luni, 6 februarie 2012

Petrolul Ploiesti - Tatran Presov 1-0 (0-0)

                                                                      Fluier final!

sursa foto: adevarul.ro


După o primă repriză modestă, meciul dintre Petrolul şi Tatran s-a animat după pauză, tonul fiind dat de către formaţia ploieşteană. Surugiu (48) a şutat, de la 20 de metri, lateral stânga, în transversală, iar Dina (63) a trimis periculos în faţa porţii adverse, unul dintre fundaşii slovaci respingând in-extremis. Doar un minut mai târziu, Opriţa a centrat impecabil de pe dreapta, pentru lovitura de cap a lui Selim Ben Djemia, franco-tunisianul înscriind, din faţa porţii, singurul gol al întâlnirii şi, totodată, primul al său în tricoul „galben-albaştrilor”. Până la final, „lupii” au mai avut câteva situaţii bune, cea mai mare fiind irosită de către Dina (73), cel care, după ce a recuperat o minge în jumătatea adversă, a încercat o execuţie pretenţioasă, un lob peste portar, fără, însă, a avea sorţi de izbândă. „Mă bucur că, după două înfrângeri în debutul stagiului din Antalya, am reuşit mai apoi să legăm trei victorii consecutive. Suntem în grafic şi mai avem la dispoziţie trei săptămâni pentru ca, pe data de 25 februarie, la ora primului meci oficial, să fim pregătiţi din toate punctele de vedere”, a declarat Valeriu Răchită.
 În meciul de azi, tehnicianul petroliştilor a testat doi jucători noi, fundaşul central camerunez Vincent Bikana şi atacantul francez Yohann Lasimant. Cei doi vor rămâne să se antreneze alături de formaţia ploieşteană, urmând să fie văzuţi la lucru şi în următorul test, cel de miercuri, contra cehilor de la FC Slovacko. „Vor mai veni jucători în probe şi sper să reuşim să găsim fotbalişti de valoare”, a afirmat antrenorul ploieştenilor.
Altfel, astăzi a plecat acasă Andrei Voican, acesta accidentându-se la genunchi în precedentul joc de verificare. Voican va efectua un RMN în ţară, urmând să se stabilească, astfel, gravitatea accidentării.(sursa: fcpetrolul.ro)
 Cam asa suna analiza meciului pe scurt facuta pe siteul oficial al clubului FC Petrolul.
Acum analiza mea la fel de scurta asa cum am vazut o eu , cu mentiunea ca nu m am dat, nu ma dau si nu ma voi da niciodata vreun antrenor, ci doar imi exercit dreptul fiecarui cetatean din aceasta tara, acela fiind dreptul la libera exprimare.
Acestea fiind spuse incep prin a subscrie si eu pentru Yohan Lasimant , atat cat a jucat , a aratat ca joaca pentru echipa, are calitati zic eu si merita sa mai fie vazut la treaba si de ce nu sa poata  fi inregimentat oficial in randul echipei noastre.
Cu privire la  fundasul central Vincent Bikana acesta n a avut timp destul sa arate ceva, asa ca inca nu imi pot forma o idee despre el.
La capitolul plusuri il vad pe Melinte de departe un fundas foarte bun, foarte sigur pe el , de asemenea Buleica creste de la meci la meci, Mustivar continua seria jocurilor bune, Surugiu promite , la fel cu incredere mai multa poate deveni un bun fotbalist..il ajuta si varsta, Barbulescu, si in nota echipei il includ si pe Ben Djemia.
Facand rabat de stilul lui , acela previzibil pe care il stie toata lumea, nemaifiind o necunoscuta pentru  nimeni driblingul sau, la fel si de semiviteza lui, Oprita salveaza prin executiile sale ,,mai pe scurt e omu potrivit la locu potrivit fiind pe alocuri servantu necesar...sau cum spuneti voi "veteranu" care inclina balanta atunci cand ii iese.
La capitolul minusuri din punctul meu de vedere continua Florentin Dumitru, Neagu, Pompiliu Stoica, si nici Dina nu m a impresionat cu nimic fata de cum il stiam de la echipele anterioare. Sper sa si schimbe atitudinea sau sa si imbunatateasca pe cat de mult calitatile care il recomada pe postul de atacant. Tot la partea de atitudine , ma refer la implicarea in joc sa fie mai activa , mai bataios, il includ si pe Boudjemaa.
Inchei prin a spune ca nici Valinicius , portarul nostru nu mi prezinta siguranta, mi se pare timid, nesigur la iesirile pe centrari, dar la fel pentru mine unu il salveaza varsta si poate creste de la meci la meci! Pana una alta il avem si pe Gritti, si sunt convins ca pana la ora primului meci oficial Rachita va sti pe cine sa titularizeze in poarta si nu numai!


 "Asta-i Ploiestiul Patria Noastra..FCP...restul e cancan!!!"


                                                                             Al vostru Florian Tudorache aka Romario






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.