sâmbătă, 4 februarie 2012

A inceput "razboiul" Astra – Petrolul

Budescu nu mai vrea in "9 Mai"!
Relatiile dintre echipele Astra si Petrolul sunt la un pas de “explozie"! Jucatorul pe care Ioan Niculae l-a cumparat de la concitadina Petrolul – Costin Budescu- si-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, iar daca va reusi sa fie “liber", el este asteptat cu bratele deschise de echipa la care s-a lansat in fotbal.
“Telenovela" Budescu in “9 Mai" a inceput in urma cu un an, cand, atras de contractul de peste 60.000 de euro, anual, oferit de Astra, jucatorul a lasat Petrolul unde nu castiga nici pe jumatate, in esalonul secund. Desi era golgheterul echipei si unul dintre favoritii lui Rachita, care l-a indemnat sa nu plece, proprietarii jucatorului - actualii actionari ai echipei SC FC Petrolul SA - l-au vandut, pe o suma de 200.000 de euro, se pare. Plecarea lui Budescu l-a pus pe jucator intr-o postura dificila, chiar Rachita anuntand, la acel moment, ca i s-a “inchis poarta" pentru o revenire. Dar, dupa un timp, situatia s-a mai schimbat, Vivi solicitand imprumutul jucatorului pentru a-l readuce in circuit, deoarece la Astra randamentul lui Budescu a fost mult sub asteptari. Jucatorul s-a operat la umar, a fost apoi scos din lot, si a fost trimis la echipa de esalon secund si chiar la antrenamentele formatiei din Liga A Prahova, clubul sanctionandu-l cu 25 % din contract, ca urmare a randamentului slab, conform regulamentelor. Si, tocmai cand se parea ca a “rasarit soarele" pe strada lui Budescu, pe care noul antrenor, Toni Conceicao, l-a titularizat in partidele amicale, jucatorul a invocat restante salariale ce au depasit 90 de zile, in opinia sa, solicitand rezilierea contractului cu Astra! Conform extraselor de cont prezentate alaturi de memoriul intocmit, Budescu si-a jucat “ultima carte": ori devine liber si va reveni la Petrolul, care il asteapta cu bratele deschise si cu un contract la nivelul celui avut la Astra, ori cade definitiv in dizgratie si viitorul jucatorului va fi mult mai greu in “9 Mai". Pana atunci, astazi, la revenirea din Turcia, pe fotbalist il asteapta o noua sedinta, la club, iar plecarea sa in al doilea stagiu centralizat nu mai este sigura.

Marti, zi de memoriu

Memoriul depus de Costin Budescu la Camera de Solutionare a Litigiilor, din cadrul Ligii profesioniste de Fotbal, are un prim termen martea viitoare. Foarte probabil, acest termen va consemna o amanare a cauzei cu o saptamana, la cererea clubului ploiestean. Cazul se anunta unul complicat, Astra incercand sa-si “protejeze" investitia, iar jucatorul dorind sa scape, cat mai repede, pentru a primi, din nou, aplauzele “lupilor galbeni". Relatia dintre cele doua cluburi concitadine - Astra si Petrolul, intra astfel intr-o “zona" tensionata, chiar daca, oficial, nimeni nu poate dovedi ca toate cele trei “elemente": Astra, Budescu si Petrolul- sunt “legate", desi toata lumea stie ca asa este !

sursa: ziarulprahova.ro

2 comentarii:

  1. Sunt curios ce va spune daca va veni la noi...A plecat pentru bani si acum se intoarce cu coada intre picioare:P Hai Petrolul!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ anonim: e o vb astazi "toti vin, toti pleaca..numai noi ramanem..Petrolul suntem noi"! fotbalul a devenit demult o afacere, fiecare isi doreste sa plece la mai bine, sa urce cat mai sus pe scara valorii, unii reusesc altii nu reusesc, dar conteaza foarte mult in ce conditii sti sa o faci si aici ma refer amiabil, sa ai un caracter frumos si mereu sa ti lasi loc de buna ziua si mai ales pentru o eventuala usa deschisa! asa cum ne au ajutat si fostii stelisti actuali petrolisti,,,,atata timp cat te consideri fotbalist profesionist si iti dai viata pe teren acolo unde evoluezi si esti platit atunci nu mai conteaza cum te numesti si de unde provii! exemplele sunt tarile cu campionatele cele mai puternice(vezi Anglia, Spania,Italia)Daca va veni Budescu sa speram ca ne va putea ajuta asa cum si noi prin primirea inapoi il vom ajuta pe el intorcandu-i si cealalta parte de obraz!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.