joi, 9 februarie 2012

Dragos Enache condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare!!

Suporterul care în luna octombrie 2011 a intrat pe teren în timpul partidei Petrolul Ploieşti - Steaua şi l-a lovit cu pumnul pe fotbalistul George Galamaz a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Prahova, sentinţa putând fi atacată cu apel.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Alina Anton Pavel, instanţa l-a condamnat, joi, pe Dragoş Petruţ Enache la trei ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la doi ani şi şase luni de detenţie pentru deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului popriu şi la şase luni de închisoare pentru lovire sau alte violenţe.


În final, instanţa a stabilit pedeapsa cea mai mare, de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.


De asemenea, Tribunalul Prahova a decis ca suporterul ploieştean trebuie să-i plătească lui George Galamaz despăgubiri în cuantum de 50.000 de lei.


Reprezentantul Tribunalului Prahova a precizat că la pronunţarea sentinţei instanţa a avut în vedere un articol din Codul de Procedură Penală care prevede ca cel condamanat să poată beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă dacă cel judecat recunoaşte faptele şi nu cere administrarea de noi probe. În speţă, suporterul a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată de DIICOT şi a fost de acord cu plata despăgubirilor cerute de Galamaz.


Sentinţa poate fi atacă cu apel, Tribunalul Prahova fiind instanţa care a judecat pe fond acest dosar.


Potrivit DIICOT, în 30 octombrie 2011, în incinta Stadionului "Ilie Oană" din municipiul Ploieşti, în timpul meciului oficial Petrolul Ploieşti-Steaua Bucureşti, Dragos Petruţ Enache, care anterior consumase ecstasy - drog de mare risc, a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul, în faţă, pe stelistul George Daniel Galamaz, fotbalistul suferind leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale.

  Jucătorul a fost în imposibilitate de a mai continua partida de fotbal,motiv pentru care arbitrul a dispus oprirea meciului şi evacuarea celor 14.000 de spectatori.

Urmare a acestui incident, din cauza violenţei cu care s-a manifestat inculpatul, s-a creat panică în rândul suporterilor, fiind tulburate grav liniştea şi ordinea publică.

sursa: Mediafax 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.