, putand sa joace si rol de pivot, avand deja  formata experienta pe campionatul belgian, dat fiind faptul ca el a venit sub forma de imprumut la Petrolul de la echipa belgiana Zulte Waregem.
Ce se va intampla ramane de vazut!

2 comentarii:

  1. Interesant acest articol. Felicitari Florine!

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi nea Titele! ca si un update la acest articol iata ce a declarat Rednic pentru Digisport:"Nu luăm în această iarnă niciun jucător de la Petrolul, deci nici pe Bokila. El poate fi, eventual, o soluţie doar din vară. Acum urmărim mai multe piste externe. Tocmai am luat un atacant japonez!"
    Asa cum am zis si in articol nu ne ramane acum decat sa asteptam si sa vedem care va fi situatia..oricum parerea mea este ca Bokila chiar daca va reveni pe Ilie Oana si-a semnat sentinta la Ploiesti prin acest gest necugetat.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.