sâmbătă, 6 octombrie 2012

Victorie chinuita!! Viitorul Cta - Petrolul 1-2 (1-0)

"Viitorul" lupilor nu suna deloc bine!!


Petrolul a bifat prima victorie în deplasare, 2-1 pe terenul Viitorului Constanţa. Gazdele au condus la pauză, după autogolul lui Galamaz (11), însă “lupii” au răsturnat tabela în ultimul sfert de oră, graţie reuşitelor semnate de către Younes (74) şi Morar (87).

Plecaţi la Constanţa cu gândul mărturisit de a sparge gheaţa şi a obţine prima victorie stagională pe teren străin, “lupii” s-au convins repede că nu vor avea deloc viaţă uşoară în faţa puştilor de la Viitorul. Bokila (5) a avut o primă şansă să deschidă scorul, trimiţând, cu capul, peste transversală, însă golul a venit în cealaltă poartă, atunci când, după o lovitură liberă bătută de Dică, de la 18 metri, lateral stânga, Galamaz (11) a deviat nefericit, păcălindu-l pe Bornescu. Echipa pregătită de Mircea Rednic a acuzat şocul, iar Alibec (22 şi 27) a ratat două bune ocazii pentru a dubla avantajul amfitrionilor. La pauză putea, însă, să se intre de pe poziţii de echilibru, dar Grozav (44), scăpat singur cu portarul după o gafă a lui Bejan, n-a reuşit să-l învingă pe Vâtcă.
“Găzarii” au alergat după egalare în repriza a doua, iar dominarea teritorială şi-a găsit, în cele din urmă, concretizarea şi pe tabela de marcaj: intrat de câteva secunde pe teren, YOUNES (74) a şutat de la 18 metri, mingea a lovit stâlpul din dreapta lui Vâtcă şi a ricoşat în plasă. Imediat, Bokila (76) a avut golul în vârful bocancului, trimiţând peste poarta goală după ce scăpase şi de Vâtcă, dar Rednic a avut încă o dată inspiraţie, mizând, în ultimele minute, pe aportul lui Vlad Morar. Iar tânărul atacant a lovit decisiv cu trei minute înainte de final, aducând, în fine, primul succes extern al “galben-albaştrilor”.
După această etapă, campionatul se întrerupe timp de două săptămâni, următorul joc al Petrolului fiind programat să se dispute sâmbătă, 20 octombrie, pe teren propriu, cu CS Tr. Severin. Până atunci, “lupii” vor efectua în această săptămână un semi-cantonament la Istanbul, ocazie cu care, vineri, vor susţine un meci amical de prestigiu, cu Galatasaray.

Viitorul Constanţa – FC Petrolul Ploieşti1-2 (1-0)
Marcatori: Galamaz (11, autogol)/Younes (74), Morar (87).

Viitorul: Vâtcă – Mladen, Larie, Bejan, Toşca (84 Bălaşa) – Al. Lazăr, Onicaş – Iancu, Dică (cpt) (64 Vaştag), A. Chiţu – Alibec (77 Albu). Antrenor: Cătălin Anghel.
Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Yamissi, Guilherme – Boudjemaa, Marinescu (cpt) (84 Morar), Mustivar, Cristea (60 Opriţa) – Bokila, Grozav (72 Younes). Antrenor: Mircea Rednic.
Au arbitrat: Cristi Balaj (Baia Mare) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Florin Păunescu (Rm. Vâlcea).
Arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).
Observatori: Viorel Sandu (Bucureşti)/Ion Neagu (Bucureşti).

sursa: fcpetrolul.ro