sâmbătă, 6 aprilie 2013

Petrolul a tranşat derbiul pentru locul trei, chiar pe terenul celor de la Pandurii Târgu Jiu. După o evoluţie excelentă, “lupii” s-au impus cu 3-1, golurile fiind marcate de către Jeremy Bokila (2) şi Hamza Younes.
Cu miza locului trei pe masă, plus bonusul apropierii la doar doua puncte de Astra, Pandurii şi Petrolul au oferit o luptă palpitantă, demnă de două echipe ce se bat pentru un loc în Europa. Gorjenii au avut iniţiativa în prima jumătate de oră, atunci când au trecut în mai multe rânduri pe lângă deschiderea scorului: Nicoară (17) a şutat de la 8 metri, lateral stânga, dar Bornescu a respins cu piciorul, portarul “lupilor” intervenind excelent şi şase minute mai târziu, atunci când l-a blocat salvator pe Nistor, plecat într-o cursă solitară de la mijlocul terenului. Pandurii a mai sperat la “capul” lui Popin (31), la care mingea a trecut peste transversală, dar elanul gazdelor a fost curmat de execuţia lui YOUNES (39), tunisianul înscriind, cu capul, din marginea careului mic, după o centrare venită de la Guilherme. Petrolul a “prins” valul şi, în chiar ultimul minut al primei părţi, pasa lui Sauvadet l-a găsit singur în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor pe Hoban, mijlocaşul ploieştenilor fiind faultat de către Mingote. BOKILA a transformat impecabil lovitura de pedeapsă, trimiţându-şi echipa la cabine la adăpostul unui avantaj important.
Repriza a doua a început la fel de furtunos, iar NICOARĂ (49) i-a readus pe gorjeni în joc, înscriind cu capul, de la 8-9 metri, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Dan Nistor. Imediat, Boudjemaa (50) a avut golul de 3-1 în vârful bocancului, atunci când a şutat dintr-o poziţie extrem de favorabilă, dar Lazăr, intrat din minutul 46 în poarta gazdelor, s-a întins şi a respins miraculos. A fost nevoie, însă, de o fază creată 100% de către oamenii de gol ai “lupilor”, pentru ca diferenţa de două goluri să se refacă pe tabela de marcaj: Younes a centrat impecabil, de pe stânga, la colţul lung, iar BOKILA (58) l-a învins din două încercări pentru Lazăr.
Petrolul câştigă la Târgu Jiu şi îşi păstrează, astfel, invincibilitatea în 2013, dar, lucrul cel mai important, a făcut un pas cât se poate de apăsat pe drumul spre calificarea în Europa League. “Găzarii” urcă pe locul trei, cu 45 de puncte, iar etapa următoare vor juca pe teren propriu cu Gloria Bistriţa, într-un meci ce se va disputa sâmbătă, de la ora 19.00.

Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploieşti 1-3 (0-2)
Marcatori: Younes (39), Bokila (45+2- pen., 58).

Pandurii: Mingote (46 Lazăr) – Unguruşanu, Viera (cpt), Mamele, Al. Vlad – Anton – Lemnaru, Răduţ (76 Predescu), Nistor, Nicoară – Popin (46 Al. Grigoraş). Antrenor: Cristian Pustai.

FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves, Yamissi, Guilherme – Marinescu (cpt) (63 Mojica), Hoban – Boudjemaa, Younes (75 Mustivar), Sauvadet – Bokila (83 Cristescu). Antrenor: Cosmin Contra.
Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei – Satu Mare) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca) şi Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Marian Balaci (Drobeta Tr. Severin).
Observatori: Mircea Călin (Bucureşti) şi Corneliu Fecioru (Bucureşti). (fcpetrolul.ro)

FOTO:fcpetrolul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.