duminică, 26 februarie 2012

Petrolul - Metalurg Liepajas 2-0 (1-0)

Victorie la final de cantonament


FC Petrolul şi-a încheiat, astăzi, seria meciurilor de verificare din această pauză competiţională, odată cu ultimul test disputat în stagiul de la Lara, contra letonilor de la Metalurg Liepajas. “Lupii” s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de către Fl. Dumitru (15) şi Opriţa (69, pen.).
Cel mai important joc din acest al doilea cantonament, judecând după valoarea adversarului, a început în nota de dominare a “galben-albaştrilor”, Dina (6) nereuşind să-l învingă pe portarul advers, după ce scăpase singur cu acesta, pe partea stângă. Petroliştii au deschis repede scorul, graţie execuţiei de senzaţie a lui Florentin Dumitru (15), cel care a trimis, de la circa 30 de metri, lateral dreapta, în vinclul opus al porţii apărate de către Steinbors, iar Melinte (22) a ratat şansa desprinderii, Steinbors respingând şutul expediat, de la 14 metri, de către fundaşul central al “lupilor”. Primele 45 de minute s-au încheiat cu letonii mai periculoşi în ofensivă, Solonicins (37 – reluare de la 8 metri, pe lângă poartă, după o minge respinsă de Povilas) şi Kalns (44 – şut  din marginea careului mare, deturnat în corner de către Povilas) trecând pe lângă egalare.
Prima ocazie, după reluare, i-a aparţinut lui Pompiliu Stoica (64), cel care a executat periculos o lovitură liberă de la 25 de metri, portarul balticilor respingând de sub transversală, iar, cinci minute mai târziu, “găzarii” au reuşit să se desprindă, Opriţa transformând fără emoţii un penalti obţinut de către Roman, faultat în careu de Baguzis. Duelul dintre cei doi jucători s-a repetat şi în suprafaţa de pedeapsă petrolistă, cu acelaşi deznodământ, însă Gritti (83) a avut o intervenţie excelentă, parând lovitura de la punctul cu var executată de către Kalns.
Accidentaţi, Surugiu şi Neagu n-au fost folosiţi astăzi, în vreme ce Mustivar a acuzat o problemă musculară la încălzirea de dinaintea partidei, fiind înlocuit de către Fl. Dumitru în primul “11”. Totodată, Vincent Bikana a plecat, azi-noapte, în Elveţia, el trebuind ca, astăzi, să se prezinte la Consulat pentru a obţine viza de România. Delegaţia ploieşteană va reveni în ţară în cursul serii de mâine.
FC Petrolul Ploieşti– Metalurg Liepajas 2-0 (1-0)
Marcatori: Fl. Dumitru (15), Opriţa (69, pen.).
FC Petrolul: Povilas (46 Gritti) – Străuţ (46 Tudor), Linares, Melinte, Ben Djemia (46 Stoica) – Fl. Dumitru (50 Bărbulescu), Negru – Opriţa (69 Buleică), Boudjemaa (Stojimirovic), Buhuşi (46 Borza) – Dina (46 Roman).
Metalurg: Steinbors – Zirnis, Baguzis, Klava, Krajvkis – Solonicins, Tamosauskas, Prohorenkovs, Golovins – Kamess, Kalns. Au mai intrat: Savalnieks, Hmisz, Gucs, Punkuls.

sursa:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.