sâmbătă, 7 iulie 2012

Petrolul Ploiesti - Anorthosis Famagusta 0-0

sursa foto:fcpetrolul.ro
FC Petrolul a încheiat la egalitate cel de-al doilea test din Austria, 0-0 în meciul cu formaţia cipriotă Anorthosis Famagusta.
 
Ploieştenii au controlat ostilităţile în prima repriză, având o mai bună posesie a balonului, lucru care i-a şi ajutat să-şi creeze primele ocazii importante. După un sfert de oră, mingea a circulat pe traseul Boudjemaa – Younes – Opriţa, însă ultimul n-a reuşit să-l învingă pe portarul ciprioţilor, pentru ca, şase minute mai târziu, Younes să trimită un “trasor” puţin pe lângă bară. Până la pauză, Cojocnean (32 şi 44) sau Boudjemaa (40) au trecut pe lângă deschiderea scorului, cele două echipe intrând, până la urmă, de pe poziţii de egalitate la cabine.
Oarecum contrar cursului jocului, ciprioţii ar fi putut trece în avantaj în minutul 54, atunci când centralul partidei a dictat penalti la un duel între Hoban şi Rezek, însă lovitura de pedeapsă a fost irosită de către Okkas, cel care a tras în stâlpul din dreapta lui Hamutovski. 0-0 a fost scorul după 90 de minute, ultima parte a întâlnirii nepropunând nimic spectaculos din partea celor două echipe.
La partida disputată la Jenbach au asistat şi cinci vechi suporteri petrolişti, veniţi special din ţară pentru a-şi vedea favoriţii la lucru, dar şi întreg stafful tehnic al echipei naţionale, în frunte cu selecţionerul Victor Piţurcă.
Următorul joc al “galben-albaştrilor” se va disputa duminică, de la ora 11.00, în compania formaţiei ruse Kuban Krasnodar.

  Declaratii dupa meci

Mircea Rednic : "N-au mai fost greşeli în apărare, dar am ratat multe ocazii, mai ales în prima repriză. Nu sunt încă mulţumit, pe zona centrală se mai fac greşeli. Mă bucur că ajungem în faţa porţii, că avem ocazii, dar îşi spun cuvântul şi oboseala, şi concentrarea. Aş mai avea nevoie de un atacant, oricum mai vin doi jucători.A fost mult mai bine decât în primul joc, în condiţiile unui adversar de alt nivel. Băieţii s-au mişcat bine, iar lucrurile pe care le facem la antrenament se văd şi la joc. În prima repriză am avut ocazii mai clare decât adversarii şi puteam să înscriem, dar au existat şi ceva greşeli, mai ales la mijlocul terenului, acolo unde pierdem mingea cu uşurinţă.Este perioada în care avem câte două antrenamente pe zi, se adună oboseala, dar sunt mulţumit de felul în care s-au comportat jucătorii. Echipa creşte şi se vede o îmbunătăţire în joc, în atitudine."
Mircea Rednic a conchis cu privire la neutilizarea lui Gicu Grozav in partida de ieri: “Are o lovitură la genunchi şi nu am vrut să risc, de aceea el nu a fost folosit în acest meci. Pentru noi important este să ieşim cu jucătorii sănătoşi din acest cantonament”.

George Galamaz:"A fost un joc bun, împotriva unei echipe cu jucători extraordinari, precum Spadacio sau Alexa. A fost un joc foarte bun din partea noastră. Am arătat ca o echipă inteligentă, jucând astfel obţinem mai mult".

Dan Alexa(Anorthosis Famagusta): "Amândouă au jucători de calitate, şi Dinamo ne-a pus probleme, la fel şi Petrolul. Sunt echipe bune, care vor avea un cuvânt important de spus din sezonul viitor. Petrolul are jucători de calitate, care pot face diferenţa, e o echipă foarte bună creată din două echipe bunicele. Pot face surprize".

FC Petrolul Ploieşti– Anorthosis Famagusta 0-0

Petrolul: Bornescu (46 Hamutovski)– Achim, Galamaz, Bikana (52 Hoban), Grecu (15 Guilherme) – Cojocnean (64 Cristea), Mustivar (84 Neag), Marinescu (69 Cristescu), Boudjemaa (70 Alcenat) – Opriţa (62 Roman), Younes (56 Dimbala). Antrenor: Mircea Rednic.
Anorthosis: Blazic – Ilic, Paulo Jorge, Colin (52 Andic), Boaventura – Laban, Alexa (81 Calvo) – Rongatto (74 Loizidis), Spadacio, Okkas (88 Andreou) – Rezek (57 V. Siglis). Antrenor: Roni Levi.



sursa:fcpetrolul.ro