miercuri, 15 februarie 2012

Spuneam acum 8 zile că, având acordul intervievatului, încă de la începutul acestui stagiu de pregătire, am hotărât să vorbim oficial despre Petrolul și al ei traiect văzut din Antalya, după primele 4 jocuri amicale. Pentru ca, la finalul cantonamentului, să revin cu partea a doua, așa încât dumnavoastră să aveți cele mai calde informații vizând echipa fanion a Prahovei. Iată acest al doilea interviu pe care Vivi l-a acordat cititorilor acestui site.
Reporter: După primele 8 zile de cantonament, echipa disputase 4 meciuri amicale, având 2 înfrângeri și 2 victorii. Acum, după alte 8 zile și 5 meciuri, bilanțul general al turneului arată altfel: 9 jocuri, 6 victorii, 3 înfrângeri! Cum apreciezi această deplasare?
Valeriu Răchită: Consider că Turcia, Antalya, reprezintă o excelentă oportunitate pentru fotbaliști să acumuleze. Să învețe și să crească! Băieții mei au arătat că primul bilanț nu a fost cel corect – sau, și mai bine, că a fost exact la acel moment! – dar că, pe parcurs, am ajuns să remediem destulele probleme cu care ne confruntam la plecarea din țară și apoi în prima săptămână de aici. Suntem pe un trend ascendent, așa și trebuie să fie, fiindcă ne apropiem de debutul competiției oficiale. Din păcate mai am două posturi neacoperite și sper ca până la debut să reușim să le completăm!
R: Este vorba despre posturi neacoperite sau nedublate?
V.R.: Așa, ca și indivizi, ar exista. Eu mă refer la valoare!
R: Au venit în probe mai mulți jucători, i-ai văzut pe toți… Te-a convins vreunul dintre ei?
V.R.: Sigur, unii au devenit certitudini! Portarii, ambii, și Povilas și Gritti, sunt goal-keeperi pe care ne putem baza! Apoi francezii: Damien Boudjemaa a venit cam ca un amator dar acum dezvoltă jocul ca și profesioniștii, Sony Mustivar arată chiar neașteptat de bine iar Selim Ben Djemia mai poate crește! Mai cred și în Mihai Dina, acela care marca 28 de goluri într-un campionat la Craiova dar și în Oli Surugiu, un tânăr foarte talentat!
R: Ai lăsat la urmă numele grele sau așa s-a nimerit?
V.R.: Da, i-am lăsat la urmă pe Vincent Bikana și Ali-Azouz Mathlouthi pentru că, ai văzut și tu, se întâmplă scene decupate parcă din filmele cu mafioți! Am ajuns, efectiv, să facem pază pentru ca ei să nu poată fi, efectiv, săltați de aici de către emisari ai altor echipe! Trebuie să mă crezi, eu nu aș face așa ceva niciodată! Asta, în condițiile în care există sute, mii de jucători care așteaptă să fie văzuți la probe, să fie înregimentați! Personal, pe această perioadă, și nu numai, am urmărit zeci, poate sute de CV-uri, filme, recomandări, etc. Nu am ajuns să cred în nicio ofertă până nu i-am văzut la iarbă, în fața mea! Nici impresarii nu mai vin cu toate ciurucurile pentru că știu că nu le plătesc absolut nimic celor aduși: dacă vrea să-l plimbe, n-are decât! Eu nu-l plătesc decât dacă-mi convine cum joacă și dacă nu este foarte scump! OK, admit să fie și un fotbalist mai scump, dar să fie valoros! Așa, doar să încerce să mă păcălească, s-au convins și ei că nu pot! Plus că le-am arătat cartonașul galben! Încă un știft adus și gata, cu mine au încheiat orice relație! Uite că s-a ajuns să se vorbească la modul că dacă Răchită zice de X sau Y că merită să fie transferat atunci chiar se merită să fie dați bani pe unul sau altul! Pe acest Bikana l-am cucerit, să zic așa, cu atracția grupului, cu metodele de antrenament. Știi și tu, este sunat aproape fără încetare în cameră, pe telefonul fix, dar copilul a spus “pas” oricăror încercări de racolare! Iar, în cazul lui Ali,  am făcut discuții cu el, practic ne-am și înțeles în două variante, una până în vară și alta pentru trei sezoane și jumătate! Rămâne să vedem acum ce pretenții au cei de la Lens, clubul de care ține.
R: Sunteți pregătiți să discutați și cu reprezentanții clubului francez?
V.R.: Da, pentru că așa este normal! În condițiile în care ne dorim o echipă cu alte perspective, atunci trebuie să plătim și astfel de fotbaliști! Unul, doi, poate chiar trei! Fotbalul avansează pe zi ce trece, nu pe an ce trece! Numai că trebuie să caut și bani pentru asta!
R: OK, asta am înțeles, dar cu aceste veniri lotul Petrolului a crescut numeric!
V.R.: Și o să scadă proporțional! Pentru că, în mod normal, trebuie să avem 24-25 de fotbaliști apți de competiție, nu mai mulți. Și asta pentru că vor apărea inerentele accidentări, suspendările, etc. Ori, pe logică, restul băieților – cu toate că țin foarte mult la întreg, la grup – va trebui să ne părăsească!
R: Despre cine este vorba?
V.R.: Despre aceia care au indici parametrici reduși la capitolele efort, sănătate, disciplină, implicare precară și așa mai departe! Ei se cam știu, nu au cum să mă păcălească, acum la final! Cu toții au avut șanse egale de a demonstra ce valoare au, cu toții știu că la final de pregătire trag linie! Nimeni nu va mima fotbalul la Petrolul câtă vreme sunt aici, nimeni nu va obține bani nemeritați! Fotbaliștii au clauze și câștigă exact atâta cât joacă! Regulamentul este clar și nimeni nu ar trebui să se supere! Dar, știți cum e! Prefer să fiu tiranul, nu fraierul!
R: Și, atunci, când o să tragi linia?
V.R.: La începutul săptămânii viitoare, e clar! Pentru că, dacă ar fi să revenim în Turcia, atunci o vom face doar cu cei care voi decide să rămână! Sigur ne vom despărți de 3-4 dintre cei actuali!
R: A mai apărut și acest fundaș central croat, Kenan Cesvanovic! Are vreo șansă să rămână?
V.R.: Kenan are o mare neșansă, aceea ca eu să fi fost la viața mea fotbalist pe același post! Așa încât e destul de greu să mă înșel în privința lui… Sunt destule șanse să renunț la el!
R: Sunt șanse ca să vedem un alt repertoriu la echipă, încă din retur?
V.R.: Sincer, încerc, aș vrea! Cine nu ar dori un Petrolul expansiv, numai pe atac, numai să dea goluri frumoase? Numai că pentru asta este nevoie de fotbaliști de valoare, iar aceștia – de la mijloc spre atac – sunt și cei mai scumpi! Mi-aș dori ca Petrolul să fie o echipă spectaculoasă și veți vedea că nu va mai trece multă vreme și chiar așa va fi!
R: Luând jucătorii noi, pe rând, ne spui pentru ce perioadă au semnat cu Petrolul? Uite, portarii…
V.R.: Gritti a semnat doar până la vară, atunci vom renegocia, iar Povilas, 3 ani și jumătate!
R: Selim, Soni, Damien, Vincent?
V.R.: Selim, până la vară, fiind împrumutat de la Genoa! Soni, Damien și Vincent, câte trei ani și jumătate!
R: Komazec?
V.R.: Nu mai face parte din planurile mele pentru retur. L-au cerut niște impresari pentru o probă de joc la o echipă din Kazahkstan, parcă! Astăzi am înțeles că ar da o probă la niște maghiari! Dacă îmi iau banii pe el, cât am dat, atunci pot returna împrumutul sponsorului care mi i-a dat!
R: Interviul se apropie de final. Vineri este ședință de Consiliu Local. O să iei cuvântul?
V.R.: Da. O să iau cuvântul atât ca manager general cât și ca specialistul primarului pe probleme de sport. O să-i întreb pe domnii consilieri cum este posibil ca un simbol al orașului, cum este echipa Petrolul, să fie lăsat așa, de izbeliște, și ce vor în continuare, acum când procedura de schimbare a acționariatului clubului se apropie de final, după ce avocaţii părţilor au finalizat astăzi documentele. În aceeași ședință de vineri va fi propusă spre ratificare noua înţelegere, urmând ca, după parcurgerea acestei ultime etape, să fie
oficializată noua structură a acţionariatului echipei! Mi-aduc aminte că am promis și asta și uite că se înfăptuiește! Iar pentru dușmani și cârcotașii de serviciu, le transmit că au de așteptat mult și bine insuccesele Petrolului dar și pe cele personale, nu de alta dar viața mea este această echipă pe care am promis că o veți vedea acolo unde este locul ei dintotdeauna! Cei care atacă mereu, absolut nefondat, le-am arătat că timpul lucrează pentru cei care vor ceva și muncesc pentru asta iar ei, între timp, și-au pierdut credibilitatea datorită jocurilor murdare în care s-au băgat! Și vor rămâne murdăriți!

sursa: cristian-anghelescu.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.