luni, 14 mai 2012

Noul "Ilie Oană" este gazda spotului de prezentare a noului echipament al Suediei pentru Euro 2012. Cîţiva dintre jucătorii naţionalei lui Zlatan Ibrahimovici au venit la Ploieşti pentru a filma la noul clip.

Cel mai probabil, oficialii naţionalei Suediei au ales stadionul din găzarilor datorită culorilor, galben şi albastru, care sînt asemenea culorilor Suediei. Una dintre figurile importante care au venit la Ploieşti este fundaşul celor de la Olympiakos, Olof Mellberg.
La Campionatul European din această vară Suedia va întîlni una dintre ţările gazdă, Ucraina, fosta adversară a naţionalei lui Victor Piţurcă, Franţa, dar şi Anglia. Suedezii s-au calificat la Euro dintr-o grupă din care au mai făcut parte Olanda, Ungaria, Finlanda, Moldova şi San Marino. Este singura echipă care a reuşit să învingă Olanda, scor 3-2 .
Prezenţa la Campionatul European din Polonia şi Ucraina este a 5-a a nordicilor. Cea mai mare performanţă a fost obţinută la chiar prima lor apariţie, în 1992. Atunci suedezii au ajuns pînă în semifinale, fiind eliminaţi de Germania, scor 3-2.
17 este locul ocupat de naţionala Suediei în clasamentul FIFA
11 prezenţe are Suedia la Campionatul Mondial

sursa:gsp.ro