sâmbătă, 7 aprilie 2012

La Multi Ani Maestre!!!

Mircea Dridea  ≥ Petrolul


In urma cu fix 75 de ani se nastea la Ploiesti un adevarat  mare atacant care face parte din cercul select al fotbaliştilor care îşi dedică întreaga viaţă culorilor favorite.

Este vorba de nimeni altul decat de maestrul Mircea Dridea. Considerat un simbol al Petrolului Ploiești, ca jucător a rămas fidel acestei echipe timp de 20 de ani (1952-1972) iar alți 15, s-a aflat fie la cârma tehnică a formației ploieștene, fie în calitate de președinte al clubului. Altfel spus Mircea Dridea a fost tot timpul sinonim cu Petrolul.

Mircea Dridea simbolul "galben-albastrilor"

Trebuie precizat neaparat ca meciul sau de debut la echipa mare a Petrolului se intampla pe 29 septembrie 1956 intr-un meci cu rivala de moarte a gazarilor si anume Rapid Bucuresti, sub comanda legendei Ilie Oana.Ce alt botez mai suprem ar putea primi orice lup decat un debut impotriva Rapidului?

 De-atunci, vreme de 15 ani, fostul vârf şi-a condus echipa către cea mai fructuoasă perioadă din istoria sa. Trei titluri, o cupă şi o clasare pe locul doi sunt performanţele obţinute pe plan intern de Petrolul în perioada lui Mircea Dridea.

 Iar faptul că el se confundă practic cu Petrolul nu e deloc întâmplător. Mircea Dridea a reuşit în acest timp 142 de reuşite în 282 de jocuri pe prima scenă a fotbalului românesc, plasându-se între  primii 10 golgheteri ai României. Pentru legenda Ploieştiului n-au existat vreodată expresii ca „adversar de temut", „ei sunt favoriţi", „ne jucăm şansa" sau alte sintagme intrate în arsenalul de apărare al fotbaliştilor români din zilele noastre. 

 

Erou cu Liverpool
De altfel, cele mai dulci momente din prodigioasa carieră au fost consemnate contra unor adversari la auzul căror nume tremură jucătorii Ligii I. În 1966, la Ploieşti, venea marele Liverpool, la adăpostul unui 2-0 obţinut în Albion. nea Mircea, jucător care atunci cunoştea maturitatea la cei 29 de ani ai săi, a fost eroul partidei câştigate de „lupi", înscriind golul de 3-1, cel care dădea şansa prahovenilor la un ultim meci, de baraj. „Îmi amintesc că am avut o lovitură liberă, undeva pe la marginea terenului. La cât de bine băteam, colegii mei deja erau la jumătatea terenului, se pupau pentru gol, încă de dinainte să execut", şi-a amintit cu umor maestrul. Din păcate, partida decisivă a fost pierdută cu 2-0, însă acel al doilea meci a reconfirmat clasa fostului atacant.
 De-a lungul carierei, maestrul nostru a jucat de 18 ori pentru prima reprezentativă. Debutul la naţională s-a consemnat tot sub comanda legendarului Ilie Oană. Şi ce fulminant a fost. Nea Mircea avea să marcheze toate golurile României, in 1959, în victoria din amicalul cu Polonia (3-2). Ulterior, avea să mai marcheze de încă cinci ori sub tricolor. „Nu am pretenţia să se spună că acea generaţie a fost prima, a doua sau a nu mai ştiu câta generaţie de aur a fotbalului românesc. Ştiu că sună a clişeu, dar mi se zburlea pielea pe mine de fiecare dată când ascultam Imnul. Acum nu se mai întâmplă aşa, din păcate"spune maestrul.

Astazi de ziua dumneavoastra Maestre va doresc multa sanatate, fericire, pace si spor in familie si fie ca diseara sa ne bucuram cu totii de o mare izbanda a echipei noastre nu de alta dar,asa cum bine spunea cineva, se știe, PETROLUL reprezintă și o parte din DRIDEA!
De asemenea va urez Dumneavoastra si intregii familii un Paste Fericit cu bucurii si La multi ani!! 
Ma inclin in fata dumneavoastra !!

"Dridea a fost un jucător fantastic. Întruchipa perfect calităţile omului de gol: intuiţie, plasament, forţă, detentă şi un impresionant joc de cap."
Constantin Cernăianu
fost antrenor Petrolul
Mircea Dridea
Data naşterii: 7 aprilie 1937, Ploieşti
A evoluat doar la Petrolul
Post: atacant
- A marcat 142 de goluri în 282 de meciuri în Liga 1
- A câştigat 3 titluri şi o Cupă a României
- A bifat 18 selecţii la echipa naţională pentru care a înscris de 8 ori
- A antrenat la: Petrolul, Oţelul şi Sportul Studenţesc