joi, 16 februarie 2012

INTERVIU Ali-Azouz Mathlouthi

source: rclens.fr
Si-a anunţat plecarea de la RC Lens, dar atacantul tunisian explică poziţia sa. Un pic pierdut, el a vorbit cu o sinceritate debordantă.


Lensois.com: Ali Mathlouthi, cum a fost experienţa cu Petrolul?
În această săptămână am fost în Antalya, Turcia, unde am descoperit un alt fotbal, dar in acelaş timp, am luat acest lucru ca pe o plăcere. În primul rând, am vrut să dau probe la Levski Sofia. Am avut de ales intre mai multe cluburi, dar acest club era cel mai cunoscut şi oferea posibilitatea de a juca în mod regulat într-o Cupa Europeană. După acest club, Petrolul a fost următorul poziţionat. Acestă formaţie româneasca a dorit să mă testeze. Am primit chiar o oferta concreta de la ei şi ambele cluburi au convenit deja. RC Lens m-ar lasa liber. Dar de partea mea, inca mai sunt întrebări.

Ce mai e de spus?
Ei bine, dacă m-as transfera în România, merg pe piaţă ţărilor de Est. În spate, este fie Ucraina, Rusia ... Dar eu nu sunt singur atunci când plec. Există, de asemenea, familia mea. Nu uitaţi şi de părinţii mei de care doresc să fiu cât mai aproape. Stilul de viaţă se schimbă de asemenea. Acolo nu este Franţa, Anglia şi nici chiar Statele Unite, unde mi-ar plăcea să-mi găsesc un club. Tot ce pot sa vă spun vouă legat de Petrolul este că negocierile sunt în curs de desfăşurare. Aici nu este o problemă financiară, ci o alegere de viaţă. Eu sunt gata să ma mut, dar nu oriunde sau oricum.

"Nu am avut şansa mea" "Cu Petrolul, totul este bine fixat, iar negocierile sunt în curs de desfăşurare Cu toate acestea, nu sunt sigur ca acest transfer o sa aiba loc.".

De ce nu ai semnat cu un club din Ligue 2, când în ianuarie unele cluburi şi-au exprimat interesul?
În Franţa, din motive financiare, cluburile întâmpină dificultăţi în a transfera, mai ales in acest moment al anului. Cu Tours et Arles, de exemplu, noi nu am fost capabili sa ajungem la o intelegere. Apoi, în ultimele zile, a fost, de asemenea, şi interesul de la Guingamp. Am putea cita, de asemenea, şi altele. Dar am refuzat si echipele care ar fi vrut să mă folosească ca şi mijlocas dreapta. Eu nu pot juca pe acel post, şi imi doresc sa joc atacant central. De aceea, m-am gândit că ar putea fi interesant să-mi încerc norocul în străinătate, la un club cunoscut. Un exemplu ar fi Steaua Bucureşti, în România. Dar o astfel de decizie nu este usor de luat. O mulţime de factori intra in calcul. Eu am timp până la sfârşitul lunii pentru a mă decide.

Regreţi că ai semnat cu RC Lens?
Sunt foarte dezamăgit.  Antrenorul are dreptatea lui. Cu toate acestea, nu îl critic, este antrenor si are alegerile sale. Dar acest lucru ma şi enerveaza! M-as fi putut transfera la Racing sau la Saint-Etienne, cu care am avut o discuţie în vară. Dar dacă am optat pentru Lens în Ligue 2 şi nu pentru o formatie din elită, este pentru că am vrut să joc si nu să mă găsesc tot timpul pe bancă. În fine ... Este o situaţie neplăcută.

Putem spune că esti deja plecat de la RC Lens?
În capul meu, eu nu sunt plecat! Am intalnit aici un vestiar extraordinar şi pot spune ca am nişte prieteni şi nu doar simpli colegi. Ma inteleg bine cu toata lumea. Am fost plecat doar o săptămână, şi deja mi-au lipsit.  Mai presus de toate, personal, eu vreau să joc. Eu nu sunt tipul care doreste să stea la un club doar pentru a-si lua cecul la sfârşitul lunii. Dar cred că voi sta aici până la sfârşitul sezonului. Şi, deşi cred că nu o să joc şi acest lucru este foarte dificil pentru mine - o să mă bucur atunci când, o sa ajung la stadion, o să-mi vad prietenii jucând.
SURSĂ lensois.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.