joi, 10 mai 2012

Younes vous êtes magnifique !!! Falcao de Romania salveaza Petrolul!!

Younes Hamza -"Falcao de RO" sursa foto:gsp.ro
Petrolul a obţinut la Tg. Mureş, o victorie echivalentă în mare măsură cu salvarea de la retrogradare. “Lupii” au condus cu 2-0 la pauză, după golurile marcate de Younes (23) şi Mustivar (39), rezistând, mai apoi, cursei de urmărire declanşată de către gazde în repriza a doua.
 

“Finala pentru supravieţuire”, aşa cum fără greşeală putea fi intitulată partida de la Tg. Mureş, a propus o echipă ploieşteană cu o evoluţie entuziasmantă în primele 45 de minute. Trecând fără probleme peste un start de întâlnire în care amfitrionii au avut un uşor control teritorial, “lupii” s-au dezlănţuit odată cu execuţia de excepţie a lui Hamza Younes (23), tunisianul şutând de la 16 metri, lateral stânga, în colţul opus al porţii apărate de Albuţ. Jocul a curs tot mai bine pentru trupa lui Mulţescu, iar Mustivar (39), profitând de o pasă excelentă a lui Opriţa, l-a lobat pe Albuţ de la 14 metri, trimiţându-i pe ploieşteni la vestiare la adăpostul unui scor confortabil: 2-0.
Repriza a doua s-a jucat cu pulsul la cote maxime, mai ales după ce gazdele au reuşit să revină în joc, atunci când se intrase, deja, în ultimele 20 de minute ale întâlnirii. Centralul Haţeganu a dictat penalti după un contact între Ben Djemia şi Astafei, Hamutovski l-a “ghicit” pe Ilyeş şi a apărat lovitura de pedeapsă, însă Buş (73) a urmărit şi a împins, din apropiere, în plasă. Finalul a fost unul incendiar, cu două ocazii mari ale mureşenilor trecute în dreptul lui Buş (82) şi Bumba (84), dar tabela nu s-a mai modificat, Petrolul adjudecându-şi trei puncte ce înseamnă, aproape sigur, menţinerea în primul eşalon.
Duminică, de la ora 17.00, “galben-albaştrii” vor susţine penultimul joc de pe teren propriu din această stagiune, cu Gaz Metan Mediaş.Declaratii dupa meci - Gigi Multescu:
Nu sunt fericit pentru ca nimic nu este rezolvat. Chiar daca am castigat, ramanerea in Liga I nu este asigurata. Chiar sunt ingrijorat cand ma gandesc la ce ma asteapta!
Ati vazut ca am ratat desprinderea, iar pe final puteam fi egalati. Un arbitraj destul de bun cu un penalti cam usor acordat. In ultimul sfert de ora, eu am alergat mai mult decat anumiti jucatori din teren!
Hamza este un jucator cu un simt al portii extrem de dezvoltat. Stie sa stea in teren si nu putem decat sa ne bucuram de golurile pe care le inscrie.”(sursa:sptfm.ro)
 
Ioan Sabau: " E  o zi trista pentru noi , o zi in care  am inteles  ca  sansele  de salvare  sunt invizibile cu ochiul liber  , o zi in care  speranta  a  murit ( chiar daca nu ultima) , o zi in care am umplut  stadionul  doar ca sa  vedem inca un spectacol al neputintei , al ghinionului  si al  disperarii.
Nu zic ca n-am incercat  pana in ultima secunda  sa egalam   dar  zic  ca  ne  lipsea  parca ceva :  nivelul de concentrare  care  sa te faca sa nu gresesti  pase simple , centrari usoare  sau  suturi  la poarta. 
Pentru mine retrogradarea  e  meritata  iar daca pe la comisii  vom primi dreptul  sa jucam  si la anu’ in liga 1  cu siguranta ca nu voi jubila . Fecioru-miu  de 7 ani  constata azi dupa meci unul din  marile avantaje  ale matineului : asa  batem si noi pe cineva." (sursa:fcm-tirgumures.info)

FCM Tg. Mureş – Petrolul Ploieşti 1-2 (0-2)

Marcatori: Buş (73)/Younes (23), Mustivar (39).
FCM Tg. Mureş: Albuţ – Homei (39 Fl. Dan), Cordoş, Ghionea, Sepsi – Ilyeş, Epaminonda, Szilagy (46 Buş) – Astafei, Ljubojevic, Bujor (60 Bumba). Antrenor: Ovidiu Sabău.
Petrolul: Hamutovski – Străuţ, Melinte, Ben Djemia, Maxim – Negru, Osiako (71 Bikana) – Opriţa (81 Dumitru), Mustivar, Younes (55 Boudjemaa) – Zerka. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Istvan Nagy şi George Neacşu.
Arbitru de rezervă. Nicolae Botaş

Observatori: Aron Huzu şi Emeric Dembrovschi
sursa:fcpetrolul.ro