marți, 30 iulie 2013

fl213546274636521435Petrolul si Pandurii au oferit un joc demn de doua echipe angrenate in cupele europene, in care oaspetii au condus cu 1-0 in minutul 79, gazarii egaland si avand sansa victoriei, dar Gicu Grozav a irosit un penalty in minutul 90, partida terminandu-se la egalitate, 1 – 1!
Pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti, "lupii galbeni" au intalnit ocupanta locului secund la sfarsitul sezonului trecut, in ultima partida a etapei a-II-a din Liga 1, ambele echipe reusind victoria in prima etapa a campionatului.
Petrolistii au avut prima mare ocazie a partidei, in minutul 17, cand Gicu Grozav a sutat din unghi, mingea lovind bara, apoi portarul gorjenilor reusind sa retina balonul.
A fost si singura mare ocazie a primei reprize, actul secund fiind mult mai animat. Tot petrolistii au prima sansa de a marca, prin tunisianul  Hamza Younes, dar sutul acestuia este respins in corner de Lazar.
Cei care reusesc sa marcheze primii sunt gorjenii, cu 11 minute inainte de expirarea timpului de joc, cand noul intrat Sipoto reuseste un sut vole care il invinge pe Pecanha.
Lupii nu cedeaza si reusesc egalarea 5 minute mai tarziu, prin Ferebory Dore, care debuteaza astfel cu gol pentru galben albastrii, acesta reusind un sut naprasnic la coltul scurt sub transversala.
Cu doua minute inainte de finalul partidei, capitanul Pandurilor,Christou Paraskevas atinge mingea cu mana in careu, arbitrul Kovacs lasa initial jocul sa continuie, dar revine asupra deciziei la semnalizarea arbitrului asistent Miclos Nagy. Gicu Grozav alege sa execute penaltyul printr-o scarita  marca "Mutu" dar portarul David Lazar reuseste sa retina balonul desi plecase in prima faza in partea dreapta.
Astfel, lupii galbeni pierd 2 puncte importante in economia viitoare a clasamentului ligii 1, cu o contracandidata in acest an la ocuparea unuia din locurile ce vor permite si din sezonul urmator o participare in cupele europene.
Pentru Petrolul urmeaza joi  la Ploiesti  de la ora 19.00, o alta "partida istorica" asa cum a numit-o Cosmin Contra in conferinta de dupa meciul cu Pandurii, in compania formatiei olandeze Vitesse Arnhem, ocupanta locului 4 in sezonul recent incheiat din Eredivisie, 48 de ore mai tarziu duminica de la ora 21.00 tot pe Ilie Oana, gazarii urmand sa intalneasca in etapa a treia a Ligii 1 , formatia FC Brasov.

FC Petrolul Ploieşti– Pandurii Tg. Jiu 1-1 (0-0)
 
Marcatori:Dore (85)/Sipoto (80).

FC Petrolul:Pecanha – Achim, Geraldo Alves, Benga, Guilherme – Mustivar (cpt) (65 De Lucas), Hoban – Boudjemaa, Teixeria (55 Dore), Grozav – Younes (86 Priso). Antrenor: Cosmin Contra.

Pandurii: Lazar – Unguruşanu, Da Silva, Paraskevas (cpt), Momcilovic – Buleică, Anton, Breeveld, Nistor (90+1 Cristea) – Eric (71 Sipoto), Matulevicius (90+2 Mamele). Antrenor: Cristian Pustai.
 
Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Miclos Nagy (Cluj Napoca) şi Octavian Şovre (Oradea).
Arbitru de rezervă:Cătălin Popa (Piteşti).
Observatori:Cornel Sorescu (Piteşti, FRF)/Olimpiodor Antonescu (Bucureşti, LPF) şi Cătălin Ciubotă (Bucureşti, LPF).

Foto:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.