duminică, 29 ianuarie 2012

Ghinion la debut

Petrolul a ratat primul test din Antalya, un 0-1 nedrept cu naţionala statului Turkmenistan, judecând după modul în care s-au desfăşurat ostilităţile şi după numărul mare de ocazii irosite. „Lupii” s-au bătut singuri, înscriindu-şi în propria poartă la o eroare în lanţ a defensivei.

Petroliştii au controlat fără probleme primele 45 de minute, însă n-au reuşit să concretizeze vreuna dintre ocaziile pe care şi le-au creat. Melinte (9), cu o lovitură de cap ce a ocolit poarta, a deschis seria ratărilor, Mustivar (23) l-a imitat, iar Fl. Dumitru (26) l-a obligat pe portarul advers să respingă de sub transversală, după un şut cu efect, expediat de la 16 metri. A venit, apoi, şansa imensă a lui Neagu (29), cel care, scăpat singur pe partea dreaptă, a şutat în diagonală, pe lângă colţul lung, iar repriza s-a încheiat cu două situaţii uriaşe irosite de către spaniolul Alvaro Silva Linares (36 şi 40), la prima trimiţând, cu capul, o minge ce a căzut pe transversală, iar a doua oară luându-l la ţintă pe portar, cu o reluare din 4 metri.
Parte a doua a început în aceeaşi notă de dominare a ploieştenilor, care şi-au trecut în cont încă o bară, după o lovitură liberă bătută înşelător de către Borza (48), la care Alyhanov a respins mingea în transversală. Treptat, pe fondul schimbărilor din echipă, petroliştii au mai scăzut ritmul şi, mai mult, le-au făcut un cadou nesperat adversarilor. La o bâlbă generală în defensivă, francezul Thicot a degajat în Bărbulescu (67), balonul ricoşând, din acesta, în poarta goală. Pe final, „găzarii” au forţat egalarea, însă Komazec (88) a trimis alături, iar Negru (90) a reluat spre poarta părăsită a turkmenilor, însă unul dintre jucătorii acestora a respins de pe linia porţii. „Ne-am creat destule ocazii, însă, din păcate, n-am reuşit să înscriem. S-a văzut, în partea a doua, diferenţa dintre echipa de start şi jucătorii introduşi pe parcurs, iar meciul de astăzi mă va ajuta să trag unele concluzii. Vom renunţa la Steven Thicot, jucător care s-a aflat în probe la noi”, a declarat Valeriu Răchită.
Următorul meci al formaţiei noastre se va disputa marţi, pe acelaşi teren ca şi astăzi, în compania azerilor de la FK Qarabag.

FC Petrolul – Turkmenistan 0-1 (0-0).
FC Petrolul: Valincius – Străuţ (61 Tudor), Alvaro Silva (61 Thicot), Melinte, Stoica (46 Ben Djemia) – Mustivar (61 Bărbulescu), Dumitru (61 Negru) – Buleică (46 Surugiu), Boudjemaa (61 Buhuşi), Stojimirovic (46 Borza) – Neagu (46 Komazec). Antrenor: Valeriu Răchită.
Turkmenistan: Gorbunov (44 Alyhanov) – Komekov (12 Annaorazov), Soyunov, Atayev, Baltayev – Bayramov, Hangeldiyev, Choliyev, Amanov – Durdyyev, Shamuradov. După pauză au mai intrat: Belyh, Hojahmedov, Rejepov, Abylov, Sariksov. Antrenor: Yorguly Hajagulyyev.
sursa: fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.