duminică, 13 mai 2012

Au ars Gazul la Ploiesti!!! Petrolul - Gaz Metan Medias 4-0 (3-0)


Matematic salvaţi!!!

sursa foto: fcpetrolul.ro

 Cu două etape înainte de finalul stagiunii, Petrolul şi-a asigurat biletele pentru ediţia viitoare a Ligii I, după victoria spectaculoasă obţinută în confruntarea cu Gaz Metan Mediaş. „Lupii” s-au impus cu 4-0, prin autogolul lui Vukadinovic şi reuşitele semnate de către Opriţa, Younes şi Mustivar.

Petrolul n-a avut mari emoţii în confruntarea cu Gaz Metan Mediaş, pe care a tranşat-o după o primă repriză senzaţională. Autogolul lui Vukadinovic (13) le-a deschis „găzarilor” drumul spre victorie, iar zarurile erau în mare măsură aruncate încă din minutul 18, atunci când Opriţa marca pentru 2-0, cu o lovitură de cap expediată din 8 metri, la o centrare venită de la Fl. Dumitru. Mediaşul a încercat să revină în joc, dar Hamutovski a făcut minuni, iar până la pauză era, deja, 3-0, pentru că tunisianul Hamza Younes (37) şi-a continuat seria fabuloasă, „executându-l” pe Buchta cu un şut din 12 metri, după o pasă excelentă trimisă de Opriţa.
După reluare, „lupii” au mai marcat o dată, atunci când Mustivar (79), rămas singur cu Buchta, după o nouă pasă de excepţie semnată de către Opriţa, a trimis, cu capul, pe lângă portarul oaspeţilor. 4-0 a fost scorul final, chiar dacă Osiako sau Opriţa s-au jucat cu ocaziile, iar rezultatul, coroborat cu înfrângerea suferită de către FCM Tg. Mureş la Chiajna, echivalează pentru ploieşteni cu salvarea matematică de la retrogradare.
Joi, în penultima etapă a Ligii I, Petrolul o va întâlni, în deplasare, de la ora 19.00, pe Pandurii Tg. Jiu.

Declaratii dupa meci - Gigi Mulţescu, antrenor Petrolul:"Mi-a fost teamă, dar acum sînt extraordinar de fericit că am reuşit să ne salvăm. Am avut doi jucători în zi mare, Hamutovski şi Opriţa. Nu pot vorbi de viitorul meu la Petrolul, important e să obţinem puncte şi în cele două partide rămase"

Cristi Pustai,antrenor Gaz Metan:"Nu-mi pare rău că am pierdut în faţa unui asemenea public fantastic şi pe acest stadion de vis. Declinul nostru era prevăzut. Mă bucur că Petrolul a rămas în prima ligă. Mai sînt doar 7 zile şi apoi vom vedea ce se va întîmpla cu mine"
FC Petrolul Ploieşti – Gaz Metan Mediaş 4-0 (3-0)
Marcatori: Vukadinovic (13, aut.), Opriţa (18), Younes (37), Mustivar (79).
Petrolul: Hamutovski – Dumitru, Melinte, Ben Djemia, Maxim – Mustivar, Negru - Opriţa (cpt) (83 M. Roman), Boudjemaa (74 Sytnik), Younes (42 Osiako) – Zerka. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Gaz Metan: Buchta (cpt) – Ciucă, Frăsinescu, Fl. Lazăr, Muth (22 D. Roman), Vukadinovic – C. Gheorghe, Breveld, Tahar (46 Bawab), Avram – Medeiros (64 Bozeşan). Antrenor: Cristian Pustai.
Au arbitrat: Paul Unimătan – Valentin Avram şi Vasile Marinescu.
Arbitru de rezervă: Iulian Călin.
Observatori: Paul Mincu şi Silviu Bogdan.

sursa:fcpetrolul.ro