luni, 30 ianuarie 2012

Petrolul are 4 titluri in palmares!

4 titluri!
Federatia le-a confirmat prahovenilor ca, din punct de vedere sportiv, titlul cucerit de Juventus acum 81 de ani poate aparea în palmaresul Petrolului, adaugîndu-se celorlalte trei, din '58, '59 si '66. FRF sugereaza si o actiune juridica, pe care ”gazarii” o si pregatesc.

Petrolul a pierdut, sîmbata, meciul de Liga 1 cu Rapid, 0-1, dar cîstiga la capitolul istorie în rivalitatea cu alb-visiniii: trece peste giulesteni la numarul de titluri cucerite! Cu trei campionate la activ ('67, '99, '03), trupa de lînga Grant va fi devansata de acum de prahoveni cu o lungime. Asta fiindca federatia le-a recunoscut "lupilor" dreptul de a revendica din punct de vedere sportiv si campionatul cucerit în 1930 de Juventus Bucuresti, precursoarea actualului club ploiestean. Asa ca acel titlu se va adauga celor cucerite sub denumirea Petrolul, în '58, '59 si '66!

FRF admite titlul pe linie sportivaCreat în 1924, Juventus Bucuresti a aparut prin fuziunea a doua grupari din Capitala: Triumf si Romcomit. A evoluat constant în prima divizie, iar dupa Al Doilea Razboi Mondial, cînd comunistii au venit la putere, a fost preluat de compania de stat de petrol si si-a schimbat periodic numele în Distributia, Competrol, Partizanul, Energia si Flacara. Iar în '52 clubul s-a mutat la Ploiesti, devenind Petrolul în '57.

Dan Cristea, seful Comisiei de statistica de la FRF, admite ca "filiatia e corecta, Petrolul are dreptul sa revendice titlul lui Juventus Bucuresti, numai ca are nevoie si de o decizie judecatoreasca necesara spre a consfinti aceasta stare de fapt". Gruparea prahoveana a si primit de la federatie o adresa în acest sens, urmare a unui memoriu prin care Petrolul solicita lamuriri în legatura cu campionatul din '30.

Petrolul merge si în instanta: "E o formalitate"
Managerul ploiestenilor, Valeriu Rachita, spune ca demersurile în instanta urmeaza sa fie demarate pîna la sfîrsitul acestei luni. Iar fostul presedinte al CA, Florin Bercea, acum actionar la club, completeaza ca "e deja o simpla formalitate, pe care o vom îndeplini printr-o actiune în constatare". Practic, prin noua ordine, Petrolul le egaleaza la numarul de titluri pe U Craiova, Ripensia si Venus, ultimele doua desfiintate de comunisti la sfîrsitul anilor '40.

Cum va arata topul campioanelor
Steaua - 23
Dinamo - 18
UTA - 6
U Craiova - 4
Petrolul - 4
Ripensia - 4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.